MANGO CU PIERSICĂ - ceai negru
Puteți încânta pe cineva cu un zâmbet, un compliment și o invitație la ceai. Și când combinați toate cele trei într-un singur moment, se întâmplă un mic miracol. Răsfățați-vă cu acest ceai! Ceaiul fermecător Mango cu piersică oferă papilelor gustative o doză bună de fructe combinate cu ceai negru proaspăt. Compoziția rezultată este extrem de plăcută, în plus, vă oferă energie și vitamine atât de necesare.
Compoziție
Ceai negru Ceylon OP 1 75%, Mango confiate (mango, zahăr) 7%, Aromă naturală, Papaya (papaya, zahăr), Piersic 3%, Petale de trandafir, AlbăstreaInfuzia și gustul ceaiului
Amestecul de ceai Mango cu piersică oferă o infuzie de culoarea chihlimbarului și o aromă extrem de plăcută după ce se acoperă apă clocotită. După degustare, va încânta nu numai cu notele de mango, papaya și piersică, dar și prin puritatea ceaiului original din Ceylon.
Originea ceaiului
Mai întâi vorbim puțin despre ceaiul din Ceylon, pe care este „construit” amestecul de ceai Mango cu piersică. Este un ceai tradițional, din frunze fermentate, de calitate superioară ale arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis) care cresc pe pantele munților din Sri Lanka. Sunt atât de populare încât mulți au încercat și încearcă să le falsifice, motiv pentru care autenticitatea lor este confirmată de logo-ul cu un leu care ține o sabie. Muncitorii recoltează ceaiul în coșuri mari, în care îl transportă pentru procesare. Mai întâi trebuie întins pe suprafețe mari și să lăsat să se vestejească câteva ore. Apoi urmează zdrobirea mecanică a structurii frunzelor, care începe procesul natural de fermentare. În timpul acestuia, ceaiul schimbă nu numai culoarea, dar mai presus de toate aroma și gustul. Atunci când managerul experimentat al fabricii de prelucrare decide că ceaiul a obținut cele mai bune proprietăți, îl trimite la uscător. Ceaiul bine uscat (nici prea mult, nici prea puțin) trebuie apoi sortat și ambalat.
Cu ceaiul negru se poate combina minunat de exemplu mango. Astfel am făcut și noi această combinație. Arborii de Mango (Mangifera) sunt excepționali din mai multe motive. Trăiesc aproximativ o sută de ani, cresc foarte înalți (cel mai înalt copac măsoară 54 de metri), distincția între specii individuale se poate face numai în funcție de inflorescență și fructe, acestea sunt numite fructele zeilor. Mango cântărește în jur de 300 de grame, este extrem de gustos și conține în principal vitamina A, precum și vitaminele C și E. În plus, este bogat în potasiu, fier și magneziu. Se folosește nu numai în bucătărie (se folosește pentru a produce gemuri, sucuri, dulciuri și băuturi alcoolice), dar și în medicina populară, unde se recomandă pentru diaree, probleme sistemului nervos sau pentru întărirea calității unghiilor, părului și a pielii.
Piersicile ne sunt mai cunoscute decât mango, dar merită totuși câteva mențiuni. Piersicile sunt dintre cele mei populare fructe, conțin în principal vitamina C, sodiu și magneziu, sunt potrivite pentru consumul direct, dar pot fi procesate în marmelade, gemuri, sucuri și altele asemenea. Dacă vă place că mango este denumit fructul zeilor, atunci nu vă va surprinde că piersicile sunt denumite fructele nemuritorilor. Mai ales în China, piersicile sunt venerate ca simbol al longevității.
Ierbar și efecte ceaiuri
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită (100 °C), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.