075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

CURCUMA BIO - praf

Cod: 1245

Recomandat de Ayurveda, medicina chineză, sistemul Siddha. De asemenea, o recomandăm si noi. Curcuma in calitate Bio cucereste pe fiecare care dorește să condimenteze meniul cu o mare parte din vitamine, minerale și flavonoide. Cel mai important lucru este numit curcumina, iar iubitorii de stil sănătos de viață îl plac pentru capacitatea lor de a rezista la multe inconveniente.

Pachete mari:
Pachete mici:
33,9 Lei /250 g 13,6 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Gust
Gust:
De plante, Amărui, Štiplavá
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Curcuma BIO 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Turmeric BIO are o culoare galben-portocalie saturată și gust piperat. Este înțepător, amărui, pământiu. Poate aduce cu muștarul sau amestecul de curry, la care se adaugă.

Originea ceaiului

Poate îl cunoașteți drept șofran indian, poate că știați că face parte din amestecul de curry. În orice caz, Turmericul este o mirodenie foarte populară în țările asiatice. Iar aceasta nu numai ca aromă alimentară, ci și colorant textil sau indicator al soluțiilor alcaline.

Sursa Turmericului este rizomul plantei perene Curcuma longa. Botanicii o includ în același grup ca, de exemplu, ghimbirul. Este o plantă discretă, de aproximativ un metru, cu frunze alternante, mari. Se înmulțește prin rizomi lungi, ramificați.

Curcuma provine din India, dar se cultivă și în China, Sri Lanka, Indonezia și Peru. Necesită temperaturi între 20 și 30 ˚C și precipitații frecvente.

Utilizarea Turmericului (denumit și șofran indian) este răspândită probabil în toată lumea. Pulberea din rizomi uscați conține aproximativ 60-70 procente zaharide, ​​6-8 procente proteine, 5-10 procente grăsimi, 3-7 procente substanțe minerale, aceeași cantitate de uleiuri esențiale și 1-6 procente curcumin. Tocmai datorită lui, sisteme medicale tradiționale, cum ar fi Ayurveda sau Siddha, recomandă consumul regulat de Turmeric.

Rețetele tradiționale recomandă combinarea turmericului cu piper și ulei de măsline - crește astfel capacitatea organismului de a absorbi curcumina. Unele surse indică o creștere a absorbției de până la 2000 de procente. Un astfel de amestec poate fi utilizat pentru a aroma o varietate de feluri de mâncare (supe, sosuri, salate). Mirodenia picantă este folosită în mâncăruri dulci și sărate, la conservarea alimentelor, în produse de panificație, înghețată, sucuri, biscuiți, popcorn și sosuri. Deși este de obicei prezent în bucătării sub formă de pulbere, nu este neobișnuită nici utilizarea rizomului proaspăt.

În plus, putem întâlni turmericul în vopsirea țesăturilor sau în timpul ceremoniilor festive de nuntă hinduse. De menționat este și folosirea în analiza chimică - așa-numita hârtie turmerică indică, odată cu scufundarea sa în soluție, aciditatea sau alcalinitatea ei.

Încercați Curcuma ca o băutură fierbinte sau pregatiti din ea așa-numitul lapte de aur.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Instrucțiuni de preparare

Doza recomandată este de 1 gram de curcuma pe zi.

  1. Se fierbe în apă cu piper negru și se adaugă câteva picături de ulei (de cocos, măsline...)
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


SCORȚIȘOARĂ DE CEYLON BIO - Pudră
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SCORȚIȘOARĂ DE CEYLON BIO - Pudră

Scorțișoara nu este doar un condiment excelent, dar și un medicament. Prima mențiune a efectelor sale benefice asupra sănătății are șase mii de ani. Au folosit-o în China, există rapoarte despre "tratare cu scorțișoară" în Egiptul antic și în Grecia. Aici la noi o cunoastem din secolul al XV-lea. Și în Statele Unite, scorțișoara este un supliment alimentar extrem de popular. Cel mai bine se foloseste in cocktailuri, băuturi calde sau in desert. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
69,2 Lei /250 g 27,7 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024

NEEM BIO - pulbere
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

NEEM BIO - pulbere

Curățare. Protecție.Mulțumire. Praful frunzelor și a ramuritelor copacului tropical au fost venerate de mii de ani ca mijloc de a scăpa trupul și mintea de multe dificultăți. Se aplica în principal în sistemul de vindecare ayurvedic si cel chinezesc. Cu adevarat un antioxidant foarte puternic care are un singur dezavantaj - trebuie sa va obisnuiti cu gustul lui amar. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
50,8 Lei /250 g 20,3 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024

Ghimbir BIO - pulbere
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Ghimbir BIO - pulbere

De ce să vă condimentați băutura preferată cu un vârf de cuțit de ghimbir? Răspunsul este evident! Pentru că îi dă atât un gust bun, cât și o mulțime de substanțe minunate. Cu ajutorul lor, veți stimula metabolismul carbohidraților și vitalitatea. Pulberea de rizom de ghimbir peruan 100% are o putere foarte mare. Credem că este chiar mai picant decât ghimbirul proaspăt ras de la supermarket. Încercați diferența. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
38,2 Lei /250 g 15,3 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »