Sencha Kariban 1st Flush BIO - ceai verde
Nu numai că are un gust de lux, dar este și BIO. Să țineți minte bine ceaiul din grădina japoneză situată pe insula Kyushu. Sau nu, mai bine să gustați din el cât mai repede. Veți fi fascinat de lejeritatea și linia florală îmbătătoare, în care veți recunoaște crinii și orhideele în timpul unei degustări atente. Și vă mai dăm un sfat: încercați-l atât sub formă de infuzie în apă fierbinte, cât și macerat în apă rece. Acest ceai merită puțin efort.
Compoziție
Ceai verde Sencha Kariban 1st Flush BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Sencha Kariban 1st Flush BIO oferă o infuzie de culoare verde deschisă până la galben-verzuie, în funcție de metoda de preparare. Ceaiul este natural dulce, lipsit de orice amăreală. Pe de altă parte, ceea ce are din abundență sunt note de flori, în special crini și orhidee. Aroma armonioasă și gustul plin și atractiv îl fac preferatul experților adevărați în ceai.
Acest ceai este minunat atât fierbinte, cât și preparat prin macerare în apă rece. Vă recomandăm să încercați ambele variante, deoarece fiecare oferă experiențe gustative diferite.
Originea ceaiului
Dacă ați căutat un ceai fin și cu adevărat special, tocmai l-ați găsit. A crescut în sudul Japoniei, în grădinile insulei muntoase Kyushu. Prefectura Kagohsima, a devenit faimoasă în întreaga lume pentru ceaiurile sale verzi. Marca proprie a ceaiului verde Kagoshima este folosită pentru recoltele locale din 1992 și este destinată doar ceaiurilor care îndeplinesc cele mai stricte standarde de cultivare și producție.
Arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) cresc aici pe vaste plantații înconjurate de peisaje împădurite. Datorită altitudinii de aproximativ 500 de metri și a presiunii atmosferice care se schimbă rapid, peisajul este foarte des scufundat în ceață. Nu doar umbra aproape permanentă, dar și alternanța zilelor calde și a nopților reci încetinește creșterea arborilor de ceai și permite frunzelor acestora să rețină o cantitate mare de aminoacizi. Aceștia sunt responsabili pentru dulceața băuturii, pe care o preparăm din recolta Kagoshima.
Ceaiurile sencha japoneze aparțin ceaiurilor absolut clasice. Cu toate acestea, nu același lucru se poate spune despre ceaiul Sencha Kariban 1st Flush BIO. După cum sugerează și numele, aceasta este din prima recoltă. Se remarcă prin delicatețea și fragilitatea frunzelor, deoarece frunzele sunt pline de substanțe aromatice după iarnă. Se spune că First Flush oferă cel mai proaspăt și pur ceai, pe care plantația îl are de oferit. După culegerea primelor frunze și a mugurilor argintii, ceaiul este lăsat să se ofilească la soare pentru puțin timp. Apoi se expune la abur pentru scurt timp și repetat pentru a opri oxidarea naturală a enzimelor. Frunzele sunt apoi modelate în ace plate, care trebuie uscate încet și cu grijă. După ce și acest pas se finalizează, muncitorii sortează și împachetează ceaiul.
Să mai menționăm că ceaiul Sencha Kariban 1st Flush BIO provine dintr-o grădină de ceai lucrată în mod de agricultură ecologică. Proprietarii nu folosesc îngrășăminte produse industrial și cultivă arborii de ceai cu atenție pentru protecția mediului. Un alt motiv pentru a încerca acest ceai sencha!
Când vine vorba de preparare, vă recomandăm să încercați atât metoda clasică, cât și macerarea în apă rece. De fiecare dată veți experimenta diferite arome și gusturi ale infuziilor.
Pentru infuzia cu apă fierbinte, puneți 5 grame de ceai într-un ceainic și turnați 250 de mililitri de apă, fie la 80°C (infuzați timp de 30-60 secunde), fie la 90°C (infuzați timp de 60-90 secunde). Prepararea la rece este foarte ușoară. Puneți 10 grame de ceai într-un recipient mai mare, turnați 1 litru de apă la temperatura camerei și lăsați să stea câteva ore. De asemenea, puteți pune băutura în frigider. Prin degustare continuă, puteți determina singuri durata infuziei, la care infuzia va avea cel mai delicios gust pentru dvs.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 0,5-1,5 minuty | 5g na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde se prepară cu apă la o temperatură de 80°C în raport de 5g de ceai la 250ml apă, timp de infuzare 30-60 secunde.
- Sau îl puteți prepara cu apă la o temperatură de 90°C și lăsați la infuzat 60-90 de secunde.