

YERBA MATE ELABORADO CON PALO
Ce va ofera în America de Sud? Indiferent dacă vizitați un restaurant gourmet sau o familie săracă la marginea orașului, întotdeauna veti fi serviti cu un Mate cald. Comoara verde indiană la inceput o mestecau cu frunze de coca. Pentru că are mari abilități de stimulare, azi se foloseste la pregatirea ceaiului. În Argentina, Chile, Brazilia și Paraguay a devenit o băutură națională. Poate că va gasi loc si în casa voastra...
Compoziție
Yerba Mate 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia Mate este galben deschisă cu ușoare reflecții verzi. Gustul este pământiu, fumuriu și ascuțit. Descoperim în ea amăreală, cineva recunoaște tonuri ascuțite. Novicii au, după prima degustare, sentimente contradictorii. Dar ajunge să vă pregătiți Mate a doua, a treia oară ... și e clar. Gustul misterios este foarte atractiv!
Originea ceaiului
Maté este produs din frunze de yerba mate (Ilex paraguariensis), care este cultivată în Argentina, Brazilia, Chile, Uruguay și Paraguay. Acesta aparține plantelor folosite în mod tradițional de indieni pentru efectele stimulative și conținutul ridicat de beneficii asupra sănătății. Este un copac veșnic verde, crescând pe malurile râurilor, la altitudini de 500-700 metri. Îi place umbra si protecția împotriva vântului. În mediul natural crește până la 20 de metri. Frunzele sunt rigide, ovale, cu o margine zimțată, lungi de aproximativ 15 cm lungime și la 5 cm lățime. Prima dată au încput să cultive planta oamenii din tribul Guarani, de la care au învățat misionarii iezuiți. În scopul recoltării frunzelor, arborii sunt păstrați la o înălțime maximă de 8 metri, vârfurile ramurilor fiind tăiate la fiecare 3-4 ani.
Procesul de producție include 6 etape - recoltarea, fermentarea și oxidarea, uscarea, maturarea, măcinarea, ambalarea. Recoltate sunt frunzele și crenguțele, în mare parte manual. Materialul vegetal este îndesat în saci, în care începe fermentarea și oxidarea spontană. După încetarea modificărilor chimice, frunzele și crenguțele sunt expuse scurt la temperatură înaltă. Uscarea are loc în încăperi speciale unde este menținută temperatura de aproximativ 90 °C. În decursul ei are loc și mărunțirea granuloasă. Recolta trece în saci de iută. Acestea sunt păstrate timp de 12-24 luni la o temperatură stabilă. Maté maturează în ele. Apoi este măcinat, sortat și împachetat.
Instrucțiuni pentru prepararea tradițională:
- În mod tradițional, Maté se pregătește în așa-numitele calabase (coajă de dovleac uscată) și se bea fierbinte sau rece cu bombilla (un pai de metal).
- Turnați 2-3 lingurițe de frunze în calabasa și turnați ușor apă caldă, astfel încât frunzele să capete o consistență fermă.
- După câteva minute, turnați peste apă fierbinte și lăsați să infuzeze timp de 3 minute.
- Introduceți cu atenție bombilla în calabasa și puteți bea încet o băutură revigorantă. În partea inferioară a paiului este o sită mică, astfel încât să nu intre frunze în el. Nu pregătiți infuzie prea tare, ca să nu se înfunde bombilla!
- Puteți repeta acest proces de până la cinci ori cu o doză Maté. Dar, infuzați întotdeauna maxim 3 minute. Dacă este necesar, folosiți pentru aromatizare zahăr, lămâie, portocală, rom, coniac sau lapte.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 1-2 lingurițe de Mate într-o ceașcă (200 ml) și turnați 70-80°C peste apă fierbinte.
- Se lasă la infuzat max. 3-5 minute și apoi se scurge. Cu cât lăsați mai mult să infuzeze, cu atât infuzia este mai revigorantă.
- După 5 minute, însă, ceaiul începe să devină amar. Din aceeași doză poate fi preparată și o altă infuzie.
- Ceaiul astfel preparat poate fi aromatizat cu lămâie sau sirop de arțar.

























24. 5.
24. 5.
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Infuzor mare tip clește 65mm

Infuzor din bumbac M - 1buc

BOMBILLA - bambus - 1buc
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

BRAZILIA DESPALADA GREEN YERBA MATE

GUARANA YERBA MATE ENERGY
