CURCUMA BIO - praf
Recomandat de Ayurveda, medicina chineză, sistemul Siddha. De asemenea, o recomandăm si noi. Curcuma in calitate Bio cucereste pe fiecare care dorește să condimenteze meniul cu o mare parte din vitamine, minerale și flavonoide. Cel mai important lucru este numit curcumina, iar iubitorii de stil sănătos de viață îl plac pentru capacitatea lor de a rezista la multe inconveniente.
Compoziție
Curcuma BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Turmeric BIO are o culoare galben-portocalie saturată și gust piperat. Este înțepător, amărui, pământiu. Poate aduce cu muștarul sau amestecul de curry, la care se adaugă.
Originea ceaiului
Poate îl cunoașteți drept șofran indian, poate că știați că face parte din amestecul de curry. În orice caz, Turmericul este o mirodenie foarte populară în țările asiatice. Iar aceasta nu numai ca aromă alimentară, ci și colorant textil sau indicator al soluțiilor alcaline.
Sursa Turmericului este rizomul plantei perene Curcuma longa. Botanicii o includ în același grup ca, de exemplu, ghimbirul. Este o plantă discretă, de aproximativ un metru, cu frunze alternante, mari. Se înmulțește prin rizomi lungi, ramificați.
Curcuma provine din India, dar se cultivă și în China, Sri Lanka, Indonezia și Peru. Necesită temperaturi între 20 și 30 ˚C și precipitații frecvente.
Utilizarea Turmericului (denumit și șofran indian) este răspândită probabil în toată lumea. Pulberea din rizomi uscați conține aproximativ 60-70 procente zaharide, 6-8 procente proteine, 5-10 procente grăsimi, 3-7 procente substanțe minerale, aceeași cantitate de uleiuri esențiale și 1-6 procente curcumin. Tocmai datorită lui, sisteme medicale tradiționale, cum ar fi Ayurveda sau Siddha, recomandă consumul regulat de Turmeric.
Rețetele tradiționale recomandă combinarea turmericului cu piper și ulei de măsline - crește astfel capacitatea organismului de a absorbi curcumina. Unele surse indică o creștere a absorbției de până la 2000 de procente. Un astfel de amestec poate fi utilizat pentru a aroma o varietate de feluri de mâncare (supe, sosuri, salate). Mirodenia picantă este folosită în mâncăruri dulci și sărate, la conservarea alimentelor, în produse de panificație, înghețată, sucuri, biscuiți, popcorn și sosuri. Deși este de obicei prezent în bucătării sub formă de pulbere, nu este neobișnuită nici utilizarea rizomului proaspăt.
În plus, putem întâlni turmericul în vopsirea țesăturilor sau în timpul ceremoniilor festive de nuntă hinduse. De menționat este și folosirea în analiza chimică - așa-numita hârtie turmerică indică, odată cu scufundarea sa în soluție, aciditatea sau alcalinitatea ei.
Încercați Curcuma ca o băutură fierbinte sau pregatiti din ea așa-numitul lapte de aur.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
Doza recomandată este de 1 gram de curcuma pe zi.
- Se fierbe în apă cu piper negru și se adaugă câteva picături de ulei (de cocos, măsline...)