075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru

Cod: 962

Ceaiul de inalta calitate cunoasteti prima data dupanume mai întâi după nume, în al doilea rand dupa gust. Assam din judetul Margerita i-au fost destinate cinci litere și un număr. La prima vedere dezvăluie că este o delicatesă a celui mai bun ceai, cu cele mai multe petale tinere. Odată ce-l infuzati cu apă fierbinte, primiți o băutură puternică, proaspătă și spre final dulce. Assam TGFOPI Margerita este destinat micului dejun regulat, dar funcționează bine și după-amiaza târziu. Oferă energie pentru sport sau pentru studiu.

Pachete mari:
Pachete mici:
47,1 Lei /250 g 18,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 19. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Assam
Gust
Gust:
Dulceag, Proaspăt
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
150m

Compoziție

Ceai negru Assam STGFOPI 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Assam TGFOP Margerita dă culoarea chihlimbariu închis, cu o aromă proaspăt astringentă și ușor dulce. Similar este desigur și gustul lui - bogat și intens, plăcut proaspăt, lăsând pe cerul gurii o dulceață lungă. Ceaiurile din Assam sunt apreciate ca parte a micului dejun englezesc. Încercați-l cu un strop de lapte și o linguriță de zahăr brun.

Originea ceaiului

Acest ceai nu a crescut la poalele dealurilor înalte, nu a fost bătut de vântul rece și nici nu a suferit veri uscate. Assam TGFOP Margerita provine dintr-o regiune a cărei altitudine medie este de 150 de metri, peisajul este ondulat și în afară de păduri și râu, veți găsi câteva plantații de ceai. Grădina de ceai Margerita este situată în districtul Tinsukia în partea de est a Assamului indian. A fost fondată în anul 1884 iar astăzi acoperă o suprafață de aproape 1000 de hectare. Numele i-a fost, se pare atribuit de Regina Italiei. In Assam crește anual jumătate din totalul ceaiului indian. Deoarece plantele de ceai (Camellia sinensis), se cultivă la altitudine joasă, frunzele lor obțin dulceața malțului și gust pământiu. Industria de ceai din regiunea a fost fondată de plantatorii britanici, descendenții lor formează până astăzi un grup semnificativ al populației Assamului. Este interesant faptul că 50% dintre angajații plantației sunt femei.

Și este de menționat faptul că statutul lor socio-economic trebuie îmbunătățit în mod constant. Lipsesc locuințe accesibile, transport, educație și îngrijire medicală. Deja în anul 1951 a fost adoptat un regulament stabilind că la fiecare grădină de ceai trebui să existe un centru de sănătate cu asistența corespunzătoare. Din păcate, nu în toate părțile țării se aplică corespunzător. Culegerea ceaiului în Assam se realizează în principal manual, și foarte devreme dimineața. Frunzele sunt veștejite timp de câteva ore, după care sunt lăsate procesului natural de oxidare a enzimelor (la o temperatură mai ridicată și umiditate a aerului) și în final sunt modelate, uscate, sortate și ambalate. Acronimul TGFOP (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) indică ceaiuri de top cu conținut de muguri cu perișori.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


15% JOS
ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru

Acest Assam primeste cinci stele în toate categoriile! Oamenii locali îl beau foarte puternic și intradevar dulce. Se adaugă lapte, iar în Himalaya se mai pune cardamom și alte condimente. Se toarnă în cești mici și se servesc cu dulciuri. În India, consumul de ceai este elementul central al zilei, momente de conversatii sau la incheierea unei intelegeri. Lăsați-vă dusi de inspirație! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,3 Lei /250 g 51,2 Lei /250 g 20,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 22. 4. 2024

EARL GREY - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

EARL GREY - ceai negru

Vechi, clasic, dovedit ca intotdeauna bun. Negrul Earl Gray aparține in inventarul necesar la multe familii. Sunteti curiosi de ce il iubesc oamenii de la Manchester pana la Tokyo? De ce în fiecare dimineață mirosul lui se simte în milioane de bucătării? Noi stim asta. Are un gust excelent și o capacitate excepțională de stimulare. Indiferent dacă îl gătiți dimineața sau dupa amiaza, întotdeauna vă va bucura. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
50,8 Lei /250 g 20,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 19. 4. 2024

YUNNAN BLACK PREMIUM - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

YUNNAN BLACK PREMIUM - ceai negru

Experiență foarte intensă! Premium Yunnan are puterea lui Hercule. Culoarea roșie închisă a infuziei ne araăt clar că nu este un ceai oarecare. Din grădina tradițională de ceai chinezesc, vă aducem o delicatesă pentru entuziaștii adevărați. Savurati Yunnan Black Premium în loc de o gustare de dimineață - veți avea energie și o dispoziție bună până seara. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
53,5 Lei /250 g 21,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 22. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »