075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

CEAI ALBASTRU - plantă (Clitoria ternatea)

Cod: 1295
Evaluare: excelent, 6 recenzii

Clitoria Ternatea ,floarea clitors sau floarea de mazare a fluturilor. Stie sa surprinda! Inafara ca coloreaza apa intr-o culoare turcoaz neasteptat de frumoasa, ea contine substante care ajuta organismul in general.Timp de secole folosita de Ayurveda, stiinta contemporana efectele acestei plante a supus unei examinari atente. Ceaiul albastru nu cumparati in supermarket. Este rar. Bucurati-va de el sau adaugati-va cateva flori uscate in bautura preferata. Ajuta si uimeste.

Pachete mari:
Pachete mici:
240,4 Lei /250 g 96,2 Lei /100 g
Vom livra joi, 27. 6. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Asia de Sud-Est
Gust
Gust:
Natural, Pământos
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
230m

Compoziție

Clitoria ternatea 100%

Infuzie și gustul ceaiului

Puteți vedea ceaiul albastru la prima vedere - florile clitors sunt cu adevărat albastre și au o infuzie turcoaz după infuzarea cu apă fierbinte. Culoarea sa variază în funcție de pH-ul lichidului, ceaiul din clitors combinat cu câteva picături de lămâie este, de exemplu, purpuriu foarte închis. Gustul este descris ca fiind natural, pământesc și lemnos, similar cu unele ceaiuri verzi.

Originea ceaiului

Cea mai remarcabilă parte a clitoriei (Clitoria ternatea) este o floare de culoare albastru închis, de formă feminină. Planta însăși arată ca un tufiș cu frunze verzi eliptice. Clitorie este o planta perena, florile sale sunt de aproximativ 4 centimetri lungime. Fructele sunt păstăi plate care conțin 6 până la 10 semințe. Înainte de a se maturiza, pot fi consumate. Clitorie este cultivată ca o plantă ornamentală, interesantă fiind plantarea acolo unde este necesară îmbunătățirea calității solului. Rădăcinile sale oferă un mediu simbiotic cu bacterii de sol care transformă azotul din atmosferă în substanțe utilizabile de către plante. Azotul este apoi returnat în sol atunci când se descompune.

Habitatul său natural are clitors în majoritatea țărilor din Asia de Sud-Est, deci are numeroase nume. În Thailanda și Vietnam, de exemplu, ceaiul clitoral este disponibil pentru noi ca un ancan. Se amestecă cu menta, miere și lamaie și o folosește ca o băutură liniștitoare și relaxantă pentru seară. De multe ori este servit în spa și wellness.

În locurile în care au apărut inițial, florile albastre sunt folosite ca coloranți. Bucătăria din Malay funcționează cu un extract care pătează orezul lipicios. În Thailanda, acestea produc sirop albastru, în Birmania, florile sunt înfășurate în aluat și prăjite.

Floarea clitorsului, care este procesată prin uscare atentă, conține în primul rând flavonoide implicate într-un număr de procese de vindecare în organism. Ceaiul poate fi consumat cald sau înghețat. Modificările de culoare preferate sunt combinate cu lămâie sau hibiscus. Punctele populare de pumn sau cocktail-uri sunt populare. Ceaiul înghețat în cuburi de gheață se dizolvă încet și schimbă culoarea băuturii.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 5-7 minut

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste flori de Ceai albastru (5 flori) turnați 200 ml de apă fierbinte.
  2. Lăsați la infuzat 5-7 minute.
  3. Scurgeți și beți ceaiul.
  4. Cantitatea recomandată este de 5 cești pe zi.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

8. 2.

Evaluare: excelent
Produs excelent iar pachetul este mai mare decat asteptat. 5 petale sunt uber suficiente pentru colorarea a 500ml de apa. Gustul ceaiului este unul vag floral, complet diferit de mirosul vegetal (asemanator cu mazarea) al plantei uscate.

6. 12.

Evaluare: excelent
Excelent! L-am folosit in prepararea unui mouse la un tort.

3. 7.

Evaluare: excelent
Sunt 5 petale cu adevărat suficiente? Am fost sfătuit să dau 10-20 de petale? Ceaiul este grozav, am avut doar un pachet de 50g, iar următorul va fi 250g :-)

3. 7.

Evaluare: excelent
Într-adevăr infuzie foarte frumoasa in culoare albastra, nu prea miroase. Si 5 petale sunt suficiente, după cum spuneți. Recomand tuturor!

3. 7.

Evaluare: excelent
Evaluarea ceaiului de fiica mea: "Ceai super Smurf" .... si pentru mine ceai foarte sănătos și toate într-un singur pachet. Mulțumiri

3. 7.

Evaluare: excelent
Da, sunt suficiente doar 5-6 petale pentru o cană. Ceaiul este super bun!

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


IASOMIE - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

IASOMIE - ceai verde

Dacă încă nu știți care dintre cele mai minunate ceaiuri pe care le alegeți, pariați pe clasicul de iasomie. Specialitatea renumită a Orientului îndepărtat are un miros incantator ceresc, care este stins de astrigența interioară. Ceaiul de iasomie aparține culturii tradiționale chinezești de cel puțin o mie de ani. Când îl gustați, va deveni preferat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
68,2 Lei /250 g 27,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024

PU ERH std.
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PU ERH std.

Chiar mai sănătoasă decât am sperat. Dacă sunteți interesat de modul în care arăta, gusta și cum era mirosul ceaiului acum două mii de ani, atunci acordati o sansa lui Pu Erh. Desigur, nu oferim nici un fel de săpătură arheologică, dar metoda cea mai elaborată de ceai. Fermentația misterioasă dublă adaugă abilitățile magice ale lui Pu Erh. Nu degeaba este poreclit Penicilină chineză. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
42,9 Lei /250 g 17,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024

GUANGXI PENE ALBE - ceai alb
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GUANGXI PENE ALBE - ceai alb

Eleganță retinuta, calitate de selecție - astfel discret și totuși foarte delicat este ceaiul alb din provincia Guangxi. Frunzele sale curbate de mână dupa turnare pur si simplu danseaza in apa fierbinte. Gustați ceaiul care aparținea Curții Imperiale. Este plin de antioxidanti, si se spune ca prelungeste viata si scapa corpul de cele rele. Ne ajută să facem față stresului când ne confruntăm cu autoritățile. Deci suntem multumiti! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
98,6 Lei /250 g 39,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »