

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO - ceai verde
Poate cunoașteți acest ceai sub denumirea de „gâscă sălbatică” sau „ceai din crenguțe”. Kukicha este cu adevărat special, atât prin aspectul său atipic, cât și prin gustul său exclusiv. Bucățile de tulpini și crenguțe cultivate organic, vă vor încânta într-o ceașcă cu o aromă ierboasă delicată și un gust dulce. Veți recunoaște cu siguranță fabulosul gust umami în acest ceai. În plus, kukicha conține foarte puțină teină, așa că vă puteți bucura de acest ceai pe tot parcursul zilei.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO oferă o infuzie galbenă până la galben-portocalie, aroma este ușoară, parcă dulce florală. În gust domnește umami, adică este delicat și delicios. În ansamblu ceaiul este foarte plăcut, fiecare înghițitură face să vreți să gustați și mai mult.
Originea ceaiului
Se spune că regiunea Kagoshima este poarta sudică spre Japonia. Briza oceanului îi conferă un climat subtropical, vremea este blândă pe tot parcursul anului, iar datorită activității vulcanice, o mare parte din regiune este acoperită de un strat de cenușă vulcanică. I se spune shirasu. De ce amintim acest fapt în legătură cu ceaiul? Pentru că tocmai această cenușă este bogată în minerale, pe care arborii de ceai le iubesc atât de mult. La fel cum iubesc și numeroasele ploi și cețuri pe care le primesc din abundență pe plantațiile din Kagoshima.
Se spune că primii arbori de ceai din Kagoshima au crescut încă din anul 700 î.Hr., dar au câștigat mai multă atenție la începutul secolului al XVII-lea, când fermierii i-au plantat în plantații. Deși acest lucru a crescut producția de ceai, calitatea acestuia nu a fost bună. Schimbarea a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea. Fermierii au fondat prima asociație a producătorilor de ceai și au învățat treptat să îmbunătățească tehnicile de cultivare și de prelucrare a acestuia, în faimoasele regiuni de ceai Makinohara și Shizuoka. La mijlocul secolului al XX-lea, s-au întors în Kagoshima, au introdus un nou soi de arbore de ceai Yabukita (dezvoltat în Shizuoka), iar calitatea producției a început să crească rapid.
Dovada este ceaiul Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO. Practic, este vorba despre tulpinile și lăstarii de sencha cultivate organic, care au fost umbrite suplimentar înainte de recoltare. Datorită acestui fapt, cantitatea maximă de L-teanină și alte substanțe responsabile de dulceața unică a băuturii rezultate s-a păstrat în frunzele sale. Pentru a aprofunda și mai mult gustul kukicha, fermierii l-au procesat la temperatură ridicată. Aroma este atât de faimoasă și gustul umami nu poate fi trecut cu vederea.
Dacă credeți că ceaiul kukicha a fost creat intenționat, vă înșelați. Ca multe alte lucruri bune, și acest ceai a apărut din întâmplare. Fermierii săraci foloseau crenguțe și tulpini uscate pentru a face ceai din necesitate. Dar au fost foarte surprinși de cât de fantastic este gustul lor și astfel faima ceaiului kukicha s-a răspândit în lume. Am scris întreaga poveste a ceaiului kukicha, inclusiv efectul său asupra sănătății, în articolul Kukicha - gâsca sălbatică din Japonia.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN BANCHA PREMIUM - ceai verde

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
