MACA RED BIO - pulbere
O plantă pentru fortificare de la înălțimi. Așa au denumit incașii în limba lor planta din Peru, cunoscută sub numele de Maca. Ei credeau că zeii le-au trimis această plantă și, dacă ne uităm la efectele și proprietățile benefice ale acestei plante, nici nu ne surprinde. Dacă ceva merită titlul de super aliment, atunci este cu siguranță maca.
Compoziție
Maca BIO 100%Infuzia și gustul plantei
Pudra de culoare crem, ușor gălbuie, are un gust pământos, blând și ușor dulceag.
Originea ceaiului
Probabil nu ați da nici o importanță plantei. Frunze mari, înălțime mică și flori banale. Însă cea ce este important se ascunde în pământ. Are o rădăcină sub formă de bulb care este cea mai importantă la acestă plantă. Maca (în latină Lepidium meyenii) preferă mediul alpin. În Anzi, unde crește, o puteți găsi la o altitudine cuprinsă între 3500 și 4500 m. Astfel este protejată de orice poluare, atât a solului cât și a aerului. Regiunea peruană este, parcă creată pentru acestă plantă. Când au încercat să cultive maca în altă parte, nu a atins niciodată calitatea premium necesară. Primele informații despre această plantă sunt vechi de 6000 de ani. În imperiul incaș, a fost considerat un aliment sacru și un medicament natural atotputernic.
Chiar și în prezent în Peru, maca are o poziție privilegiată, iar cultivarea sa este supusă unei supravegheri stricte. Bulbii sunt cultivați acum în aproximativ zece nuanțe. Varianta galbenă este cea mai frecventă, cea roșie și neagră sunt printre cele mai rare. Cultivatorii tradiționali și în prezent recoltează manual maca. Taie cu grijă frunzele ofilite, care servesc în continuare ca îngrășământ natural, și lasă bulbii curățați să se usuce la soare. Ulterior în condiții de temperaturi scăzute le macină într-o pulbere foarte fină. Pulberea arată întotdeauna similar, indiferent de culoarea bulbului, doar gustul și proporția de substanțe importante sunt diferite. Maca roșie este deosebit de populară în acest sens, deoarece are un gust moale și dulce în comparație cu alte variații de culoare și este, de asemenea, o sursă bogată de minerale, vitamine etc. Maca Red BIO este fără gluten, deci este potrivită și pentru cei care suferă de boală celiatică.
În ultimii ani este foarte populară în alimentația vegetarienilor și veganilor. Pudra poate fi amestecată pur și simplu în iaurt, terci sau smoothie. Maca roșie nu schimbă gustul mâncării sau a băuturilor, dar în schimb îl face plăcut și special.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
Maca este o pulbere foarte fină. Se poate amesteca într-o băutură sau în mâncare. De obicei se consumă o cantitate de 3-5 grame pe zi. Nu depășiți cantitatea recomandată.