075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Sulfină galbenă (partea aeriană) - plantă

Cod: 1898

Conține cumarină și melilotină cu miros de iarbă proaspăt tăiată. Se folosește la prepararea de unguente, cataplasme și tincturi de plante. Puteți turna apă fierbinte peste părțile aeriene uscate ale plantei pentru a prepara un ceai cu gust amărui care contribuie la funcționarea normală a ficatului, a vaselor de sânge și pentru sănătatea pielii. Sau puteți să preparați un amestec de ceai din această plantă; este foarte bună cu melisa, valeriana, măceșe sau sunătoare.

Pachete mari:
Pachete mici:
19,8 Lei /250 g 7,9 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
De plante, Intenzivní
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

100%

Infuzia și gustul plantei

Infuzia din sulfină are culoare galbenă deschisă, mirosul amintește de o pajiște de vară. Gustul este de plante, intens.

Originea ceaiului

În ierbarele vechi, veți găsi planta sulfina galbenă (Melilotus officinalis) sub numele de sulfină, sulcină, iarba de piatră, trifoi mare, molotru. Toate corespund fie aspectului fie utilizării sale. Are flori galbene, este iubită de albine și se găsește adesea pe pășuni. Trebuie să menționăm că animalelor de la ferme nu prea le place.

Planta bienală atinge aproximativ un metru și jumătate, are frunze trifoliate și, după cum am menționat, flori galbene. Deoarece aparține familiei leguminoaselor, florile seamănă cu acacia sau Chamaecytisus. Odată polenizate, produc păstăi gri-maronii care conțin câteva semințe. Sulfina galbenă crește și în regiunea noastră, o putem găsi și în Asia, în Africa de Sud și America. De obicei crește în locuri uscate, în zonele joase. Florile sale atrag albinele, garantându-le multă hrană, motiv pentru care apicultorii o cultivă ca plantă producătoare de nectar și polen. Înflorește din iunie până în septembrie.

Cumarina și melitolina sunt principalele substanțe care definesc proprietățile sulfinei galbene. Interesant este că substanța cumarina respinge insectele, precum și unele rozătoare. Dar cu siguranță mirosul său dulce este atractiv (nu degeaba este folosit ca și ingredient pentru parfumuri). În același timp, interesantă este implicarea sa în reacții chimice, în timpul cărora se reduce coagularea sângelui.

De ce este sulfina atât de populară în medicina naturistă? Consumul de decocturi din partea aeriană a plantei are un efect benefic asupra funcționării normale a ficatului, a sistemului vascular și a țesuturilor. Din această plantă se poate prepara și vin, unguente, cataplasme sau tinctură. Însă trebuie să aveți grijă - planta trebuie evitată de persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 15 minute Cantitatea 1 linguriță la 2,5 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul se prepară cu apă la temperatură de 100 °C în raport de 1 linguriță la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea infuziei în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 15 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


FLOARE DE HIBISSCUS - karkade
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLOARE DE HIBISSCUS - karkade

Probabil cunoașteți frumoasa floare mare de hibiscus roșu. Dar știați că in Asia, Africa, Thailanda și America de Sud sunt de asemenea foarte populare ca si planta și prepararea băuturilor răcoritoare? Sunt făcute din ea gemuri, sucuri, mâncăruri aromate ... Floarea de hibiscus are un gust plăcut acrisor și, în plus, multe efecte pozitive asupra sănătății. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
42,0 Lei /250 g 16,8 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023

Colții babei - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Colții babei - plantă

Cineva îl compară cu pilula albastră legendară, altundeva putem citi despre ea ca si trezitoare de viață. În orice caz, ancora de pământ conține un nivel ridicat de fitosteroli și se produce din el un supliment alimentar preferat.Noi pariem pe natura pură. Va oferim ancora uscata. Infuzia sa este amară pamanteasca, dar mirosul este placut ierbos. Gustul il puteti armoniza cu miere. Iar efectele raman. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
59,8 Lei /250 g 23,9 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023

RĂDĂCINĂ DE PĂPĂDIE (Taraxacum officinale) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

RĂDĂCINĂ DE PĂPĂDIE (Taraxacum officinale) - plantă

Păpădia are multe denumiri populare. Unii o numesc crestățea, lăptucă, lilicea, papalungă, pilug, turci, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, alții floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii sau pui-de-gâscă. Planta, care luminează toate pajiștile cu florile sale galbene în fiecare primăvară, este o plantă medicinală tradițională. Rădăcina sa este utilizată pentru a susține digestia și purificarea sângelui. Plafarele… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
63,7 Lei /250 g 25,5 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »