

Sulfină galbenă (partea aeriană) - plantă
Conține cumarină și melilotină cu miros de iarbă proaspăt tăiată. Se folosește la prepararea de unguente, cataplasme și tincturi de plante. Puteți turna apă fierbinte peste părțile aeriene uscate ale plantei pentru a prepara un ceai cu gust amărui care contribuie la funcționarea normală a ficatului, a vaselor de sânge și pentru sănătatea pielii. Sau puteți să preparați un amestec de ceai din această plantă; este foarte bună cu melisa, valeriana, măceșe sau sunătoare.
Compoziție
100%Infuzia și gustul plantei
Infuzia din sulfină are culoare galbenă deschisă, mirosul amintește de o pajiște de vară. Gustul este de plante, intens.
Originea ceaiului
În ierbarele vechi, veți găsi planta sulfina galbenă (Melilotus officinalis) sub numele de sulfină, sulcină, iarba de piatră, trifoi mare, molotru. Toate corespund fie aspectului fie utilizării sale. Are flori galbene, este iubită de albine și se găsește adesea pe pășuni. Trebuie să menționăm că animalelor de la ferme nu prea le place.
Planta bienală atinge aproximativ un metru și jumătate, are frunze trifoliate și, după cum am menționat, flori galbene. Deoarece aparține familiei leguminoaselor, florile seamănă cu acacia sau Chamaecytisus. Odată polenizate, produc păstăi gri-maronii care conțin câteva semințe. Sulfina galbenă crește și în regiunea noastră, o putem găsi și în Asia, în Africa de Sud și America. De obicei crește în locuri uscate, în zonele joase. Florile sale atrag albinele, garantându-le multă hrană, motiv pentru care apicultorii o cultivă ca plantă producătoare de nectar și polen. Înflorește din iunie până în septembrie.
Cumarina și melitolina sunt principalele substanțe care definesc proprietățile sulfinei galbene. Interesant este că substanța cumarina respinge insectele, precum și unele rozătoare. Dar cu siguranță mirosul său dulce este atractiv (nu degeaba este folosit ca și ingredient pentru parfumuri). În același timp, interesantă este implicarea sa în reacții chimice, în timpul cărora se reduce coagularea sângelui.
De ce este sulfina atât de populară în medicina naturistă? Consumul de decocturi din partea aeriană a plantei are un efect benefic asupra funcționării normale a ficatului, a sistemului vascular și a țesuturilor. Din această plantă se poate prepara și vin, unguente, cataplasme sau tinctură. Însă trebuie să aveți grijă - planta trebuie evitată de persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă la temperatură de 100 °C în raport de 1 linguriță la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea infuziei în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 15 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.




















Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

FLOARE DE HIBISSCUS - karkade

Colții babei - plantă
