

SHIITAKE ciuperca - pulbere
Iubitorii bucătăriei asiatice cunosc deja comoara ascunsă în celebrul shiitake. Dar probabil va fi o mare surpriză și pentru ei că această ciupercă măcinată fin poate fi folosită pentru a pregăti o băutură excelentă plină cu celebrul gust umami, dar este foarte potrivită și pentru a fi amestecată în ceai sau cafea. Dacă sunteți unul dintre degustătorii entuziaști a tot ceea ce este nou, atunci sunteți la locul potrivit. Papilele gustative și sănătatea vă vor mulțumi pentru asta.
Compoziție
100%Infuzia și gustul plantei
Infuzia seamănă cu sucul de mere proaspăt presat. În gust în afară de notele subtile de ciuperci, sunt detectabile alune, iar nota ușor acrișoară oferă o impresie generală deosebită, care este clar încununată de umami.
Originea plantei
Dacă într-un restaurant vă propun un meniu cu ciuperci probabil că nu veți la ce să vă așteptați. Nici denumirea ei latină Lentinula edodes probabil nu vă oferă o idee clară. Dar când auziți de shiitake, s-ar putea să vi se facă poftă. În prezent, cea mai populară ciupercă din lume, care împarte primul loc cu ciupercile champignon, este o adevărată delicatesă, iar gastronomia orientală ar fi mai săracă fără ea.
Shiitake se găsește în Asia de Sud-Est, unde preferă un climat mai cald și mai umed. Este o ciupercă căreia îi place să crească pe arbori shia (de la care derivă denumirea sa în japoneză). Datorită popularității sale, a început să fie cultivată cu multe secole în urmă, în special în China, Japonia și Taiwan. De obicei, se utilizează metoda răspândirii imediate, în care tulpini tăiate se pun lângă o ciupercă deja crescută și ea crește în mod natural cu ajutorul sporilor.
În zilele noastre, când interesul pentru delicatese exotice crește odată cu dorința de a încerca bucătăria străină acasă, nu mai este o problemă să cumpărați aproape nimic proaspăt în majoritatea magazinelor. În special în cazul ciupercilor, așa cum știm de la reprezentanții pajiștilor și pădurilor din Cehia, prospețimea poate să nu fie cel mai important lucru. Ciupercile uscate corespunzător păstrează toate valorile gustative, aromatice și nutriționale și nu sunt supuse alterării rapide. În același timp, le putem avea întotdeauna la îndemână, ceea ce este pur și simplu extrem de practic.
Și acesta este cazul ciupercilor shiitake uscate și măcinate. Pulberea este atât de fină, încât tot ce trebuie să faceți este să o turnați în apă fierbinte și puteți obține cu ușurință o infuzie gustoasă cu miros extraordinar, care este benefică pentru corpul dumneavoastră. O puteți adăuga și la smoothie-uri de legume, unde vor domni notele de alune și ciuperci. Consistența este perfectă și pentru supe, sosuri sau fripturi. Gustul umami va ridica pur și simplu orice fel de mâncare sau băutură la nivel de experiență gastronomică. Și acesta este cazul ciupercilor shiitake uscate și măcinate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
Instrucțiuni de preparare
Pulberea din ciuperca Shiitake se pune în apă fierbinte într-un raport de 1 linguriță la 200-250 ml de apă, sau o puteți adăuga la smoothie-urile din legume. Este potrivită și pentru supe, sosuri sau fripturi. Gustul umami va ridica pur și simplu orice fel de mâncare sau băutură la nivelul unei experiențe gastronomice




















Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ASHWAGANDHA BIO - Planta indiană ginseng - praf

REISHI ciupercă BIO - praf
