Yun Ming - ceai verde
Acest ceai verde clasic se produce înprovincia Yunnan de sute de ani. Și-a câștigat porecla de „străbunica ceaiurilor verzi” și, în același timp, s-a transformat într-un soi cu adevărat nobil. Este un ceai care fermentat minimum, astfel încât păstrează multe substanțe valoroase și proprietăți senzoriale prețioase. În gustul ceaiului Yun Ming veți recunoaște note dulci și ușor astringente, veți remarca, de asemenea, o frumoasă aromă florală.
Compoziție
Ceai verde Yun Ming 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul verde Yun Ming oferă o infuzie galben deschisă, cu o strălucire plăcută. Gustul poate fi descris ca fiind delicat, dulce și floral. Astringența tipică ceaiurilor verzi este doar foarte ușoară în acest caz. În ceea ce privește aroma, veți recunoaște în ceai flori exotice.
Ceaiul este excelent atât în varianta caldă, cât și cu gheață. Încălzește și energizează iarna și împrospătează vara.
ORIGINEA CEAIULUI
Provincia Yunnan este una dintre cele mai renumite regiuni de ceai din China. Este situată la granița de sud-vest a țării, acoperită de munți și este traversată de mai multe râuri importante. Clima blândă din Yunnan, bogată în precipitații, este foarte benefică pentru arborele de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Prin urmare, nu este de mirare că fermierii locali îl cultivă de peste 2 000 de ani.
Legendele spun că, inițial, doar împărații aveau voie să bea ceai verde în timpul dinastiilor Shang și Zhou. Dinastia Ming (al cărei nume l-a ""împrumutat"" acest ceai) a intrat în istorie prin inovații în ceremoniile chinezești de preparare a ceaiului; fiul împăratului Ming, Zhu Yuanzhang, chiar a elaborat Legea de preparare a ceaiului. De asemenea, acesta a stabilit metode simple de preparare a ceaiului și a descris atmosfera care ar trebui să însoțească ceremoniile. ""Mediul ar trebui să fie natural și liniștit"", spunea el, sau ""Starea de spirit ar trebui să fie deschisă și concentrată"".
Ne vom permite încă un comentariu despre acest mare om. El a acordat o atenție considerabilă apei din care urma să fie preparat ceaiul. ""Apa este mama ceaiului. Parfumul ceaiului nu poate fi descoperit decât prin apă. Fără apă nu există nimic"", spunea el.
Cuvintele sale sunt valabile și în prezent. Calitatea, temperatura și cantitatea de apă pe care o turnăm peste frunzele de ceai au o mare influență asupra caracteristicilor finale ale băuturii. În cazul frunzelor ceaiului Yun Ming rulate strâns, trebuie reținut faptul că infuzia poate fi mai lentă decât în cazul altor tipuri de ceai verde. Prin urmare, vă recomandăm să experimentați puțin și să căutați proporțiile optime ale tuturor parametrilor inițiali. Suntem încrezători că vă veți găsi rapid varianta ideală și vă veți îndrăgosti de ea.
Așa cum am scris în introducere - ceaiul Yun Ming este renumit și pentru faptul că frunzele de ceai verde nu trec aproape deloc prin fermentație în timpul procesării. De aceea, acestea au o culoare foarte deschisă și păstrează multe substanțe valoroase.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde se prepară cu apă la temperatură între 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru a prepara ceaiul în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.