075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

FLORI LAVANDĂ (Lavandula angustifolia) - plantă

Cod: 1371

Când spunem lavandă, cei mai mulți dintre noi ne imaginăm lanuri de plante de culoare albastru-violet, cu miros puternic. Florile lor sunt o sursă de taninuri, uleiuri esențiale și terpene, pe care le veți aprecia nu numai pentru parfumarea garderobei. Ceaiul din flori de lavandă este excelent pentru tratarea insomniilor sau pentru persoanele cu anxietate.

Pachete mari:
Pachete mici:
50,8 Lei /250 g 20,3 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Intenzivní, Aromatică
Pentru copii
Pentru copii:
Nu

Compoziție

Lavandă 100%

INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI

Infuzia are o culoare aurie ca mierea și o aromă intensă. Gustul este amar, însă este depășit pe limbă de aroma tipică a acestei plante.

ORIGINEA PLANTEI

Puține locuri pot evoca un miros în minte. Dar Provence o poate face cu potopul său caracteristic de frumuseți albastru-violete. Deși lavanda este unul dintre simbolurile Franței, treptat Bulgaria devine cel mai mare producător de uleiuri din această plantă.

Planta are originea în zona Mării Mediteraneene, dar s-a răspândit și în afara Europei. În Egipt, de exemplu, a fost utilizată în mod tradițional pentru mumificare în urmă cu 2 500 de ani. Deși pare o floare delicată, în realitate este un semi-arbust peren, care iubește locurile însorite. Floarea seamănă cu un spic violet, iar mirosul ei îmbătător atrage un număr mare de insecte, inclusiv albine. Mierea de lavandă este cunoscută pentru gustul său excelent și culoarea frumoasă.

Denumirea în latină Lavandula angustifolia provine de la termenul „lavare”, care înseamnă „a se spăla”. Lavanda a fost adăugată la baie în Roma antică, nu în ultimul rând datorită efectelor sale antibacteriene și antiseptice. Rolul principal l-a jucat parfumul său penetrant, dar plăcut. Acest lucru a fost de dorit mai ales în Evul Mediu, când nu se punea prea mare accent pe igienă.

Lavanda înseamnă în limbajul florilor devotament, fericire și succes. Oamenii atârnă adesea buchetele în dulapuri și camere. De asemenea infuzia este excelentă. O puteți consuma ca atare sau o puteți adăuga la limonadele preparate acasă, din ce în ce mai populare. Tulpinile uscate pot fi, de asemenea, amestecate în alte amestecuri de plante, care vor deveni astfel mai deosebite. Decoctul este de asemenea excelent pentru utilizarea externă - pentru băi relaxante, comprese, etc. Este uimitoare și în aromaterapie. Dacă vi s-au prescris sedative, consultați medicul despre consumul de lavandă. Puteți bea o cantitate rezonabilă timp de trei luni, după care vă recomandăm o pauză de câteva săptămâni.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 2-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță  de ceai la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 2-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

 

Gust și tonuri:
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


FLOARE DE HIBISSCUS - karkade
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLOARE DE HIBISSCUS - karkade

Probabil cunoașteți frumoasa floare mare de hibiscus roșu. Dar știați că in Asia, Africa, Thailanda și America de Sud sunt de asemenea foarte populare ca si planta și prepararea băuturilor răcoritoare? Sunt făcute din ea gemuri, sucuri, mâncăruri aromate ... Floarea de hibiscus are un gust plăcut acrisor și, în plus, multe efecte pozitive asupra sănătății. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
41,9 Lei /250 g 16,7 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

O cunoasteti. Poate ca si iarba stuparului, melissa officinalis sau plantă meliferă. Dar, de obicei, o numim ROINIȚĂ, iar bucățile ei parfumate se pun in băuturi calde și reci.In ea este ascunsă puterea care a fost venerată de bătrâni. Roinița uscată de calitate in primul rând are un gust deosebit, în al doilea rând reface corpul și mintea. În al treilea rând - o puteți bea de dimineața până seara, de luni până duminică. Ca si copil mic,viitoare mamă sau senior. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
37,8 Lei /250 g 15,1 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,4 Lei /250 g 24,1 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »