BANCHA CHINA - ceai verde
Bancha este inițial japoneză, dar de ce sa nu dam o sansa si colegei ei chineze. Puteți să le comandați pe amandoua și in serile lungi placute să le încercați, să gustați, să absorbiți mirosurile lor uimitoare ... Bancha China a crescut în alte condiții și a fost recoltată de alți fermieri decât cea din Japonia, dar calitatea este aceeasi. Este plina, bogata in aroma și plăcut revigoranta.
Compoziție
Ceai verde Bancha China 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Bancha China conține frunze tipice lungi și robuste, care, după ce se toarnă apa peste ele, transformă infuzia într-o nuanță verde-galbenă deschisă. După deschiderea ambalajului, simțim o aromă ușoară de iarbă, cu o urmă ușor dulce. Băutura este plăcut naturală, gustul este dulce și astringența medie. Este similar cu Sencha, dar diferențele dintre Sencha de calitate ceva mai bună și Bancha pot fi recunoscute doar de un expert cu experiență.
Originea ceaiului
Ceaiul Chinezesc Bancha poate fi distins de cel japonez doar de un cunoscător adevărat, însă puțini oameni disting ceaiul Bancha de Sencha, care este cu un pas mai sus pe scara de calitate. Singura diferență dintre cele două ceaiuri este că pentru Bancha se utilizează frunzele inferioare, care nu sunt atât de expuse la soare. În schimb, acestea sunt mai mari și se culeg mai târziu, aproximativ la a 3-a la a 4-a recoltă. Astfel conțin aceeași cantitate de substanțe aromatice și antioxidanți ca și ceaiul Sencha recoltat anterior, dar mai puțină cofeină, ceea ce poate fi un avantaj pentru unele persoane.
În China, ceaiul Bancha se culege și se produce mai ales în zona Wenshan din sud-estul provinciei Yunnan. Este o prefectură cu un climat musonic. Aproape nouăzeci și cinci la sută din suprafață este ocupată de platoul tibetan. Cea mai mare parte a regiunii are un climat favorabil, iarna fără ger și vara fără călduri mari. O astfel de vreme se potrivește arborilor de ceai, care sunt plantați la altitudini mari și care au nevoie de umiditate în aer pentru a se dezvolta. Pe de altă parte, arborii de ceai nu tolerează umiditatea excesivă, astfel încât vremea cu ploi regulate și temperaturi relativ stabile li se potrivește foarte bine. Culesul se realizează manual, frunzele sunt rupte sau smulse, adunate în coșuri mari, majoritatea din bambus, și sunt transportate pentru prelucrare. După ce se veștejesc, sunt expuse scurt și repetat la aburi pentru a opri procesul de oxidare, apoi sunt rulate, uscate și sortate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Puneți Bancha în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- La ceaiul Bancha adăugați apă fierbinte de 70-80 °C.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- Ceaiul Bancha poate fi lăsat să infuzeze 2x.