Momente de sărbătoare - rooibos
Un moment de sărbătoare este unul de care doriți să vă bucurați din prima până în ultima clipă. Are un gust dulce, miroase a miere și încălzește. La fel ca ceaiul cu același nume realizat pe bază de rooibos fin, mere, scorțișoară și cardamom. Veți adora aroma caldă și fină, accentuată de o notă încântătoare de condimente, de la prima înghițitură. Răsfățați-vă cu momente prețioase alături de cei dragi. O ceașcă de ceai cald cu miere și frișcă va încânta pe toată lumea.
Compoziție
Rooibos 51%, Bucăți de mere prăjite, Bucăți de scorțișoară de Ceylon, Cardamon, Aromă naturală, Petale de galbenele, Petale de albăstrele (albe)INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul Momente de sărbătoare are o culoare închisă de mahon și o aromă foarte plăcută, dulce ca mierea, atunci când se toarnă în apă fierbinte. Gustul impresionează prin finețea sa cremoasă, combinată cu prospețimea merelor prăjite și încununată cu un final de scorțișoară. Compoziția rezultată este extrem de armonioasă - datorită faptului că amestecul nu conține frunze de ceai, este lipsit de orice astringență.
ORIGINEA CEAIULUI
Singurul loc din lume unde crește rooibos este Cederberg. Munții din sud-vestul Africii de Sud sunt acoperiți de conifere asemănătoare cedrilor. Pe lângă aceștia, vizitatorii sunt, de asemenea, captivați de formațiunile stâncoase deosebite, dintre care unele sunt decorate cu picturile populației indigene, boșimanii.
Se presupune că boșimanii au fost cei care au ""„escoperit” rooibosul. Aceștia recoltau frunzele și crengile arbustului cu denumirea botanică Aspalathus linearis și preparau din ele decocturi foarte gustoase. În anul 1772, botanistul Carl Thunberg a devenit interesat de acțiunile lor și a adus acest obicei în familiile coloniștilor olandezi din Cape. Două secole mai târziu, Benjamin Ginsberg, fiul unui comerciant de ceai imigrant rus a început să comercializeze rooibosul sub denumirea de „ceai de plante de munte”. Mulți oameni au fost interesați de utilizările secrete ale ceaiului Redbush Tea, așa cum mai este numit rooibos. Fermierii au cercetat procesul său intrigant de reproducere (semințele, a căror germinare este îmbunătățită de foc, sunt răspândite de furnici), barista a preparat din el primul ceai espresso din lume. Așa-numitul cappuccino roșu poate fi comandat și în prezent în cafenelele din Africa de Sud.
De ce se face atâta tam-tam în legătură cu rooibos? În afară de gustul său delicios, acesta își încântă consumatorii prin conținutul ridicat de antioxidanți, vitamina C și minerale precum sodiu, potasiu și calciu. Dar ceea ce nu veți găsi în el este teina, motiv pentru care este bine tolerat de copiii mici și potrivit pentru toate vârstele și poate pentru toate situațiile. Rooibos este apreciat de sportivii activi, de studenții care se pregătesc pentru examene, de mamele care alăptează și de persoanele în vârstă.
Să menționăm cum se recoltează și se procesează de fapt rooibosul. Crenguțele cu frunze asemănătoare unor ace se taie pe dealurile Cederberg și se transportă la linii speciale. Aici acest material este tăiat în bucăți mici, adunat în grămezi de către muncitori și lăsat să fermenteze. Odată ce rooibosul începe să miroasă și își schimbă culoarea (de la verde la maro mahon), fermentarea este completă. Urmează uscarea la soarele direct al Africii de Sud, sortarea și ambalarea.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La Rooibos se pune apă fierbinte de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 8 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Valoarea energetică: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Grăsimi: | 0 g |
din care saturați: | 0 g |
Carbohidrați: | <0,5 g |
din care zaharuri: | <0,5 g |
Proteină: | 0 g |
Sare: | 0 g |