075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

VILCACORA - plantă (Uňa de gato, gheară de pisică, Uncaria) - pulbere

Cod: 1044

La fel cum are multe denumiri, are și o mulțime de efecte. Vilcacora, Gheară de pisică sau Uňa de gato se numără printre antioxidanții naturali și imunostimulanții ale căror beneficii erau cunoscute de vechii incași. Planta tropicală agățătoare cu spini asemănători cu ghearele pisicii devine din ce în ce mai populară. Planta peruană este foarte cunoscută în lume, dar în Europa abia începe să se vorbească despre ea. Tebuie să adăugăm că se vorbește numai la superlativ.

Pachete mari:
Pachete mici:
76,8 Lei /250 g 30,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 14. 2. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Peru
Gust
Gust:
Amărui
Pentru copii
Pentru copii:
de la 6 ani

Compoziție

Gheara maței (Uncaria tomentosa) 100%

Infuzia și gustul plantei

Vilcacora nu are un gust pronunțat, seamănă poate puțin cu picături de tuse diluate. Infuzia, obținută prin fierberea plantei, are o culoare roșiatică. Pentru consum recomandăm infuzia călduță.

Originea plantei

Desigur și această plantă are denumire botanică, deși o putem găsi mai degrabă sub denumiri populare. Gheara pisicii (Uncaria tomentosa) arată ca o liană, care se întinde până la 30 de metri în lungime. Se agață de copacii gazdă cu ajutorul spinilor curbați. Chiar datorită acestor spini, a câștigat porecla de Gheara pisicii sau Cat's clow. În scopuri fitoterapeutice se utilizează coaja.

Vilcacora se găsește în pădurea tropicală amazoniană, la 800 de metri altitudine. Traducerea din limba quechua ar putea fi „plantă sacră”. Aceasta reflectă tipul relației pe care au avut-o cu această plantă triburile indigene amazoniene Aguaruna, Ashaninka, Cashibo, Conibo și Shipibo, și care o folosesc de aproape 2 000 de ani. Un cunoscut expert în plante medicinale din Peru, dr. Fernando Cabieses, a menționat că oamenii din tribul Ashaninka fierb 5-6 kg de plante în apă până când obțin o cană de băutură. Dacă acestă băutură este consumată de femei în fiecare zi în timpul menstruației (timp de trei luni) asigură sterilitatea lor timp de cel puțin trei ani. Dr. Brent Davis afirmă că Vilcacora acționează ca un „detoxifiant” al tractului digestiv, iar Julian Whitaker vorbește despre efectul imunostimulator.

După cum se poate vedea, Vilcacora primește o atenție considerabilă. Interesul la nivel mondial a fost stimulat de alcaloizii indolici, pe care îi conține planta și al căror efect pozitiv asupra imunității este confirmat de studiile oamenilor de știință canadieni de la Universitatea din Ottawa și de cercetările efectuate de experții din Peru. Vilcacora conține, de asemenea, glicozide ale acidului chinic cu efecte antiinflamatorii și antivirale, taninuri și catechine cu efecte antioxidante și esteri alchilici carboxilici cu capacitate de revitalizare a celulelor.

Pentru a nu vă copleși cu o listă de compuși chimici, vom adăuga o scurtă poveste la final. Mai exact, o legendă care este asociată cu Vilcacora, precum și cu proprietățile ei miraculoase. Odată demult, un războinic din tribul Ashaninka rănit grav a rătăcit prin junglă. A dat peste un tigru amazonian, care a rupt planta și a băut nectarul. Războinicul a fost uimit să vadă că după un timp tigrul a căpătat suficientă putere pentru a alerga după un cerb uriaș și l-a prins dintr-o săritură. Pentru omul aflat la capătul puterilor, planta a devenit brusc o speranță de ajutor. El s-a târât spre ea, și-a umezit buzele în sucul ei și, într-adevăr, a simțit un val uriaș de energie, durerea lui a început să scadă și rănile au început să se vindece. Astfel planta neobișnuită i-a salvat viața.

Persoanele cu boli autoimune, femeile însărcinate și cele care alăptează, precum și persoanele care iau anumite tipuri de medicamente (de exemplu, inhibitori de protează) ar trebui să fie precaute în privința consumului de Vilcacora. Vilcacora poate reduce tensiunea arterială și poate încetini coagularea sângelui. Dacă sunteți îngrijorat de oricare dintre aceste efecte, discutați cu medicul dumneavoastră.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 10 minute Cantitatea 1 linguriță la 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Pulberea de Vilcacora se prepară cu apă clocotită, în raport de 1 linguriță la 250 ml de apă.
  2. Se lasă la infuzat 10 minute (cană acoperită).
  3. Strecurați infuzia și beți 2 căni pe zi, de preferință cu o oră înainte sau după masă.
  4. Copii de la 6 ani 1 cană pe zi.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


VILCACORA - plantă (Uňa de gato, Gheară de pisică, Uncaria)
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

VILCACORA - plantă (Uňa de gato, Gheară de pisică, Uncaria)

Când se scrie despre aceasta planta - doar botanistul stie despre ce este vorba. Dar dacă adaugam - Una de gato, Vilacacora sau poate gheară de pisică, vom avea o imagine mai clară. Zvonurile despre planta sfântă a Incilor, venerată ca un miraculos antioxidant și imunostimulant, au ajuns în Europa nu demult. Mulțumită lor, știm că are un potențial semnificativ de a ajuta la prevenirea dizabilităților civilizației. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
82,5 Lei /250 g 33,0 Lei /100 g
Vom livra marți, 14. 2. 2023

Ancora de pamant - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Ancora de pamant - plantă

Cineva îl compară cu pilula albastră legendară, altundeva putem citi despre ea ca si trezitoare de viață. În orice caz, ancora de pământ conține un nivel ridicat de fitosteroli și se produce din el un supliment alimentar preferat.Noi pariem pe natura pură. Va oferim ancora uscata. Infuzia sa este amară pamanteasca, dar mirosul este placut ierbos. Gustul il puteti armoniza cu miere. Iar efectele raman. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
59,3 Lei /250 g 23,7 Lei /100 g
Vom livra marți, 14. 2. 2023

ASHWAGANDHA BIO - Planta indiană ginseng - praf
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASHWAGANDHA BIO - Planta indiană ginseng - praf

Sincer - acest praf din rădăcina ierburilor ayurvedice nu o sa-l preferati pentru gust delicios. Veti fi entuziasmati pentru beneficiile sale binefacatoare de-a lungul secolelor pentru cei care cauta medicină naturală. Ashwagandha readuce putere in toate domeniile de sănătate pe care le puteți imagina. Nu degeaba se ocupa de ea peste 200 de studii profesionale. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
78,9 Lei /250 g 31,5 Lei /100 g
Vom livra marți, 14. 2. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »