075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

MATCHA CHINA - ceai verde

Cod: 402

Cum produc Matcha japoneza producatorii japonezi? Foarte bine! Gustul caracteristic al ceaiului verde special nu-și pierde din putere, poate că este chiar mai bogat și mai robust. Matcha China, sunt frunze de cea mai buna calitate de ceai chinezec, culeste cu cea mai mare grija, uscate cu sensibilitate și măcinate cu dragoste. Praful verde fin este esența pură a onestității și tradiției ceaiurilor verzi.

Pachete mari:
Pachete mici:
146,9 Lei /250 g 58,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Regiune
Regiune:
Provincia Yunnan
Gust
Gust:
Dulce, Fin
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1000m

Compoziție

Ceai verde Matcha China 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Matcha are un gust neobișnuit de interesant. Din primul moment, recunoaștem gustul dulce, nu foarte pronunțat. După care o astringență delicată, ușoară ne învăluie gura. Matcha chineză este, spre deosebire de cea japoneză, mai pronunțată și mai plină. Băutura, preparată prin baterea spumă cu telul, are o culoare verde de smarald. Mirosul este mai degrabă discret, ușor ierbos.

Originea ceaiului

Este de remarcat faptul că Matcha este considerată ceai tipic japonez, deși au fost tocmai călugării budiști chinezi, care au început să utilizeze frunzele de ceai măcinate praf (în principal) ca medicament. Se presupune că se întâmpla astfel din secolul al VII-lea, în secolul al XII-lea apoi, Matcha a început să pătrundă în Japonia. A fost adusă acolo de Eisai, autorul Cărții de ceai (publicată în anul 1190), în care a descris printre altele și efecte miraculoase ale ceaiului Matcha. Băutura unică a început să fie folosită în, astăzi deja celebra, ceremonie a ceaiului Chanoyu (Chao-no-yu). Acesta datează probabil din secolul al XVI-lea și a fost un privilegiul al samurailor mai ales. Pentru câteva sute de ani, Matcha a fost adresată doar elitei privilegiate japoneze. În Europa și America a ajuns abia în secolul XX.

Spre deosebire de ceaiurile verzi clasice, Matcha este măcinată praf și se consumă deci întreagă, nu doar ca infuzie. În acest fel ajunge în organism maximul de substanțe benefice sănătății. Utilitatea lor este de până la 15 ori mai mare decât la ceaiul verde obișnuit.

Pentru producția de Matcha, frunzele plantei de ceai (Camellia sinensis) sunt recoltate primăvara timpuriu. Selectate sunt numai frunzele cele mai bune. Înainte de recoltare însă, plantele de ceai trebuie bine pregătite - timp de patru săptămâni sunt umbrite de rogojini de trestie mari și de paie de orez, care nu permit aproape deloc pătrunderea liminii. Plantele intensifică astfel producția de clorofilă verde, obțin o culoare și mai saturată și mai ales un conținut mai ridicat de aminoacizi.

Ceaiul este recoltat exclusiv manual și nu se rulează, nici nu se modelează în vreun fel. Imediat după recoltare, este opărit prin cufundarea în aburi de 180 °C pentru aproximativ douăzeci de secunde. Motivul este atât oprirea oxidării naturale a enzimelor, cât și păstrarea culorii verzi proaspete și a marii majorități a substanțelor valoroase. Apoi frunzele sunt lăsate să se usuce în moda natural, iar cu ajutorul instrumentelor sau dispozitivelor speciale sunt îndepărtate fibrele și părțile lemnoase. Materialul obținut se numește Tencha.

Tencha este măcinată în praf foarte fin, de textura pudrei. Tradiția cere folosirea râșniței de piatră pentru măcinare.

Ritualul preparării

Matcha este un ceai atât de unic, încât ne oprim puțin și asupra ceremoniei sale de preparare. Baza acesteia au pus-o călugării budiști. Dacă parcurgeți pașii individuali corect și cu echipamentul necesar, experiența dumneavoastră din savurarea Matcha va fi ridicată la pătrat.

Ca ritualul Chanoyu să fie complet, veți avea nevoie de telul special din bambus Chansen, lingurița de bambus Chashaku, ceaiunicul larg Chavan, strecurătoare de ceai și șervețel din in Chakin. Cine este cu adevărat atent la detalii, poate păstra ceaiul Matcha în caserola Chaira.

Primul pas este cernerea Matchei prin strecurătoarea de ceai. Pregătim apa, ideal moale, o fierbem și lăsăm să se răcească la 60-80 ⁰C. Ceainicul îl clătim cu apă fierbinte, astfel se încălzește, și îl ștergem cu șervețelul de in. Cu lingurița de bambus transferăm două porții de Matcha pe fundul ceainicului și turnăm peste apa fierbinte. Acum vine momentul, în care băutura trebuie bătută spumă cu ajutorul telului. Mișcările ar trebui să fie energice, sub un unghi ușor, cu ajutorul încheieturii. Băutura finală este la sfârșit acoperită cu o spumă deasă.

Îndepărtați cu ajutorul telului cele mai mari bule, amestecați în jurul ceainicului și scoateți telul ușor. Matcha se savurează în liniște, concentrat, în general singur.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Instrucțiuni de preparare

  1. Pregătiți apă fierbinte care a fiert și s-a răcit la 75 °C
  2. Puneți o jumătate de linguriță de ceai Matcha într-un bol sau pahar și turnați peste apă fierbinte pregătită (aproximativ 100 ml)
  3. Cu ajutorul unui tel de ceai sau a unui mixer electric de lapte, amestecați și bateți Matcha
  4. Spuma subțire după o clipă se va îngroșa.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs


LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU

Lingurita Chashaku este o parte esențială a preparării ceaiului Matcha. Este făcuta din bambus natural și servește la pregatirea ceaiul Matcha. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
30,3 Lei cu TVA
Vom livra joi, 27. 6. 2024

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN

Măturică din bambus Chasen, se foloseste la pregatirea traditionala a ceaiului verde japonez Matcha. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
98,2 Lei cu TVA
Vom livra joi, 27. 6. 2024

BOL TRADIȚIONAL JAPONEZ MATCHA PASTEL - CHAWAN
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BOL TRADIȚIONAL JAPONEZ MATCHA PASTEL - CHAWAN

Bol Chawan (Chawan) este partea integrantă a preparării tradiționale a ceaiului japonez Matcha. Original MADE IN JAPAN. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
118,1 Lei cu TVA
Vom livra joi, 27. 6. 2024

Termometru pentru ceai în cutie de lemn
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Ajutor perfect pentru măsurarea temperaturii apei pentru prepararea ceaiurilor vrac. Dacă nu puteți estima temperatura exactă a apei pentru anumite tipuri de ceai vrac, avem un mare ajutor pentru dvs., termometru pentru ceai. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
56,9 Lei cu TVA
Vom livra joi, 27. 6. 2024

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


CHINA SENCHA - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CHINA SENCHA - ceai verde

În istoria ceaiului verde găsim si piatra de hotar, de la ea incepe tradiția lungă de consum și începutul unei mari popularități. Este vorba despre Kissa Yojoki, Cartea ceaiului, care în 1191 a descris influența pozitivă a ceaiului asupra a cinci organe vitale importante. Puteti afla pe pielea sa că autorul lucrării extinse, este călugărul Zen Eisai,și nu a scris doar asa în vânt. Încercați ceaiul adevarat verde chinezesc. Fără impurități, doar frunze întregi! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
41,4 Lei /250 g 16,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024

UNICUL MANGO - ceai de fructe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

UNICUL MANGO - ceai de fructe

Ideal pentru vară, minunat pentru iarnă. Potrivit primăvara, încântător toamna. Ceaiul de fructe dulce poate fi consumat în 100 de moduri. Nu va dezamăgi niciodată. Ceaiul este amestecat din ingrediente alese cu grijă care nu au pierdut absolut nimic din gustul, aroma și proprietățile lor. Invitați la ceaiul Unicul mango pe colegul de la lucru, pregătiți-l vecinului sau serviți-l cu prietenii. Succesul e garantat! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
63,3 Lei /250 g 25,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024

MATCHA KIKYOU BIO DIN JAPONIA - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MATCHA KIKYOU BIO DIN JAPONIA - ceai verde

Cuvintele nu sunt suficiente. Descriind în câteva propoziții gustul unic, mirosul necomparabil și producția rafinată a ceaiului verde sub formă de pudră nu au reusit nici vechii maeștri japonezi sau iubitorii de Matcha. Culoarea ei verde strălucitoare pur si simplu trebuie să o vedeți, amestecarea ei in apa fierbinte vă va imbucura. Doar atunci este Matcha perfectă. În acest caz Matcha BIO în calitate premium! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
464,1 Lei /250 g 185,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »