

SENCHA JAPONEZĂ MAKOTO - ceai verde
In Japonia ceaiul a venit în secolul al IX-lea. Călugării budiști care l-au adus din China povesteau o legendă despre împăratul Shen Nung. Când o dată isi fierbea apa deasupra focului , vântul in apa a suflat câteva frunze de ceai. Împăratul uimit de mirosul lor a gustat apa cu frunzele. Era grozava! Răcoritoare, stimulatoare și gustoasă. Încercați ceaiul care crește în Japonia de azi.
Compoziție
Ceai verde Sencha Makoto 100%Infuzie și gustul ceaiului
Sencha Makoto este un ceai verde foarte plăcut cu frunze de culoarea smaraldului. Are un gust ușor picant, cu o atingere delicată de plăcintă dulce și un indiciu de acrime. După înghițire se simte și aroma răcoritoare, marină care lasă o urmă dulce. Infuzia are o culoare verde deschisă până la verde-gălbuie, este limpede și opalescentă. Acest ceai verde japonez se potrivește perfect pentru prepararea de ice tea. Încercați să turnați ceaiul călduț într-un vas plin 2/3 cu cuburi de gheață. Veți obține o băutură răcoritoare delicioasă.
Originea ceaiului
Unele dintre cele mai importante grădini de ceai japoneze se află sub muntele Fujiyama, în zona Shizuoka. Tocmai de acolo v-am adus ceaiul Sencha Makoto. Frunzele de înaltă calitate, mari de până la doi centimetri, provin de la producători verificați, care au maximă grijă de standardele de producție și de igienă. Arbuștii plantelor de ceai cresc în grădini pe dealuri și coaste. Prima recoltă are loc la mijlocul lunii aprilie. Din fiecare crenguță ajung în coșuri mari de bambus una sau două frunze superioare. Culegerea este manuală, aproape întotdeauna realizată de femei. Culesul începe imediat după răsăritul soarelui, pentru a preveni căderea de rouă pe arbuști. Umiditatea excesivă a frunzelor le-ar putea provoca supraîncălzirea, ceea ce ar distruge țesuturile vegetale și ar afecta negativ calitatea ceaiului Sencha. Frunzele se lasă la umbră pentru a se veșteji iar după aceea sunt foarte scurt opărite. Procesul de rulare și de uscare se efectuează deja mecanic, într-un uscător rotativ. După modelare, frunzele au forma de ace fine și sunt pregătite pentru sortare și ambalare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul verde turnați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























27. 7.
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN BANCHA PREMIUM - ceai verde

JAPAN SENCHA BIO - ceai verde
