

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru
Acest Assam primeste cinci stele în toate categoriile! Oamenii locali îl beau foarte puternic și intradevar dulce. Se adaugă lapte, iar în Himalaya se mai pune cardamom și alte condimente. Se toarnă în cești mici și se servesc cu dulciuri. În India, consumul de ceai este elementul central al zilei, momente de conversatii sau la incheierea unei intelegeri. Lăsați-vă dusi de inspirație!
Compoziție
Ceai negru Assam TGFOP1 Second flush Monipur 100%Infuzia și gustul ceaiului
Excelentul Assam TGFOP1 Second Flush "MONIPUR" este tipic pentru frunze închise la culoare și de asemenea pentru infuzia căprui închis. Are un gust echilibrat, plin și foarte puternic. Apare în el, desigur, astringența clasică. Aroma este naturală, acrișoară. Din frunze se pot pregăti trei infuzii delicioase, care variază în funcție de intensitatea gustului și de efectul stimulativ și revigorant.
Originea ceaiului
Acest ceai negru îl aducem întotdeauna proaspăt de Assamul indian. Numit după statul Manipur din nord-estul Indiei, renumit pentru multele lacuri frumoase și ciocniri ale culturilor și religiilor. Plantațiile din Manipur sunt ascunse între dealuri, acest colț al Indiei are în general un climat foarte favorabil. În timpul verii, temperaturile ating maxim 32° C, în timpul iernii scad ușor sub zero. Din mai până la mijlocul lui octombrie plouă, alternând ploile torențiale cu burnițele ușoare. Precipitațiile și nivelele temperaturii creează, împreună cu solurile fertile ale văilor, condiții optime pentru cultivarea plantelor de ceai din soiul Assamica. În Monipur găsim însă și bambus, stuf, stejar, tec, cafea, portocali, cardamom și orez.
Deja din denumirea ceaiului - Assam TGFOP1 Second Flush "MONIPUR" putem deduce calitatea și ordinea recoltării. TGFOP (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) indică faptul că este un soi valoros, cu un conținut mare de muguri. Numărul 1 arată calitate iar descriere Second Flush indică faptul că ceaiul provine din a doua recoltă. Frunzele de ceai sunt culese în coșuri mari și transportate la fermele de procesare. Acolo sunt lăsate să veștejească. Într-ul roller special se rulează, cauzându-se astfel spargerea structurii celulare și eliberarea sucului. Aceasta este o premisă indispensabilă pentru etapa următoare - fermentarea. Este vorba despre oxidarea enzimelor, care are loc la căldură și umiditate. Datorită acesteia, din frunzele verzi se naște ceaiul negru, aromat și tare. Ca și fermentarea, și uscarea este extrem de strict controlată. De realizarea lor depinde calitatea și prețul ceaiului pe piață."
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ASSAM FTGFOP1 1ST FLUSH BAGHMARI - ceai negru

ASSAM HATIMARA CTC BOP - ceai negru
