PUFULIȚA CU FLORI MICI (EPILOBIUM PARVIFLORUM) - plantă
Unele plante pot fi considerate „masculine” pe bună dreptate. Pufulița cu flori mici se numără printre acestea cu siguranță. Îi ajută pe bărbați în probleme de prostată. Frunzele de pufuliță sunt bogate în quercetină, sitosteroli, lectine și alte substanțe biologic active care sunt benefice în inflamație, probleme ale vezicii urinare și așa-numita purificare a sângelui.
Compoziție
Onagracee 100%ORIGINEA PLANTEI
Pufulița cu flori mici, în latină Epilobium parviflorum, este o plantă cu adevărat banală. Din fericire pentru noi, nu a fost trecută cu vederea la sfârșitul secolului trecut de celebra pionieră a medicinei naturiste moderne, Maria Treben.
Ea a lăudat pufulița pentru contribuția sa neprețuită la sănătatea noastră și a ajutat astfel să aducă această plantă în vizorul cercetării științifice. Conține, printre altele, beta-sitosterol, care ajută la problemele prostatei și o cantitate mare de antioxidanți. De menționat că rezultatele multor investigații au dovedit că doamna Treben are dreptate.
Pufulița este o plantă perenă, care atinge uneori o înălțime de 80 cm. Este decorată cu flori mici roz, violete sau albe. Este ușor de întâlnit în toată Europa, dar crește și în America de Nord și în unele părți din Africa și Asia. Preferă solul umed, așa că o veți întâlni mai ales în jurul cursurilor de apă.
O infuzie poate fi ușor preparată din partea aeriană a pufuliței uscate. Vă recomandăm două căni pe zi timp de opt săptămâni, după care vă recomandăm să faceți o pauză scurtă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 1 linguriță la 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Peste plantă se toarnă apă la 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- După turnarea apei, se lasă la infuzat timp de 15 minute și apoi se strecoară.