Bancha BIO - ceai verde
Acest ceai bancha nu este unul tipic. Este făcut din frunze fine de ceai, și de aceea excelează printr-un gust plin de prospețime și o dulceață plăcută. În plus, grădina de ceai japoneză de pe insula Kyushu este gospodărită în regim de agricultură ecologică, ceea ce este un alt motiv ca să gustați recolta din acestă grădină.
Compoziție
Ceai verde Bancha BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Bancha BIO este un ceai delicat, proaspăt și ușor dulce. Infuzia are o culoare deschisă, galben-verzuie, aroma este armonioasă și plăcută. Este un ceai verde potrivit pentru consum pe tot parcursul zilei.
Recomandăm testarea diferitelor moduri de preparare, atât prepararea infuziei cu apă fierbinte, cât și macerarea în apă rece. Veți fi plăcut surprinși de nuanțele de gust, pe care ceaiul Bancha BIO le oferă.
Originea ceaiului
Ceaiul bancha tipic, așa cum avem de obicei ocazia să-l recunoaștem, are frunze mari, ferme și are un gust mai mult sau mai puțin astringent. Bancha BIO este diferit. Muncitorii l-au făcut din frunze culese înainte de a atinge proprietățile tipice ale ceaiurilor bancha obișnuite - sunt mai mici și mai fine. Ca urmare, gustul infuziei rezultate este mai ușor și mai dulce.
În acest mod atipic au abordat ceaiul bancha în grădinile din sudul Japoniei, mai exact din provincia Kagoshima situată pe insula Kyushu. Se caracterizează printr-o altitudine de aproximativ 500 de metri, dealuri împădurite și un climat subtropical. Zilele tind să fie calde, nopțile sunt reci și presiunea aerului se schimbă foarte repede. Toate acestea sunt motivele pentru care plantațiile locale sunt învăluite în ceață în cea mai mare parte a anului. Proprietarii de grădini de ceai se bucură de aceste fenomene, deoarece împiedică razele soarelui să ajungă la plantele de ceai și, astfel, încetinesc creșterea frunzelor. Datorită acestui fapt, aminoacizii responsabili pentru gustul dulce al ceaiului se pot acumula în materia verde pentru o perioadă mai lungă de timp.
Bancha se recoltează manual, dar și mecanizat. Frunzele culese trebuie lăsate la soare câteva ore pentru a se ofili. Pentru a opri oxidarea enzimelor în Japonia se folosește de obicei expunerea la abur - ceaiul este expus pentru scurt timp și în mod repetat la aer cald. În cele din urmă, ceaiul trebuie să fie uscat, sortat și ambalat.
Plantațiile din Kagoshima produc ceaiuri sub marca lor Kagoshima Green Tea. Acesta garantează că îndeplinesc cele mai înalte standarde. Foarte des, acestea sunt ceaiuri cultivate în regim de agricultură ecologică, adică fără utilizarea îngrășămintelor produse industrial și cu respectarea protecției mediului.
Dacă doriți să vă bucurați de ceaiul verde Bancha BIO în toată frumusețea lui, testați ambele metode de preparare - clasică (puneți 5 grame de ceai și turnați 250 de ml de apă fierbinte; când folosiți apă la temperatura de 90°C, infuzați 60-90 de secunde, la folosirea apei la o temperatură de 80°C se infuzează timp de 30-60 de secunde). Sau puneți 10 grame de ceai și turnați peste 1 litru de apă rece și lăsați băutura la macerat câteva ore.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 0,5-1,5 minuty | 5g na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde se prepară cu apă la o temperatură de 80°C în raport de 5g de ceai la 250ml apă, timp de infuzare 30-60 secunde.
- Sau îl puteți prepara cu apă la o temperatură de 90°C și lăsați la infuzat 60-90 de secunde.