PĂTLĂGINĂ ÎNGUSTĂ (Plantago lanceolata) - plantă
Pătlagina a primit de-a lungul timpului mai multe denumiri populare cum ar fi: minciuna, limba șarpelui, iarba tăieturii, o plantă perenă cu frunze lungi, care cresc în rozete. Conține substanțe importante cum sunt mucilagii, acid silicic și acid citric, enzime, vitamina C, zinc și cumarine. Datorită acestora ajută în tuse, vindecă și calmează pielea iritată și organele interne.
Compoziție
Frunze de pătlagină 100%Infuzia și gustul plantei
Aroma plăcută de mentă a infuziei este învăluită într-un parfum picant și proaspăt de pajiște.
Originea plantei
La prima vedere, nu-i veți da nici o importanță, probabil că veți trece pe lângă fără s-o observați. Cu toate acestea, ajunge să știți ce este și vă veți uita la ea în mod diferit. Pătlagina îngustă, în latină plantago lanceolata, este o plantă perenă care crește de obicei până la 30 centimetri în înălțime. Are frunze lungi distincte, care formează o rozetă. Florile mici se adună într-un spic și sunt de culoare albă sau maro. Planta poate fi găsită pe câmp, pășuni și de-a lungul drumurilor. Preferă locuri însorite în care nu există riscul de înmuiere a solului. Cu toate acestea, este foarte rezistentă și nepretențioasă.
De aceea, s-a răspândit cu ușurință din Europa și Asia, unde a fost inițial, aproape în întreaga lume, inclusiv în insulele îndepărtate precum Madagascar și Noua Zeelandă. Datorită popularității sale în industria farmaceutică, aceasta este cultivată în scop farmaceutic chiar și în prezent. Deși la început a fost utilizată în principal ca hrană pentru bovine și păsări, încă din antichitate au descoperit puterea magică pentru sănătatea noastră. Pătlagina nu putea lipsi din straița nici unei bătrâne care aduna plante. Este bogată în substanțe mucilaginoase care sunt benefice tractului respirator. În plus, conține și vitamina C, potasiu, zinc și alte oligoelemente importante. Probabil că toată lumea a auzit vreodată despre siropul de pătlagină. Se poate prepara și o infuzie gustoasă din frunzele uscate ale plantei.
Chiar și copiii mici o pot bea în doze moderate. Este o plantă foarte sigură, fără efecte secundare cunoscute, totuși femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să discute în prealabil cu medicul curant.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 10-15 minute | 2 čajové lžičky na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La pătlăgină adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 2 lingurițe la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute după care strecurați.