PORTOCALE CU GHIMBIR - ceai de fructe
Ceai pentru zilele reci și călduroase, o băutură plină de vitamine, o plăcere cu fructe și condimente. Am amestecat portocale cu ghimbirul, astfel încât să le puteți savura în orice moment al anului. Nota dulce a portocalelor suculente este urmată de prospețimea merelor, toate fiind desăvârșite de gustul atractiv al ghimbirului și al piperului roz. Se bea cald sau acoperit cu cuburi de gheață. Fiecare dată va fi diferit, dar întotdeauna excelent.
Compoziție
Bucăți de mere, Fulgi de morcov, Floare de hibiscus alb, Coaja de portocala 10%, Bucăți de ghimbir (ghimbir, zahăr) 10%, 8%, Aromă naturală, Flori de lumânărică, Piper roz, Ghimbir 5%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul de fructe Portocale cu ghimbir oferă o infuzie cu o culoare mai puțin pronunțată, galben deschisă, dar aroma, care se ridică peste ceainic, este plăcută și impresionantă. Desigur, veți recunoaște portocalele în ea, dar și mere și ghimbir. Aceleași ingrediente se regăsesc și în gustul ceaiului. Fructele dulci-acrișoare completează frumos gustul de condimente. Acest ceai este potrivit pentru prepararea băuturilor calde și cu gheață.
Originea ceaiului
Știați că arborii de portocal trăiesc până la o sută de ani? Datorită ceaiului de Portocale cu ghimbir, veți descoperi, de asemenea, că portocalele sunt cele mai cultivate citrice din lume. Sau că au fost utilizate prima dată ca și medicament și abia mai târziu au devenit o delicatesă căutată.
Pentru ceaiul Portocale cu ghimbir fructele portocalului chinezesc (Citrus sinensis) sunt absolut esențiale. Copacii veșnic verzi cresc până la o înălțime de 15 metri, înfloresc cu flori albe cu miros îmbătător. După polenizare, florile se transformă în fructe sferice, care se coc cel puțin trei sferturi de an. Portocalele conțin 10-14 felii de pulpă dulce. Pulpa poate fi galbenă, portocalie și roșie închisă, adesea cu câteva semințe. Portocalii provin din China, dar astăzi sunt cultivați și în Europa.
Portocalele în sine conțin în principal vitamina C importantă pentru vitalitatea generală, digestia optimă, bunăstarea psihică și altele. În plus, au un gust grozav, așa că nu este de mirare că consumul mondial urcă în fiecare an la înălțimi amețitoare. În 2017, de exemplu, s-a ridicat la 75 de milioane de tone, crescând cu 1,2% în fiecare an. Doar pentru curiozitate: majoritatea portocalelor sunt consumate în fiecare an de brazilieni (17 milioane de tone), chinezi (9,5 milioane de tone) și indieni (8 milioane de tone).
În ceea ce privește ghimbirul, al doilea ingredient esențial al acestui ceai, în lume se cultivă anual aproximativ 3,3 milioane de tone, iar producția sa a înregistrat o creștere remarcabilă. O parte semnificativă a recoltei se îndreaptă către SUA (89 mii tone), Japonia (68 mii tone), Olanda (60 mii tone) și alte țări precum Emiratele Arabe Unite, Pakistan, Malaezia și Bangladesh.
Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă demnă de remarcat. Este renumit, desigur, pentru rizomii săi cu gust dulce înțepător, care au devenit parte a bucătăriei naționale din multe țări, precum și pentru diverse produse care întăresc sănătatea și vitalitatea. Inițial, planta perenă, de aproximativ un metru înălțime, era răspândită în sudul Chinei. De acolo a ajuns în Europa. Ghimbirul este bogat în uleiuri esențiale, flavonoide, alcaloizi, saponine, steroizi, tepernoide și taninuri. Principalele ingrediente active sunt zingiberen, curcumen și zingiberol. Datorită lor (și a tuturor celorlalți compuși), consumul de ghimbir favorizează digestia liniștită, imunitatea și reducerea greutății.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 8-10 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Valoarea energetică: | 13 kJ / 3 kcal |
Grăsimi: | 0.1 g |
din care saturați: | 0.1 g |
Carbohidrați: | 0.7 g |
din care zaharuri: | 0.3 g |
Proteină: | 0.1 g |
Sare: | 0.01 g |