MIX DE FRUCTE CU YUZU - ceai de fructe
Dacă nu cunoașteți fructul yuzu, puteți afla acum. Fructele create prin încrucișarea lămâii și mandarinei sunt deosebit de populare în bucătăria japoneză. Yuzu are un gust asemănător cu grapefruitul, iar când adăugați mere, ananas, portocale și ghimbir, veți obține un ceai potrivit pentru verile calde, precum și pentru iernile reci. Bogat în substanțe sănătoase și cu adevărat foarte gustos.
Compoziție
Bucăți de mere, Stafide, Bucăți de morcov, Ananas confiate (ananas, zahăr), Bucăți de ghimbir, Svecla rosie, Aromă naturală, Curcumă, Bucăți de portocale, Merișorul, Fulgi de spanac, 1%, Floare de floarea soareluiINFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul de fructe Yuzu are un gust proaspăt și acrișor, dar în același timp este și plăcut dulce. Datorită condimentelor, acesta ceai oferă și un gust picant atractiv. Infuzia are culoare roșie deschisă.
ORIGINEA CEAIULUI
Niște informații mai detaliate despre fructele yuzu sunt cu siguranță utile. Mai ales când nu cunoaștem prea bine aceste fructe citrice în Europa, spre deosebire de China, Japonia și Coreea, unde sunt adesea folosite în gastronomie. Yuzu (Citrus junos) este un arbust mic sau copac acoperit cu spini mari. Botaniștii îl clasifică în familia Rutaceae. Aceasta include, de exemplu, citrice, kumquat, virnaț sau frăsinel. Fructul yuzu este un fruct asemănător cu un grapefruit mic, cu o coajă încrețită de culoare galbenă sau verde și o pulpă relativ uscată, foarte bogată în semințe. Este foarte acru și nu prea este folosit pentru consumul direct (și din cauza semințelor). Dar, este popular în bucătăria japoneză, chineză sau coreeană.
Arborele yuzu crește încet. Prima recoltă se obține la zece ani de la plantare. Pe de altă parte, se dezvoltă relativ bine în zonele reci, unde citricele mai sensibile nu ar putea să crească.
Yuzu se caracterizează printr-o aromă puternică și un gust acru. În Japonia, acest fruct face parte dintr-un ritual asociat cu solstițiul de iarnă, când mai multe fructe sunt plasate într-o baie fierbinte pentru a elibera un parfum minunat. Se spune că această baie protejează împotriva răcelilor, încălzește corpul și relaxează mintea. Din coaja fructului se poate face ulei, fructele se folosesc pentru sosuri, oțet, siropuri, gemuri. Ceaiurile Yuzu sunt foarte populare.
Yuzu a devenit probabil mai cunoscut publicului la începutul secolului XXI, când l-au descoperit bucătarii americani și au început să-l promoveze în rețetele lor. De asemenea, este ultilizat treptat în cosmetică și medicină. Yuzu conține cantități semnificative de vitamina C, este bogat în antioxidanți și flavonoide hesperidină și naringenină, cu multe beneficii pentru sănătate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Preparați ceaiul de plante cu apă de 100 ˚C, în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Lăsați să infuzeze timp de 8-10 minute (cană acoperită), apoi strecurați.