

Calabasa naturală 200-400 ml
Simbol tradițional pentru prepararea ceaiului Maté. Kalabasa este făcuta dintr-un dovleac scobit. Este un material pur natural.
Calabasa este decorată cu ornamente originale cu ajutorul focului. Deoarece este lucrată manual, fiecare calabasa este unică și are un model unic..
Volum: 200 - 400 ml
Cum se folosește calabasa naturală
Calabasa este un dovlecel scobit. Deoarece este un material pur natural, netratat cu conservanți, este necesar să acordăm puțină atenție și grijă acestui recipient tradițional destinat consumului de Yerba Maté. Acesta vă va răsplătit cu o durată lungă de utilizare și experiențe neobișnuite.
Efectuați curado înainte de prima utilizare
Cu siguranță nu trebuie să ratați acest „ritual de inițiere”. Datorită acestuia, veți scăpa de resturile de pulpă din calabasa și o veți pregăti astfel încât să ofere băuturii gustul dorit.
- Umpleți calabasa până la 2/3 cu frunze de Yerba Maté (puteți folosi frunze uscate sau deja infuzate) și turnați apă fierbinte peste ele.
- Lăsați calabasa să stea 12-24 de ore.
- Îndepărtați conținutul calabasei, clătiți cu apă călduță și răzuiți pereții interiori cu o lingură. Astfel veți îndepărta resturile de pulpă din recipient.
- Clătiți din nou calabasa cu apă călduță.
- Când dovleacul este curățat complet, puneți Yerba Maté uscat în el, turnați apă clocotită peste și lăsați să se odihnească timp de 24 de ore.
- Goliți conținutul calabasei, clătiți cu apă călduță și lăsați recipientul să se usuce bine.
Uscați bine la fiecare două zile
Pentru a preveni mucegăirea calabasei, lăsați să odihnească cel puțin o dată la 2 zile. După ce consumați băutura, clătiți recipientul cu apă călduță și puneți-l lângă calorifer sau la soare.
Puteți recunoaște mucegaiul după stratul negru închis cu un miros specific. Prezența mucegaiului este un motiv bun pentru înlocuirea calabasei cu o piesă nouă. Dar, atunci când este utilizată, poate apărea un strat gri-verde în interiorul dovleacului - acest strat nu reprezintă o problemă, se formează de la Yerba Maté.
Nu vă faceți griji dacă formează condens.
Puteți vedea inițial picături mici de apă pe pereți sau pe fundul calabasei. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la condens. Dovleacul este poros și durează ceva timp pentru ca porii să se închidă prin utilizarea calabasei. Dacă la început recipientul este prea umed, puneți-l pe o farfurie în timp ce consumați băutura.
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

BOMBILLA - bambus - 1buc

YERBA MATE ROASTED PREMIUM
