FRUCTUL INGERILOR - ceai de fructe
Cine știe, cum vă imaginați fructele angelice? Dupa noi ar putea avea cate ceva din fiecare. O palma de dulciuri, o lingură de prospețime acrisoara, putina astrigență și bratele pline cu aromă. Ceaiul pe care l-am amestecat și pe care îl numim fructul îngerilor îndeplinește aceste criterii. Pregătiți-l pentru relaxare, pentru integrame, sau in termos pe munti. A avea ingerul sau in apropiere este întotdeauna bine.
Compoziție
Ceai verde 77%, Bucăți de căpșuni, Pepene, Merișorul, Flori de malva, Floare de floarea soarelui, Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul vrac aromat Fructele îngerilor oferă o infuzie galbenă deschisă. În gust veți recunoaște astringența răcoritoare a ceaiului verde, dar bineînțeles, și tonurile dulci ale fructelor exotice.
Puteți pregăti ceaiul Fructele îngerilor sub formă de ceai cu gheață. Este excelent de răcoritor.
Originea ceaiului
China a dat lumii ceaiul verde, dar în prezent multe alte țări îl produc. În diverse variante, este vorba de frunze ale arborului de ceai chinezesc (Camellia sinensis) tratate special. Arbustul verde, care a fost inițial cultivat în sudul și sud-estul Chinei, este acum cultivat atât în grădinile tradiționale de ceai, cât și în noile plantații mari.
Producția clasică de ceai verde începe cu adunarea frunzelor de ceai. Se recoltează atât mugurii tineri cât și primele 1-2 frunze. Lucrătorii lasă ceaiul să veștejească timp de câteva ore, apoi îl rulează sau îl așează în diferite moduri și îl usucă. La final, ceaiul trebuie sortat și împachetat. Consumul regulat și de lungă durată a ceaiului verde face parte din cultura țărilor asiatice. Nu numai pentru că aduce liniște, motivul îl constituie și efectele asupra sănătății pe care i le atribuie medicina populară locală. Ceaiul verde conține antioxidanți, vitamine (B1, B2, niacină, C, E, P), substanțe minerale (calciu, zinc, fosfor, mangan, cupru) și teină.
Căpșunile sunt bine cunoscute din grădini și din pădure. Fructele roșii parfumate în afară de antioxidanți sunt o sursă bogată de vitamina C și de asemenea de vitamine A, B, E. Dintre substanțele minerale putem aminti potasiu și zinc. Căpșunile se găsesc și în Europa, cele mai mari plantații se află în SUA, Spania, Franța, Italia, Japonia, Polonia și Rusia.
În ceaiul vrac Fructele îngerilor veți găsi și merișoare, fructe roșii pline cu vitamina C. Ele cresc pe arbuști târâtori numiți arbuști de merișor, se coc în august-septembrie și medicina populară tradițională le acordă o mare importanță.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 °C | 2 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
1. Peste ceai se toarnă apă clocotită de 80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
3. Timpul de infuzare este de 2 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.