075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 60,0 Lei și le aveți gratuit.
 
60,0 Lei

MATCHA CHINA - ceai verde

Cod: 402

Cum produc Matcha japoneza producatorii japonezi? Foarte bine! Gustul caracteristic al ceaiului verde special nu-și pierde din putere, poate că este chiar mai bogat și mai robust. Matcha China, sunt frunze de cea mai buna calitate de ceai chinezec, culeste cu cea mai mare grija, uscate cu sensibilitate și măcinate cu dragoste. Praful verde fin este esența pură a onestității și tradiției ceaiurilor verzi.

Pachete mari:
Pachete mici:
145,7 Lei /250 g 58,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 3. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 60,0 Lei și le aveți gratuit.
 
60,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Regiune
Regiune:
Provincia Yunnan
Gust
Gust:
Dulce, Fin
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1000m

Compoziție

Ceai verde Matcha China 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Matcha are un gust neobișnuit de interesant. Din primul moment, recunoaștem gustul dulce, nu foarte pronunțat. După care o astringență delicată, ușoară ne învăluie gura. Matcha chineză este, spre deosebire de cea japoneză, mai pronunțată și mai plină. Băutura, preparată prin baterea spumă cu telul, are o culoare verde de smarald. Mirosul este mai degrabă discret, ușor ierbos.

Originea ceaiului

Este de remarcat faptul că Matcha este considerată ceai tipic japonez, deși au fost tocmai călugării budiști chinezi, care au început să utilizeze frunzele de ceai măcinate praf (în principal) ca medicament. Se presupune că se întâmpla astfel din secolul al VII-lea, în secolul al XII-lea apoi, Matcha a început să pătrundă în Japonia. A fost adusă acolo de Eisai, autorul Cărții de ceai (publicată în anul 1190), în care a descris printre altele și efecte miraculoase ale ceaiului Matcha. Băutura unică a început să fie folosită în, astăzi deja celebra, ceremonie a ceaiului Chanoyu (Chao-no-yu). Acesta datează probabil din secolul al XVI-lea și a fost un privilegiul al samurailor mai ales. Pentru câteva sute de ani, Matcha a fost adresată doar elitei privilegiate japoneze. În Europa și America a ajuns abia în secolul XX.

Spre deosebire de ceaiurile verzi clasice, Matcha este măcinată praf și se consumă deci întreagă, nu doar ca infuzie. În acest fel ajunge în organism maximul de substanțe benefice sănătății. Utilitatea lor este de până la 15 ori mai mare decât la ceaiul verde obișnuit.

Pentru producția de Matcha, frunzele plantei de ceai (Camellia sinensis) sunt recoltate primăvara timpuriu. Selectate sunt numai frunzele cele mai bune. Înainte de recoltare însă, plantele de ceai trebuie bine pregătite - timp de patru săptămâni sunt umbrite de rogojini de trestie mari și de paie de orez, care nu permit aproape deloc pătrunderea liminii. Plantele intensifică astfel producția de clorofilă verde, obțin o culoare și mai saturată și mai ales un conținut mai ridicat de aminoacizi.

Ceaiul este recoltat exclusiv manual și nu se rulează, nici nu se modelează în vreun fel. Imediat după recoltare, este opărit prin cufundarea în aburi de 180 °C pentru aproximativ douăzeci de secunde. Motivul este atât oprirea oxidării naturale a enzimelor, cât și păstrarea culorii verzi proaspete și a marii majorități a substanțelor valoroase. Apoi frunzele sunt lăsate să se usuce în moda natural, iar cu ajutorul instrumentelor sau dispozitivelor speciale sunt îndepărtate fibrele și părțile lemnoase. Materialul obținut se numește Tencha.

Tencha este măcinată în praf foarte fin, de textura pudrei. Tradiția cere folosirea râșniței de piatră pentru măcinare.

Ritualul preparării

Matcha este un ceai atât de unic, încât ne oprim puțin și asupra ceremoniei sale de preparare. Baza acesteia au pus-o călugării budiști. Dacă parcurgeți pașii individuali corect și cu echipamentul necesar, experiența dumneavoastră din savurarea Matcha va fi ridicată la pătrat.

Ca ritualul Chanoyu să fie complet, veți avea nevoie de telul special din bambus Chansen, lingurița de bambus Chashaku, ceaiunicul larg Chavan, strecurătoare de ceai și șervețel din in Chakin. Cine este cu adevărat atent la detalii, poate păstra ceaiul Matcha în caserola Chaira.

Primul pas este cernerea Matchei prin strecurătoarea de ceai. Pregătim apa, ideal moale, o fierbem și lăsăm să se răcească la 60-80 ⁰C. Ceainicul îl clătim cu apă fierbinte, astfel se încălzește, și îl ștergem cu șervețelul de in. Cu lingurița de bambus transferăm două porții de Matcha pe fundul ceainicului și turnăm peste apa fierbinte. Acum vine momentul, în care băutura trebuie bătută spumă cu ajutorul telului. Mișcările ar trebui să fie energice, sub un unghi ușor, cu ajutorul încheieturii. Băutura finală este la sfârșit acoperită cu o spumă deasă.

Îndepărtați cu ajutorul telului cele mai mari bule, amestecați în jurul ceainicului și scoateți telul ușor. Matcha se savurează în liniște, concentrat, în general singur.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Instrucțiuni de preparare

  1. Pregătiți apă fierbinte care a fiert și s-a răcit la 75 °C
  2. Puneți o jumătate de linguriță de ceai Matcha într-un bol sau pahar și turnați peste apă fierbinte pregătită (aproximativ 100 ml)
  3. Cu ajutorul unui tel de ceai sau a unui mixer electric de lapte, amestecați și bateți Matcha
  4. Spuma subțire după o clipă se va îngroșa.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs


LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU

Lingurita Chashaku este o parte esențială a preparării ceaiului Matcha. Este făcuta din bambus natural și servește la pregatirea ceaiul Matcha. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
30,2 Lei cu TVA
Vom livra luni, 27. 3. 2023

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN

Măturică din bambus Chasen, se foloseste la pregatirea traditionala a ceaiului verde japonez Matcha. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
97,8 Lei cu TVA
Vom livra luni, 27. 3. 2023

BOL TRADIȚIONAL JAPONEZ MATCHA PASTEL - CHAWAN
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BOL TRADIȚIONAL JAPONEZ MATCHA PASTEL - CHAWAN

Bol Chawan (Chawan) este partea integrantă a preparării tradiționale a ceaiului japonez Matcha. Original MADE IN JAPAN. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
117,6 Lei cu TVA
Vom livra luni, 27. 3. 2023

Termometru pentru ceai în cutie de lemn
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Ajutor perfect pentru măsurarea temperaturii apei pentru prepararea ceaiurilor vrac. Dacă nu puteți estima temperatura exactă a apei pentru anumite tipuri de ceai vrac, avem un mare ajutor pentru dvs., termometru pentru ceai. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
56,7 Lei cu TVA
Vom livra luni, 27. 3. 2023

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


IASOMIE - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

IASOMIE - ceai verde

Dacă încă nu știți care dintre cele mai minunate ceaiuri pe care le alegeți, pariați pe clasicul de iasomie. Specialitatea renumită a Orientului îndepărtat are un miros incantator ceresc, care este stins de astrigența interioară. Ceaiul de iasomie aparține culturii tradiționale chinezești de cel puțin o mie de ani. Când îl gustați, va deveni preferat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
67,7 Lei /250 g 27,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 3. 2023

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - ceai verde

Gustul puternic cu mangaierea fumurie așteaptă degustători curioși. Noul Gunpowder se pare ca nu se va încălzi prea mult în oferta noastră. Este favorizat de toti, mai ales de cei care se trezesc cu greu dimineața. Și sincer - si noi suntem printre cei care se trezesc greu. Deci, nu ezitați și puneti in coșul de cumpărături Templ of Heaven. Templul plăcerii cerești nu va dezamagi! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
52,8 Lei /250 g 21,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 3. 2023

15% JOS
ROYAL EARL GREY - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROYAL EARL GREY - ceai negru

Un alt aspirant pe masa regală! Clasicul ceai negru de top din China, îmbogățit cu bergamot, cu siguranță nu se face de rusine. Și suntem siguri că nu renuntati la ceai cu numele mândru de Royal Earl Gray. Acesta este făcut pentru un mic dejun de weekend liniștit și o după-amiază ocupata. Ori de câte ori doriți, vă reîmprospăteaza gandurile și incurajeaza corpul. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
66,0 Lei /250 g 56,1 Lei /250 g 22,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 3. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »