

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - ceai verde
Insula muntoasă Kyushu este renumită atât pentru vulcanul cel mai activ din Japonia, izvoare termale și istoria bogată, cât și pentru plantațiile extinse de ceai. Timp de secole, acestea au dat lumii frunze de o puritate perfectă, mirosuri și arome extraordinare. Japan Gyokuro de calitate BIO este unul dintre cele mai bune ceaiuri. Crește la umbra covoarelor de stuf, de ceea este delicat și are gust dulce de fructe. Acest ceai este denumit și „roua jade”.
Compoziție
Ceai verde Japan Gyokuro 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Japan Gyokuro Hisui BIO este pe bună dreptate clasat printre sortimentele de calitate superioară. Modul în care este cultivat și prelucrat îi conferă un gust foarte delicios, delicat, și dulce fructat la sfârșit. Nu degeaba japonezii au inventat al cincilea gust special pentru Gyokuro, un gust special umami. Infuzia are o culoare galben-verde deschisă și poate fi preparată de până la trei ori dintr-o doză de ceai. De fiecare dată surprinde cu tonuri puțin diferite.
Originea ceaiului
Kyushu (Kyushu, sau în traducere "nouă provincii") este cea mai sudică insulă japoneză, considerată odinioară o poartă spre Japonia. Este o regiune montană, cu cel mai activ vulcan din țară Mt Also, care se ridică la o altitudine de 1591 metri.
Aproximativ 10% din populația Japoniei locuiește pe insulă, majoritatea orașelor fiind concentrate de-a lungul coastei de nord-vest. Plantațiile de ceai aparțin prefecturilor Fukuoka, Kagoshima și Miyazaki. Dispun de un climat subtropical și un sol bogat în minerale. Înainte de a ajunge la descrierea ceaiului unic, menționăm că întreaga insulă este renumită și pentru templele sale cu statuile lui Buddha din piatră, altare în locuri înalte, orașe cetate, porțelan, hârtia realizată manual, delicatese gourmet, natura uimitoare și clădirile moderne. Sigur că nimeni nu va fi surprins să găsească un Muzeu al ceaiului. Acesta vă oferă nu numai o perspectivă asupra istoriei ceaiului și a preparării ceaiului în prefectura Fukuoka, dar puteți gusta aici și tăiței de ceai, orez cu ceai sau să vă prăjiți singuri frunze de ceai proaspete. Este deschis zilnic, exceptând ziua de marți. Nu este o coincidență faptul că acest ceai Japan Gyokuro a primit în denumirea sa și numele de Hisui. În japoneză, înseamnă "jad" și frunzele de ceai au exact această culoare. Ceaiul rafinat se poate lăuda cu aceste frunze, în special datorită modului în care se cultivă arborii de ceai. Aceștia sunt acoperiți cu covoare de stuf cu aproximativ 20 de zile înainte de recoltare.
Astfel, frunzele plantelor de ceai sunt expuse numai la minimum de radiații solare, iar plantele sunt stimulate să producă un nivel mai ridicat de culoare verde - clorofilă. Acest lucru influențează alte substanțe din materia verde având un efect semnificativ asupra gustului și mirosului ceaiului. Umbrirea arborilor de ceai s-a folosit în Japonia încă din secolul al XVII-lea. Frunzele de ceai sunt culese manual de lucrători pe plantații între lunile aprilie și mai. Ca să nu oxideze și să nu piardă prospețimea prețioasă, sunt supuse la aburi pentru scurt timp. Apoi se rulează ceaiul în ace mici și se usucă delicat.
Japonezii iubesc atât de mult ceaiul Gyokuro încât i-au atribuit o a cincea categorie specială de gust „umami”. Dar atenție, un ceai Gyokuro bun trebuie căutat pe piață. Deseori, ceaiul japonez de calitate este confundat cu înlocuitori din China. Cu toate acestea, în cazul ceaiului Japan Gyokuro Hisui BIO, puteți fi siguri de originea sa, la fel și de puritatea sa, pe care marca BIO o reprezintă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Prima infuzie - Ceaiul Gyokuro se prepară cu apă la temperatură de 60°C într-un raport de 3 g la 100 ml de apă. Se lasă la infuzat 2 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
- A doua infuzie - temperatura apei de 70°C, timp de infuzare 1,5 minute.
- A treia infuzie - temperatura apei de 80°C, timp de infuzare 1 minut.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

CHINA FUJIAN JASMINE PI LO CHUN - ceai verde
