Adiere de lavandă - ceai de plante
Dulce și acrișor, cu un parfum îmbietor și absolut minunat din punct de vedere vizual. Ceaiul din plante Adiere de lavandă îndeplinește toate criteriile unui ceai care poate deveni preferatul dumneavoastră și al copiilor dumneavoastră. Va umple ceainicul cu vară și va aduce liniște în zilelor dvs. Pe lângă lavandă și afine, conține hibiscus și lapacho - scoarța unui copac uimitor din America de Sud, cu proprietăți antioxidante și relaxante.
Compoziție
Bucăți de mere, Malț de orz, Hibiscus, Lapacho Matto Grosso, Aromă naturală, Iarba de lamaie, Flori de malva, Flori de tei, Flori de lavandă 4%, Floare de albăstrea, Afine 2%, Aromă naturală de caiseInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul de plante Adiere de lavandă are o culoare roșie distinctivă, datorită prezenței hibiscusului. Însă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aciditatea tipică a hibiscusului. Am combinat amestecul de ceai pentru a echilibra cât mai mult posibil aromele. În ceai veți recunoaște cu siguranță mai ales lavanda, afinele dulci și merele, iar hibiscusul conferă compoziției prospețimea dorită. Și pentru ceaiul că conține și iarbă de lămâie (lemongrass), flori de tei și malț de orz, veți observa și note plăcute de caise.
Originea ceaiului
Deoarece două ingrediente joacă un rol major în acest amestec de ceai, le dedicăm următoarele rânduri - florile de lavandă și fructele de afine.
Știați că lavanda aparține aceleiași familii botanice ca și urzica moartă? Și că uleiul esențial de lavandă conține peste 100 de compuși cu efecte extraordinare? Sau că vechii greci sau romani credeau în puterea purificatoare a băilor de lavandă? Lavanda (Lavandula) este, pe scurt, o plantă cu multe utilizări și beneficii interesante.
O cunoaștem bine și din regiunile noastre ca un tufiș cu o înălțime de 20-60 de centimetri, cu frunze argintii, stufoase și flori violete distincte, puternic parfumate. Lavanda crește mai ales în zone uscate, cu multă lumină solară. Nu tolerează habitatele umede, zonele umbrite, fără flux natural de aer. Se dezvoltă bine nu numai în Europa Centrală și de Sud, dar și în părțile nordice ale Africii și Indiei. După cum am menționat deja, oamenii de știință au identificat terpene, polifenoli și flavonoide în plantele de lavandă. Efectele relaxante sunt atribuite terpenelor - în special linalolului și acetatului de linalil. Acesta este motivul pentru care uleiurile, ceaiurile, infuziile și unguentele de lavandă sunt foarte populare ca ajutoare pentru un somn sănătos, pentru o digestie normală, pentru starea normală a articulațiilor și a sistemului cardiovascular.
Ca și lavanda, afinele pot fi considerate, de asemenea, un adevărat dar al naturii. Fructele albastre ale arbustului numit afin (Vaccinium myrtillus) sunt bogate în vitaminele C și B și conțin, de asemenea, provitamina A, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc și alte elemente. Așadar, un antioxidant prin excelență! Afinele sunt una dintre preferatele nu numai ale cofetarilor, dar și a fitoterapeuților. Aceștia le folosesc pentru a restabili funcția normală a sistemului urinar și cardiovascular, precum și starea normală a articulațiilor și ligamentelor.
Afinele se găsesc în Europa Centrală, Islanda, în părțile nordice ale Chinei și în Mongolia. Este interesant câte denumiri populare are afinul. Se numește, de exemplu, afin de munte, afin negru, afene, asine, coacăz, merișor de munte, pomușoară.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul de plante se prepară cu apă la temperatură de 100 ̊C în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru a prepara ceaiul într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 8-10 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Valoarea energetică: | 13 kJ / 3 kcal |
Grăsimi: | 0.1 g |
din care saturați: | 0.1 g |
Carbohidrați: | 0.7 g |
din care zaharuri: | 0.3 g |
Proteină: | 0.1 g |
Sare: | 0.01 g |