075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Sulfină galbenă (partea aeriană) - plantă

Cod: 1898

Conține cumarină și melilotină cu miros de iarbă proaspăt tăiată. Se folosește la prepararea de unguente, cataplasme și tincturi de plante. Puteți turna apă fierbinte peste părțile aeriene uscate ale plantei pentru a prepara un ceai cu gust amărui care contribuie la funcționarea normală a ficatului, a vaselor de sânge și pentru sănătatea pielii. Sau puteți să preparați un amestec de ceai din această plantă; este foarte bună cu melisa, valeriana, măceșe sau sunătoare.

Pachete mari:
Pachete mici:
19,8 Lei /250 g 7,9 Lei /100 g
Vom livra joi, 4. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
De plante, Intenzivní
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

Sulfina galbenă 100%

Infuzia și gustul plantei

Infuzia din sulfină are culoare galbenă deschisă, mirosul amintește de o pajiște de vară. Gustul este de plante, intens.

Originea ceaiului

În ierbarele vechi, veți găsi planta sulfina galbenă (Melilotus officinalis) sub numele de sulfină, sulcină, iarba de piatră, trifoi mare, molotru. Toate corespund fie aspectului fie utilizării sale. Are flori galbene, este iubită de albine și se găsește adesea pe pășuni. Trebuie să menționăm că animalelor de la ferme nu prea le place.

Planta bienală atinge aproximativ un metru și jumătate, are frunze trifoliate și, după cum am menționat, flori galbene. Deoarece aparține familiei leguminoaselor, florile seamănă cu acacia sau Chamaecytisus. Odată polenizate, produc păstăi gri-maronii care conțin câteva semințe. Sulfina galbenă crește și în regiunea noastră, o putem găsi și în Asia, în Africa de Sud și America. De obicei crește în locuri uscate, în zonele joase. Florile sale atrag albinele, garantându-le multă hrană, motiv pentru care apicultorii o cultivă ca plantă producătoare de nectar și polen. Înflorește din iunie până în septembrie.

Cumarina și melitolina sunt principalele substanțe care definesc proprietățile sulfinei galbene. Interesant este că substanța cumarina respinge insectele, precum și unele rozătoare. Dar cu siguranță mirosul său dulce este atractiv (nu degeaba este folosit ca și ingredient pentru parfumuri). În același timp, interesantă este implicarea sa în reacții chimice, în timpul cărora se reduce coagularea sângelui.

De ce este sulfina atât de populară în medicina naturistă? Consumul de decocturi din partea aeriană a plantei are un efect benefic asupra funcționării normale a ficatului, a sistemului vascular și a țesuturilor. Din această plantă se poate prepara și vin, unguente, cataplasme sau tinctură. Însă trebuie să aveți grijă - planta trebuie evitată de persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 15 minute Cantitatea 1 linguriță la 2,5 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul se prepară cu apă la temperatură de 100 °C în raport de 1 linguriță la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea infuziei în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 15 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


SUNĂTOARE - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SUNĂTOARE - plantă

Cu siguranță o cunoașteti. Sunatoare inalta, sunt atribute pozitive încă din antichitate, este acasă, se gaseste in toata Europa. Nu în zadar are un număr de nume populare cum ar fi planta Sf. Ioan, vrăjitoare, sângerel sau cruciulita, ajută peste tot unde apare. Poate susține psihicul, digestia și vindecarea. Sunătoarea are un loc stabil pe cerul herbaric. De mii de ani. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
27,8 Lei /250 g 11,1 Lei /100 g
Vom livra joi, 4. 4. 2024

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,6 Lei /250 g 24,2 Lei /100 g
Vom livra joi, 4. 4. 2024

Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit

Poate veți spune că-i doar un ciulin, și-l veți ocoli. Dar, merită atenție. Fructele lui au fost utilizate și recomandate de medicul antic grec Dioscorides și de botanistul roman Plinius. Nu este suficient? Aruncați o privire și în ierbarul bunicii. Armurariul se află cu siguranță pe primele locuri. Și nu vă faceți griji cu privire la denumirea sa complicată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
36,7 Lei /250 g 14,7 Lei /100 g
Vom livra joi, 4. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »