

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Regele japonez din grădinile umbrite de calitate organică. Ceai verde cu gust rafinat, care vă va cuceri complet cu delicatețea și intensitatea sa totuși puternică. Datorită culorii sale bogate, și-a câștigat numele de lacrimă de jad și vă va lăsa cu o impresie de care vă veți bucura cu toate simțurile. Nu degeaba Gyokuro este considerat unul dintre cele mai bune ceaiuri japoneze, închinate doar de cei mai respectați oaspeți, iar cel din zona Miyazaki aparține printre unicate.
Compoziție
Ceai verde Japan Gyokuro 100%Infuzia și gustul ceaiului
Celebrul ceai verde japonez Gyokuro este de cea mai bună calitate bio. Infuzia sa are o culoare galben-verde și în gust vom simți a cincilea gust special umami combinat cu dulceață delicată.
Originea ceaiului
Prefectura Miyazaki se situează în sudul Japoniei, pe insula Kyoto. Este scăldată de apele oceanului pe două părți, de aceea predomină un climat blând, cu mult soare și cu un aer proaspăt de mare. Regiunea anterior neglijată s-a făcut cunoscută în ultimii ani și a câștigat premii unul după altul pentru ceaiurile sale. În grădinile locale se cultivă arbori foarte bătrâni și arbuști de ceai, din care se face apoi o adevărată raritate de ceai din această zonă - Miyazaki Gyokuro. Se pune accentul pe intervenția minimă în creșterea naturală a arborilor pentru a putea lua exact ceea ce au nevoie de la natură. Imediat după ce mugurii apar, arborii de ceai sunt acoperiți complet cu rogojini de paie și rămân ascunși de razele soarelui aproape trei săptămâni. Ca urmare, frunzele de culoare verde închis câștigă conținut bogat de teină și aminoacizi. Poate cel mai important dintre acestea este L-teanina, ale cărei efecte pozitive uimesc comunitatea științifică de mai mulți ani.
În plus, umbra eliberează în frunze substanțe care stau în spatele renumitului său gust umami. Acesta este denumit și „al cincilea gust” (după dulce, sărat, acru și amar) și cu greu poate fi descris fără echivoc. Dar dacă veți gusta, cu siguranță veți fi cuceriți. După douăzeci de zile de umbră urmează recoltarea care, prin selectarea atentă doar a frunzelor fără cusur, garantează că în ceaiul rezultat ajunge tot ce este mai bun. O poveste legendară este aburirea frunzelor și mugurilor și modelarea lor ulterioară manuală, conform metodelor tradiționale străvechi. Producția japoneză de Gyokura este redusă - doar câteva tone pe an - datorită condițiilor dificile de cultivare și producție ulterioară, ceea face să fie un ceai rar, având în vedere cererea mondială uriașă. Japan Miyazaki Gyokuro, ca și alte ceaiuri verzi, nu fermentează, de aceea își păstrează naturalețea pură și o cantitate mare de antioxidanți. Ceea ce îl situează peste alte ceaiuri din această categorie este însă delicatețea inconfundabilă și gustul mătăsos de la prima înghițitură până la fundul ceainicului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Puneți GYOKURO în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Peste GYOKURO turnați apă fierbinte de 70-80 °C. Prepararea de Gyokuro cu apă mai fierbinte poate avea ca rezultat un gust și un miros mai slab de ceai.
- Timpul de infuzare este de 2 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- GYOKURO poate fi infuzat de 3 ori.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - ceai verde

JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - ceai verde
