075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

JAPAN KAMAIRICHA BIO - ceai verde

Cod: 1473

Pentru frunze de ceai se folosește o tigaie? În cazul ceaiului verde unic Kamairicha cu siguranță. Ba mai mult, utilizarea unei tigăi de fier grele în producție reprezintă aici alfa și omega. Așa-numita „metodă chineză” sau prăjirea frunzelor folosind căldură uscată este foarte rară în Japonia în prezent. Iar Kamairicha în sine este o adevărată raritate - unele surse spun că reprezintă doar un procent din toată producția japoneză.

Pachete mari:
Pachete mici:
276,9 Lei /250 g 110,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Japonia
Regiune
Regiune:
Miyazaki
Gust
Gust:
Proaspăt, lehká, Mírně pražená
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
600m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul verde Japonia Kamairicha de calitate BIO impresionează prin gustul ușor prăjit cu tonuri de prospețime.

Originea ceaiului

După originile acestei tehnici străvechi de prăjire a frunzelor într-o tigaie specială trebuie să mergeți până în epoca dinastiei Ming. În aceea perioadă, japonezii s-au inspirat de la maeștrii chinezi ai ceaiului, iar gustul și mirosul specific al ceaiurilor produse astfel i-a fermecat. În prezent, pentru această metodă este frenumită zona Miyazaki. Și ceaiurile din Prefectura Shizuoka din Insula Honshu au primit un ecou mare.

Se mai mai numește și Riviera Japoneză și chiar aici se află unii dintre cei mai buni producători de ceai prăjit kamairicha. Cu toate acestea, din cauza dificultății și, din păcate, a arsurilor dureroase frecvente ale cultivatorilor cu tigaia fierbinte, de-a lungul secolelor, în Țara Soarelui Răsare s-a revenit încet la metoda de aburire, și în ciuda mecanizării unor părți ale procesului. În prezent, este un ceai foarte rar și localizat. Cu excepția scopului educațional și a implementării campionatelor de ceai selectate, îl veți găsi doar la un număr foarte limitat de cultivatori. Cel mai adesea sunt plantații familiale, care în acest fel își mențin tradiția. După recoltare ceaiul se lasă să se odihnească un timp. Kamu, sau tigaia mare de fier, este apoi încălzită și se adaugă frunze. Prin agitare și amestecare constantă, se prăjesc încet pentru a preveni oxidarea. Pe tot parcursul acestui proces se monitorizează îndeaproape dacă culoarea și aspectul lor corect se păstrează în timpul prăjirii.

Urmează o selecție atentă a frunzelor de cea mai bună calitate și modelarea acestora în ace tipice cu capăt răsucit. Înainte, procedura s-a bazat pe lucrul manual, dar și în prezent în ciuda ajutorului utilajelor, accentul principal se pune pe experiența îndelungată și perfecționismul maeștrilor ceaiului.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul verde turnați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - ceai verde

Nu trebuie sa va fie frica de ceaiul verde cu un nume ciudat. Dacă-l repetati cu voce tare de câteva ori, numele de Tamarakucha ramane în memoria voastra. Exact la fel ca si cum vi-l pregatiti de cateva ori. O specialitate japoneză care va uimeste imediat după despachetarea saculetului. Buclele mici se vor varsa in palmele voastre cu mirosul citric proaspat si dulcimea sa catifelata. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
250,6 Lei /250 g 100,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

JAPAN HOUJICHA BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN HOUJICHA BIO - ceai verde

Nu, nu, nu ne-am înșelat. Chiar dacă nu se vede din fotografie, houjicha este într-adevăr ceai verde. Și nu oricare. Dar unul extraordinar, surprinzător, delicios, ... Și lista ar putea continua, dar cu siguranță va fi mai bine să vă convingeți singuri. Houjicha, cultivat într-o simbioză perfectă cu natura frumoasă, reprezintă o fuziune magică a meșteșugului tradițional al ceaiului japonez cu metode de prelucrare complet neconvenționale. Și rezultatul merită cu siguranță. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
101,8 Lei /250 g 40,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

KUMAMOTO KIKUCHI SENCHA BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

KUMAMOTO KIKUCHI SENCHA BIO

Un exemplu perfect de închidere a cercului. Apa din râul Kikuchi a dat tot ce e mai bun frunzelor de ceai din acest ceai sencha, care acum își va transfera bogăția sa în apa din ceainic. Ceaiul verde rafinat, creat de maeștrii japonezi în mijlocul naturii neatinse, debordează cu puterea umami și va oferi o minunată înviorare corpului și minții. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
240,2 Lei /250 g 96,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »