Hibiscus flori tăiate - karkade
Știți cum arată hibiscusul? Imaginați-vă o fată din Haiti cu părul negru, cu siguranță îl are la ureche. Însă frumoasa floare roșie, poate face mai mult decât să decoreze. Gustul său este popular la egipteni, care o folosesc pentru a prepara un ceai răcoritor numit karkade. Încercați-l și dvs. Va potoli setea și va completa substanțele benefice.
Compoziție
Floare de hibiscus 100%Infuzia și gustul ceaiului
Florile de hibiscus - karkade oferă o infuzie de culoare roșie intensă, cu un gust pronunțat acrișor. Se poate consuma cald, dar este excelent și sub formă de ice tea. Ceaiul se poate îndulci după preferință.
Originea ceaiului
Hibiscusul se găsește în zonele tropicale și subtropicale practic în toată lumea. Există câteva sute de specii care pot arăta diferit de fiecare dată - sub formă de tufișuri, arbuști și pomi, cu frunze caduce sau mereu verzi. Au frunze palmate și flori colorate foarte frumoase, adesea mari. Acestea pot fi albe, roz, roșii sau portocalii. Pentru iubitorii de ceaiuri de plante interesante sunt florile.
Caliciul roșu conține antioxidanți, vitamine, aminoacizi esențiali și antociani. Popularitatea hibiscusului este dovedită de faptul că a fost menționat într-un document medical antic datând din anul 1150 î.e.n. În așa-numitul Papirus Ebers sunt enumerate proprietățile sale, printre care se numără susținerea funcției intestinale și vasculare normale, a vitalității și împrospătarea organismului.
Special pentru prepararea ceaiului se folosește Hibiscusul sudanez (Hibiscus sabdariffa). Caliciile uscate, de culoare roșie, pot fi folosite pentru a prepara băuturi cu o varietate de arome și gusturi. Acestea vor reuși să vă împrospăteze întotdeauna, indiferent de perioada anului. Băutura Karkade menționată mai sus, se servește cu zahăr și lămâie. Senegalezii își aromatizează băuturile cu ghimbir, în timp ce panamezii adaugă zahăr, scorțișoară, cuișoare și nucșoară.
Hibiscusul poate fi folosit și pentru a prepara sucuri, gemuri sau chutney. Este foarte des folosit ca unul dintre ingredientele importante în ceaiurile vărsate. Adaugă atât o culoare frumoasă, cât și multe substanțe benefice.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 10 minute | 1 până la 2 lingurițe la1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste hibiscus se toarnă apă clocotită (de 100 °C) în proporție de 1-2 lingurițe la 150 de ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 - 2 lingurițe în plus.
- Se lasă la infuzat timp de 10 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.