075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

RĂDĂCINĂ DE LEMN DULCE (Glycyrrhiza glabra) - plantă

Cod: 1372

În țările nordice sunt foarte populare „bomboanele din lemn dulce”. Lemnul dulce le conferă o aromă deosebită. O plantă perenă cu rădăcini lungi, originară din Mediterana. Rădăcinile ei au fost adunate în fiecare toamnă și uscate pentru necesarul de iarnă. Excelent pentru perioada răcelilor, pentru tuse. Atenție, la fel ca în alte cazuri și lemnul dulce trebuie să fie consumat în cantități rezonabile.

Pachete mari:
Pachete mici:
37,0 Lei /250 g 14,8 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Intenzivní, Aromatică
Pentru copii
Pentru copii:
Nu

Compoziție

Lemnul dulce 100%

ORIGINEA PLANTEI

Alexandru cel Mare, Iulius Cesar și Napoleon Bonaparte. Toți au căzut sub vraja lemnului dulce. Dar nu trebuie să fiți un lider militar faimos pentru a fi cuceriți de această plantă. Rădăcina de lemn dulce, nu numai că este benefică pentru sănătatea noastră, dar are și un gust foarte bun.

Glycyrrhiza glabra, după cum sună denumirea latină, este o plantă de un metru și jumătate înălțime, cu rădăcini dens ramificate. Fructele sunt sub formă de păstăi, dar medicina populară și medicina modernă au fost mereu interesate de rădăcină, datorită proprietății de a combate rapid tusea și inflamațiile.

Demult această plantă perenă putea fi întâlnită în jurul Mării Mediterane. Hieroglifele dovedesc că abilitățile sale au fost utilizate pe scară largă în imperiul egiptean antic, unde la vremea respectivă au pregătit o băutură foarte populară din rădăcini. Însemnările de-a lungul civilizațiilor și secolelor arată că lemnul dulce era folosit pentru a prepara unele dintre cele mai vechi dulciuri, mai ales în perioadele, în care zahărul era o raritate. În regiunea noastră a fost cultivat abia din secolul al XVI-lea, grație călugărilor din ordinul benedictin.

Rădăcinile plantelor vechi de aproximativ doi-trei ani se adună toamna, când conțin substanțele cele mai importante. Se usucă încet la temperaturi foarte scăzute și apoi se taie în bucăți mici. Lemnul dulce este cunoscut mai ales pentru conținutul de glicirizină, care este de până la 50 de ori mai dulce decât zaharoza. În principal din cauza acesteia, trebuie să beți ceaiul în cantități rezonabile. Sunt suficiente două cești de decoct pe zi timp de maximum șase săptămâni. La doze mai mari, poate fi dăunător, în special pentru persoanele cu probleme cardiovasculare. Femeile însărcinate și cele care alăptează nu ar trebui să consume această infuzie.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 15 minute Cantitatea 1 - 2 čajové lžičky na 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță  de ceai la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


SALVIE - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SALVIE - plantă

Numele este latin, abilitati din natura. Salvare înseamnă a vindeca și salvie stie foarte bine lucrul acesta. De la Evul Mediu a fost folosit ca un ajutor pentru dureri de stomac, probleme intestinale, afecțiuni respiratorii, insomnie, stres și transpirație excesivă. Ajutorul său este binevenit din când în când la toți. Ei bine, când ati avut ultima dată o răceală sau o indigestie? La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
29,3 Lei /250 g 11,7 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,4 Lei /250 g 24,1 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023

CIMBRIȘOR (Thymus serpyllum) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CIMBRIȘOR (Thymus serpyllum) - plantă

Dacă ar trebui să aveți doar o plantă acasă, aceasta cu siguranță ar fi cimbrișorul. Aparține unor plante medicinale cu spectru larg și poate fi utilizat pe tot parcursul anului. În primăvară, de exemplu, pentru oboseală și insomnie, în vară pentru vânătăi și entorse, în toamnă pentru astm și crampe, și în timpul iernii pentru răceli. Este bine să aveți întotdeauna cimbrișor în casă. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
27,2 Lei /250 g 10,9 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023

Ați vizualizat


Simfonie de grădină cu goji BIO - ceai de fructe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Simfonie de grădină cu goji BIO - ceai de fructe

Pachete mari:
Pachete mici:
83,1 Lei /250 g 33,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 4. 4. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »