

Psyllium - fulgi
Experții spun că zilnic primim doar jumătate din fibra necesară. Dar știm cu toții că o dietă echilibrată este fundamentul bunăstării fizice și mentale. Deci? Adăugați ceea ce lipsește! De exemplu, o lingură Psyllia pe zi. Fibrele sale solubile vor asigura o bună digestie și vor susține efortul de a scăpa de câteva kilograme în plus. Psyllium poate fi folosit în iaurt, supe sau in cereale.
Compoziție
100%Infuzie și gustul ceaiului
Psyllium este fără gust și fara miros, culoarea lui este maro deschis spre alb. De aceea se poate adauga cu succes aproape in oricare aliment lichid. Când consumati Psyllia, asigurați-vă că regimul dvs.de baut este suficient.
Originea ceaiului
Psyllium, seminte de patlagina ovala (Plantago ovata). Mai precis - recipiente curățate ale semințelor de patlagina. În hindi se numesc isabgol, sanscrita le denumeste ashvagola, ashwakarna sau ishadgola. Ashwa înseamnă cal, karna inseamna ureche. Numele pare să descrie aspectul semințelor care au o formă alungită care amintește urechea unui cal. În mod tradițional, Psyllium este utilizat ca medicament în sistemul Ayurvedic. Aproape fiecare gospodărie indiană o pune în mancare ca un remediu eficient pentru ameliorarea problemelor digestive.
Plantă medicinală anuală a crescut prima data în India și Pakistan, în prezent este răspândită în Africa de Nord, Europa de Sud sau peninsula arabă. Patlagina ovala crește de obicei de până la 15 centimetri, are o tulpină foarte scurtă și frunze fine. Infloreste, fructele ajung pana la 4-5 milimetri, fiecare contine 2 seminte ovale de culoare galben-maro cu o canelura in lungime.
Cel mai mare producător de Psyllium este India, unde agricultorii o cultivă peste mai mult de 50.000 de hectare. Modul lor de prelucrare a semintelor de patlagina ovala necesita cateva etape. În primul rând, este necesara curățarea mecanica a semințelor în camerele de pre-curățare și curățare. Semințele sunt zdrobite de mori de smirghel și cojile sunt separate de un sistem de aspirație. Cojile sunt separate de restul semințelor printr-o presiune mecanică slabă si la rand urmeaza cernere și curățare. Psyllium poate fi comercializat și consumat sub formă de coji intregi sau praf. Cei mai mari cumpărători de Psyllium indian sunt Statele Unite, Anglia, Norvegia, Italia, Franța, Coreea.
Psyllium conține până la 30% mucus, care după contact cu lichidul se umflă. Volumul său poate mări chiar 40 de ori. Are calorii scăzute. Consumul este recomandat ca supliment alimentar în caz de deficit de fibre, probleme ale tractului digestiv și ca parte a prevenirii bolilor.
Doza zilnică nu trebuie să depășească 2 lingurițe. Psyllium puteti amesteca in iaurt, supe, sosuri. Nu asteptati sa se umfle, consumati imediat. La consumare de Psyllium este necesar sa ridicati regimul de baut minim cu 2 litrii pe zi.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
Cea mai eficientă este administrarea de ½ până la 2 lingurițe pe zi pe stomacul gol, cu aproximativ 30 de minute înainte de micul dejun. Psyllium poate fi amestecat în apă, iaurt, smoothie-uri, supe, sosuri. Nu așteptați până când se umflă, consumați imediat.
În perioada consumării de Psyllium, aportul de lichide trebuie crescut la minim 2 litri pe zi.










Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

Tulsi - planta (busuiocul sacru)

GOTU KOLA FÂNTÂNA TINEREȚII - plantă
