RĂDĂCINĂ DE OBLIGEANĂ (Acorus calamus) - plantă
Puteți găsi obligeana lângă iazuri sau lacuri, dar și în plafare și farmacii naturiste. Motivele sunt evidente - rădăcina ajută la întărirea organismului, în probleme digestive, ameliorează pierderea poftei de mâncare și unii oameni cu ajutorul acestei plante scapă de dependența de fumat. Deasemenea sunt cunoscute efectele în cazul degerăturilor și a membrelor reci.
Compoziție
100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Infuzia are un gust de lăptos amărui încoronat cu o aromă proaspătă de citrice și flori.
ORIGINEA PLANTEI
Dacă sunteți în căutarea informațiilor despre obligeană în surse din străinătate, veți întâlni deseori nume în care apare cuvântul dulce. Acest lucru se datorează mirosului dulce îmbietor al frunzelor sale atunci când se rup și care devine și mai pronunțat după uscare.
Obligeana sau în latină Acorus calamus este o plantă perenă, care crește până la o înălțime de un metru și jumătate. Frunzele sale sunt foarte lungi și subțiri, florile mici sunt aranjate într-o formă alungită asemănătoare unui spic. Această plantă nu produce fructe, acest lucru face doar ruda sa americană.
Adoră solul cu multă umiditate, de aceea este găsește tipic în apropierea mlaștinilor, pârâurilor și a altor suprafețe de apă. Este o hrană populară atât pentru rozătoare, cât și pentru rațe. Dar și oamenii au descoperit de mult puterea magică a rădăcinii acestei plante. A fost utilizată frecvent ca și ingredient în tot felul de elixiruri ale iubirii, iar datorită gustului său distinctiv se adăuga și la diverse băuturi alcoolice.
Rizomul este foarte bogat din punct de vedere nutrițional și poate fi folosit pentru a obține, de exemplu, un ulei esențial important pentru industria cosmetică. Însă puterea deplină și-a dezvoltat-o mai ales în medicina naturistă. Rădăcina uscată și tocată a fost folosită pentru a pregăti o băutură, care poate combate diverse boli.
Din păcate, nu este potrivită pentru femeile însărcinate și cele care alăptează. Persoanele cu tensiune arterială scăzută și probleme cardiace ar trebui să consulte medicul înainte de utilizare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
Apă rece | 12 hodin | 1 linguriță la 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Peste obligeană se pune apă rece în proporție de 1 linguriță la 250 ml și se lasă la macerat de preferință peste noapte.
- Dimineața se încălzește puțin și se scurge.
- Rădăcina de obligeană nu se fierbe niciodată.