

FLORI LAVANDĂ (Lavandula angustifolia) - plantă
Când spunem lavandă, cei mai mulți dintre noi ne imaginăm lanuri de plante de culoare albastru-violet, cu miros puternic. Florile lor sunt o sursă de taninuri, uleiuri esențiale și terpene, pe care le veți aprecia nu numai pentru parfumarea garderobei. Ceaiul din flori de lavandă este excelent pentru tratarea insomniilor sau pentru persoanele cu anxietate.
Compoziție
Lavandă 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Infuzia are o culoare aurie ca mierea și o aromă intensă. Gustul este amar, însă este depășit pe limbă de aroma tipică a acestei plante.
ORIGINEA PLANTEI
Puține locuri pot evoca un miros în minte. Dar Provence o poate face cu potopul său caracteristic de frumuseți albastru-violete. Deși lavanda este unul dintre simbolurile Franței, treptat Bulgaria devine cel mai mare producător de uleiuri din această plantă.
Planta are originea în zona Mării Mediteraneene, dar s-a răspândit și în afara Europei. În Egipt, de exemplu, a fost utilizată în mod tradițional pentru mumificare în urmă cu 2 500 de ani. Deși pare o floare delicată, în realitate este un semi-arbust peren, care iubește locurile însorite. Floarea seamănă cu un spic violet, iar mirosul ei îmbătător atrage un număr mare de insecte, inclusiv albine. Mierea de lavandă este cunoscută pentru gustul său excelent și culoarea frumoasă.
Denumirea în latină Lavandula angustifolia provine de la termenul „lavare”, care înseamnă „a se spăla”. Lavanda a fost adăugată la baie în Roma antică, nu în ultimul rând datorită efectelor sale antibacteriene și antiseptice. Rolul principal l-a jucat parfumul său penetrant, dar plăcut. Acest lucru a fost de dorit mai ales în Evul Mediu, când nu se punea prea mare accent pe igienă.
Lavanda înseamnă în limbajul florilor devotament, fericire și succes. Oamenii atârnă adesea buchetele în dulapuri și camere. De asemenea infuzia este excelentă. O puteți consuma ca atare sau o puteți adăuga la limonadele preparate acasă, din ce în ce mai populare. Tulpinile uscate pot fi, de asemenea, amestecate în alte amestecuri de plante, care vor deveni astfel mai deosebite. Decoctul este de asemenea excelent pentru utilizarea externă - pentru băi relaxante, comprese, etc. Este uimitoare și în aromaterapie. Dacă vi s-au prescris sedative, consultați medicul despre consumul de lavandă. Puteți bea o cantitate rezonabilă timp de trei luni, după care vă recomandăm o pauză de câteva săptămâni.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.















Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

FLOARE DE HIBISSCUS - karkade

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă
