075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

SCORȚIȘOARĂ DE CEYLON BIO - Pudră

Cod: 477

Scorțișoara nu este doar un condiment excelent, dar și un medicament. Prima mențiune a efectelor sale benefice asupra sănătății are șase mii de ani. Au folosit-o în China, există rapoarte despre "tratare cu scorțișoară" în Egiptul antic și în Grecia. Aici la noi o cunoastem din secolul al XV-lea. Și în Statele Unite, scorțișoara este un supliment alimentar extrem de popular. Cel mai bine se foloseste in cocktailuri, băuturi calde sau in desert.

Pachete mari:
Pachete mici:
69,2 Lei /250 g 27,7 Lei /100 g
Vom livra vineri, 19. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Sri Lanka
Gust
Gust:
Dulceag, Fin
Pentru copii
Pentru copii:
de la 3 ani
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Scorțișoara BIO 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Scorțișoara adevărată are un gust delicat, dulceag și aromat. Aroma ei este tipică și ușor de recunoscut. Dacă amestecați scorțișoara cu apă fierbinte, obțineți o infuzie ușoară, parfumată. Mai des este folosită pentru aromatizarea băuturilor, inclusiv a ceaiurilor. Încercați cu ceai de ghimbir, ceai negru cu lapte sau cu Gunpowder verde.

Originea ceaiului

Scorțișoara este coaja scorțișorului, un arbore mic din familia Lauraceae. În principiu, există două tipuri de scorțișoară - de Ceylon și chinezească. Așa-numita scorțișoară adevărată, mai calitativă și cu un conținut mai mic de cumarină (despre care există îndoieli cu privire la beneficiile pentru sănătate) provine de la scorțișorul de Ceylon (Cinnamomum zeylanicum). Originea sa, desigur, se regăsește pe o insulă din Asia de sud-est, dar se cultivă și în alte zone tropicale. Coaja copacului este de culoare deschisă, fragilă și are un gust delicat și fin. Arborii pot crește până la 10 metri în înălțime, dar pentru recoltarea scorțișoarei sunt întreținuți la înălțime mai mică. Au frunze alungite lucioase și flori mici albe. Fructele sunt sub formă de boabe mici albastru - negre.

Arborii de scorțișoară se dezvoltă bine în soluri nisipoase, adesea irigate. Se recoltează ramuri întregi, care au atins 2-3 cm în diametru. De două ori pe an (mai și iunie, octombrie și noiembrie), fermierii le taie, apoi îndepărtează frunzele și ramurile laterale. În mod tradițional, coaja este eliberată prin presarea lemnului de esență tare de-a lungul întregii circumferințe a ramurilor. După tăiere poate fi decojită frumos. Rulourile albe de scorțișoară se lasă o zi să se odihnească. Urmează întinderea pe o bară mai largă și răzuirea manuală a stratului exterior de scorțișoară. În cele din urmă, se pune la uscat - mai întâi la umbră, apoi la lumina directă a soarelui. Coaja este apoi rulată în cunoscutul "tub dublu" și se închide ușor la culoare. Scorțișoara nu conține adaos de arome sau coloranți.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 10 minute Cantitatea 2 lingurițe la 1,5 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste scorțișoară turnați apă clocotită de 100 °C, în proporție de 2 lingurițe la 150 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 2 lingurițe în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 10 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ELIXIRUL VIEȚII VEȘNICE - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ELIXIRUL VIEȚII VEȘNICE - ceai verde

Asia este plină de secrete. Oamenii par să trăiască sute de ani, tot timpul zambesc, nu au probleme cu raceala și la final arata foarte bine. Cum o fac? Mediteaza foarte mult, fac exercitii, mananca sanatos și în principal - beau ceai verde zilnic. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
75,7 Lei /250 g 30,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 22. 4. 2024

15% JOS
ROOIBOS
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROOIBOS

Vorbele despre gustul minunat și efectele enorme pentru sănătate ale Rooibos sălbatic se răspândesc în întreaga lume. Din Africa de Sud, Cederberg a sosit în America, Asia și Europa. O plantă necunoscută care crește doar într-o zonă foarte mică, oferă o băutură, care nu este un ceai adevărat, dar popularitatea acesteia este foarte mare. Gustului său captivant si decent se supun toti in rapiditate! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
43,2 Lei /250 g 36,7 Lei /250 g 14,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 19. 4. 2024

CEAI AYURVEDIC DE PLANTE PENTRU FEMEI
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEAI AYURVEDIC DE PLANTE PENTRU FEMEI

Doamnelor, treceti peste lucrurile zilnice cu ușurință! Copiii o data vor crește, șefa nu va mai concura cu voi, iar soțul sigur va învăța sa-si puna la loc șosetele. Și dacă nu, atunci fiți indiferente. Cel puțin pentru un moment când cu o cana de ceai aromat va relaxati pe canapeaua preferata și închideti ochii. Aveți dreptul la asta. Chiar dacă tună jur imprejur! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
71,8 Lei /250 g 28,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 19. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »