Pentru o dimineață bună - cutie cadou 140g
Acesta nu este un ceai, dar un stil de viață. Tradiționalul ceai Ceylon English Breakfast vă oferă dispoziția necesară pentru a începe ziua cu doar câteva înghițituri. Este tare, dulce, fructat și, cel mai important, revigorant. Adăugați în ceai un strop de lapte și completați- cu pâine prăjită și gem. Începeți dimineața în stil englezesc.
Compoziție
Ceai negru 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul pentru un mic dejun englezesc adevărat are o culoare aurie excelentă. Parfumul său este natural fructat, foarte frumos. Acest amestec de ceaiuri de calitate din Ceylon are un gust puternic aromat, plăcut astringent cu un efect stimulator și combină notele dulci cu reverberațiile fructelor. Nu este nimic mai bun pentru a începe ziua.
Originea ceaiului
Arborii de ceai au înlocuit de fapt în Ceylon (Sri Lanka) scorțișoara și cafeaua. Nu în întregime, dar astăzi exporturile de ceai pentru această frumoasă națiune insulară reprezintă până la 2% din PIB și aduc economiei 7 miliarde de dolari pe an. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, țara era renumită pentru cultivarea scorțișoarei, dar aceasta s-a dovedit a fi neprofitabilă, astfel încât fermierii locali au trecut la cafea. Cererea a fost mare. Dacă nu ar fi fost boala fungică, care a distrus aproape toți arborii de cafea, ceaiul poate nu fi apărut niciodată în Ceylon. În 1867, a fost înființată prima plantație de ceai în Loolecondera, și curând au urmat altele. Popularitatea ceaiului a crescut, comercianții aveau mult de lucru și statul supraveghea calitatea frunzelor exportate. În 1934, chiar au adoptat o lege care interzice exportul de ceai de calitate redusă. Ceaiul din Sri Lanka este foarte apreciat pe piața mondială. Principalele zone în care se cultivă în prezent sunt Kandy, Nuwara Eliya (în provincia centrală), Badulla, Bandarawela și Haputave (în provincia Uva), Matara și Mulkigara (în provincia de sud) și Ratnapura și Kegale (în provincia Sabaragamuwa). Plantațiile de ceai sunt în mare parte în grija fermelor familiale. Culegerea frunzelor arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis) are loc în Ceylon, practic, din ianuarie până în septembrie. La începutul anului calendaristic, culegătorii pornesc în munți Dimbula, pe coasta de sud ceaiul se culege în februarie, iar în zonele Kandy și Nuwara Eliya până în martie. În iunie, culesul începe în regiunea Uva și durează până în septembrie. Recolta de frunze de ceai se află în întregime pe umerii femeilor și fetelor - fetele tinere pot merge pe plantații de la vârsta de unsprezece ani. Mecanizarea nu se folosește aproape niciodată. Ceylon este una dintre puținele țări în care ceaiul se culege încă manual. O culegătoare poate aduna 15-20 de kilograme de ceai pe zi. După ofilire, frunzele sunt răsucite și rulate pentru a le deteriora structura celulară. Astfel sunt pregătite pentru fermentare, care are loc în condiții de căldură și umiditate. Când procesul de fermentare naturală se finalizează, ceaiul negru rezultat se usucă și sortează.