

CEAI ALBASTRU - plantă (Clitoria ternatea)
Clitoria Ternatea ,floarea clitors sau floarea de mazare a fluturilor. Stie sa surprinda! Inafara ca coloreaza apa intr-o culoare turcoaz neasteptat de frumoasa, ea contine substante care ajuta organismul in general.Timp de secole folosita de Ayurveda, stiinta contemporana efectele acestei plante a supus unei examinari atente. Ceaiul albastru nu cumparati in supermarket. Este rar. Bucurati-va de el sau adaugati-va cateva flori uscate in bautura preferata. Ajuta si uimeste.
Compoziție
Clitoria ternatea 100%Infuzie și gustul ceaiului
Puteți vedea ceaiul albastru la prima vedere - florile clitors sunt cu adevărat albastre și au o infuzie turcoaz după infuzarea cu apă fierbinte. Culoarea sa variază în funcție de pH-ul lichidului, ceaiul din clitors combinat cu câteva picături de lămâie este, de exemplu, purpuriu foarte închis. Gustul este descris ca fiind natural, pământesc și lemnos, similar cu unele ceaiuri verzi.
Originea ceaiului
Cea mai remarcabilă parte a clitoriei (Clitoria ternatea) este o floare de culoare albastru închis, de formă feminină. Planta însăși arată ca un tufiș cu frunze verzi eliptice. Clitorie este o planta perena, florile sale sunt de aproximativ 4 centimetri lungime. Fructele sunt păstăi plate care conțin 6 până la 10 semințe. Înainte de a se maturiza, pot fi consumate. Clitorie este cultivată ca o plantă ornamentală, interesantă fiind plantarea acolo unde este necesară îmbunătățirea calității solului. Rădăcinile sale oferă un mediu simbiotic cu bacterii de sol care transformă azotul din atmosferă în substanțe utilizabile de către plante. Azotul este apoi returnat în sol atunci când se descompune.
Habitatul său natural are clitors în majoritatea țărilor din Asia de Sud-Est, deci are numeroase nume. În Thailanda și Vietnam, de exemplu, ceaiul clitoral este disponibil pentru noi ca un ancan. Se amestecă cu menta, miere și lamaie și o folosește ca o băutură liniștitoare și relaxantă pentru seară. De multe ori este servit în spa și wellness.
În locurile în care au apărut inițial, florile albastre sunt folosite ca coloranți. Bucătăria din Malay funcționează cu un extract care pătează orezul lipicios. În Thailanda, acestea produc sirop albastru, în Birmania, florile sunt înfășurate în aluat și prăjite.
Floarea clitorsului, care este procesată prin uscare atentă, conține în primul rând flavonoide implicate într-un număr de procese de vindecare în organism. Ceaiul poate fi consumat cald sau înghețat. Modificările de culoare preferate sunt combinate cu lămâie sau hibiscus. Punctele populare de pumn sau cocktail-uri sunt populare. Ceaiul înghețat în cuburi de gheață se dizolvă încet și schimbă culoarea băuturii.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste flori de Ceai albastru (5 flori) turnați 200 ml de apă fierbinte.
- Lăsați la infuzat 5-7 minute.
- Scurgeți și beți ceaiul.
- Cantitatea recomandată este de 5 cești pe zi.




















8. 2.
6. 12.
3. 7.
3. 7.
3. 7.
3. 7.
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CEAI DRAGON - amestec

FLOARE DE HIBISSCUS - karkade
