075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

SHIITAKE ciuperca - pulbere

Cod: 1688

Iubitorii bucătăriei asiatice cunosc deja comoara ascunsă în celebrul shiitake. Dar probabil va fi o mare surpriză și pentru ei că această ciupercă măcinată fin poate fi folosită pentru a pregăti o băutură excelentă plină cu celebrul gust umami, dar este foarte potrivită și pentru a fi amestecată în ceai sau cafea. Dacă sunteți unul dintre degustătorii entuziaști a tot ceea ce este nou, atunci sunteți la locul potrivit. Papilele gustative și sănătatea vă vor mulțumi pentru asta.

Pachete mari:
Pachete mici:
118,0 Lei /250 g 47,2 Lei /100 g
Vom livra vineri, 19. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Gust
Gust:
Acrișor, Oříšek
Pentru copii
Pentru copii:
de la 3 ani

Compoziție

Shiitake 100%

Infuzia și gustul plantei

Infuzia seamănă cu sucul de mere proaspăt presat. În gust în afară de notele subtile de ciuperci, sunt detectabile alune, iar nota ușor acrișoară oferă o impresie generală deosebită, care este clar încununată de umami.

Originea plantei

Dacă într-un restaurant vă propun un meniu cu ciuperci probabil că nu veți la ce să vă așteptați. Nici denumirea ei latină Lentinula edodes probabil nu vă oferă o idee clară. Dar când auziți de shiitake, s-ar putea să vi se facă poftă. În prezent, cea mai populară ciupercă din lume, care împarte primul loc cu ciupercile champignon, este o adevărată delicatesă, iar gastronomia orientală ar fi mai săracă fără ea.

Shiitake se găsește în Asia de Sud-Est, unde preferă un climat mai cald și mai umed. Este o ciupercă căreia îi place să crească pe arbori shia (de la care derivă denumirea sa în japoneză). Datorită popularității sale, a început să fie cultivată cu multe secole în urmă, în special în China, Japonia și Taiwan. De obicei, se utilizează metoda răspândirii imediate, în care tulpini tăiate se pun lângă o ciupercă deja crescută și ea crește în mod natural cu ajutorul sporilor.

În zilele noastre, când interesul pentru delicatese exotice crește odată cu dorința de a încerca bucătăria străină acasă, nu mai este o problemă să cumpărați aproape nimic proaspăt în majoritatea magazinelor. În special în cazul ciupercilor, așa cum știm de la reprezentanții pajiștilor și pădurilor din Cehia, prospețimea poate să nu fie cel mai important lucru. Ciupercile uscate corespunzător păstrează toate valorile gustative, aromatice și nutriționale și nu sunt supuse alterării rapide. În același timp, le putem avea întotdeauna la îndemână, ceea ce este pur și simplu extrem de practic.

Și acesta este cazul ciupercilor shiitake uscate și măcinate. Pulberea este atât de fină, încât tot ce trebuie să faceți este să o turnați în apă fierbinte și puteți obține cu ușurință o infuzie gustoasă cu miros extraordinar, care este benefică pentru corpul dumneavoastră. O puteți adăuga și la smoothie-uri de legume, unde vor domni notele de alune și ciuperci. Consistența este perfectă și pentru supe, sosuri sau fripturi. Gustul umami va ridica pur și simplu orice fel de mâncare sau băutură la nivel de experiență gastronomică. Și acesta este cazul ciupercilor shiitake uscate și măcinate.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Cantitatea 1 čajová lžička na 200-250 ml

Instrucțiuni de preparare

Pulberea din ciuperca Shiitake se pune în apă fierbinte într-un raport de 1 linguriță la 200-250 ml de apă, sau o puteți adăuga la smoothie-urile din legume. Este potrivită și pentru supe, sosuri sau fripturi. Gustul umami va ridica pur și simplu orice fel de mâncare sau băutură la nivelul unei experiențe gastronomice

Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


Filtru din hârtie S - pentru ceașcă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Nu este nimic mai ușor să pregătiți cana de ceai cu ajutorul filtrului de hârtie. Filtrele de hârtie sunt fabricate din materiale extra-fine care nu capata nici un fel de miros sau gust.. Pachetul contine 100 de filtre pentru ceai. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
21,1 Lei cu TVA
Vom livra luni, 22. 4. 2024

GOTU KOLA FÂNTÂNA TINEREȚII - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GOTU KOLA FÂNTÂNA TINEREȚII - plantă

Iubitorii de medicină chinezească si cea indiană știu despre ce este vorba. Le spunem si celorlalți că fântâna tinereții sau Gotu Kola este planta taratoare a tropicilor și subtropicilor. O importăm din Sri Lanka. Are o reputație pentru un miracol de întinerire. Puteți obține aceasta ca parte a suplimentelor alimentare, dar forma pură nu se potrivește cu nimic. Infuzarea oferă un gust ușor pământesc și poate fi folosită atât pe plan intern, cât și pe plan extern. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
88,2 Lei /250 g 35,3 Lei /100 g
Vom livra vineri, 19. 4. 2024

REISHI ciupercă BIO - praf
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

REISHI ciupercă BIO - praf

Prelungeste viata? Reishi in traducere înseamnă "ciuperca divină a nemuririi", am putea spera. Oricum praful a fost folosit de mai mult de patru mii de ani la ungerea împotriva multor afecțiuni. Împăratul chinez Shen Nong, în prima carte de medicina tradițională chineză, a clasificat-o ca cea mai bună dintre plante. Ar fi păcat sa nu dati o sansa la Reishi. Lăsati-o să arate ce poate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
146,3 Lei /250 g 58,5 Lei /100 g
Vom livra vineri, 19. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »