Boboci de trandafiri
În mitologia greacă, trandafirii sunt un simbol al purității și al iubirii. Pentru dumneavoastră, ei pot reprezenta bunăstarea și relaxarea de după-amiază. Nu aveți nevoie decât de un ceainic, o ceașcă, apă fierbinte și o mână de boboci de trandafir pentru un mic ritual care vă va opri din agitația zilei. Ceaiul cu un parfum delicat, floral, poate tonifia corpul și mintea. Dacă alături de ceai vă răsfățați cu ceva dulce toată melancolia va dispărea într-o clipă.
Compoziție
Muguri de trandafiri 100%Infuzia și gustul ceaiului
Bobocii de trandafiri oferă o infuzie de culoare galben pal atunci când se toarnă apă fierbinte peste. Ceaiul miroase a trandafiri, dulce și plăcut. Gustul poate fi descris ca fiind dulce și floral, cu o ușoară aromă de trandafiri.
Originea ceaiului
Istoria trandafirilor (Rosa) și a cultivării lor este lungă și variată. După cum arată descoperirile arheologice, aceștia se găseau în natură încă de acum 35 de milioane de ani și au fost cultivați de om în urmă cu aproximativ 7 000 de ani, probabil în China. Pe vremea Romei antice, trandafirii se numărau printre cele mai populare plante aromatice. Oamenii îi foloseau atât pentru a presa ulei de trandafir, cât și pentru decorațiuni pentru diverse sărbători. Cei bogați plantau grădini întregi de trandafiri pentru plăcerea lor.
Popularitatea diferitelor soiuri de trandafiri continuă și în prezent. În secolul al XVII-lea, de exemplu, apa de trandafiri era atât de rară, încât era o marfă de troc. Iubitorii de trandafiri au creat colecții vaste, iar crescătorii au lucrat la încrucișări și la descoperirea de noi soiuri. În prezent, există aproximativ 30.000 de soiuri de trandafiri în întreaga lume. Când vine vorba de ceaiul preparat din muguri de flori de trandafir, acesta este descris ca fiind unul dintre cele mai frumoase și sofisticate.
Tradiția acesyui ceai își are originea probabil în China, mai exact în timpul dinastiei Han (141-87 î.Hr.). Printre avantajele sale se numără gustul irezistibil și aroma rafinată, precum și faptul că nu conține cofeină și conține numeroase substanțe benefice.
Trandafirul este, printre altele, un antioxidant, benefic pentru tonifierea și armonizarea corpului și a minții, ajută la starea normală a pielii și contribuie la confortul menstrual și la menopauză.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 10 minute | 1 până la 2 lingurițe la1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste bobocii de randafiri se toarnă apă clocotită (100 °C), în proporție de 1-2 lingurițe la 150-200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 - 2 lingurițe în plus.
- Se infuzează timp de 10 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.