

ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru
Ceaiul de inalta calitate cunoasteti prima data dupanume mai întâi după nume, în al doilea rand dupa gust. Assam din judetul Margerita i-au fost destinate cinci litere și un număr. La prima vedere dezvăluie că este o delicatesă a celui mai bun ceai, cu cele mai multe petale tinere. Odată ce-l infuzati cu apă fierbinte, primiți o băutură puternică, proaspătă și spre final dulce. Assam TGFOPI Margerita este destinat micului dejun regulat, dar funcționează bine și după-amiaza târziu. Oferă energie pentru sport sau pentru studiu.
Compoziție
Ceai negru Assam STGFOPI 100%Infuzia și gustul ceaiului
Assam TGFOP Margerita dă culoarea chihlimbariu închis, cu o aromă proaspăt astringentă și ușor dulce. Similar este desigur și gustul lui - bogat și intens, plăcut proaspăt, lăsând pe cerul gurii o dulceață lungă. Ceaiurile din Assam sunt apreciate ca parte a micului dejun englezesc. Încercați-l cu un strop de lapte și o linguriță de zahăr brun.
Originea ceaiului
Acest ceai nu a crescut la poalele dealurilor înalte, nu a fost bătut de vântul rece și nici nu a suferit veri uscate. Assam TGFOP Margerita provine dintr-o regiune a cărei altitudine medie este de 150 de metri, peisajul este ondulat și în afară de păduri și râu, veți găsi câteva plantații de ceai. Grădina de ceai Margerita este situată în districtul Tinsukia în partea de est a Assamului indian. A fost fondată în anul 1884 iar astăzi acoperă o suprafață de aproape 1000 de hectare. Numele i-a fost, se pare atribuit de Regina Italiei. In Assam crește anual jumătate din totalul ceaiului indian. Deoarece plantele de ceai (Camellia sinensis), se cultivă la altitudine joasă, frunzele lor obțin dulceața malțului și gust pământiu. Industria de ceai din regiunea a fost fondată de plantatorii britanici, descendenții lor formează până astăzi un grup semnificativ al populației Assamului. Este interesant faptul că 50% dintre angajații plantației sunt femei.
Și este de menționat faptul că statutul lor socio-economic trebuie îmbunătățit în mod constant. Lipsesc locuințe accesibile, transport, educație și îngrijire medicală. Deja în anul 1951 a fost adoptat un regulament stabilind că la fiecare grădină de ceai trebui să existe un centru de sănătate cu asistența corespunzătoare. Din păcate, nu în toate părțile țării se aplică corespunzător. Culegerea ceaiului în Assam se realizează în principal manual, și foarte devreme dimineața. Frunzele sunt veștejite timp de câteva ore, după care sunt lăsate procesului natural de oxidare a enzimelor (la o temperatură mai ridicată și umiditate a aerului) și în final sunt modelate, uscate, sortate și ambalate. Acronimul TGFOP (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) indică ceaiuri de top cu conținut de muguri cu perișori.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

EARL GREY - ceai negru

YUNNAN BLACK PREMIUM - ceai negru
