075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Ceai negru georgian Kolkhida

Cod: 1809

Un ceai atrăgător care poate fi savurat pe parcursul întregii zile - așa poate fi descris ceaiul tradițional georgian Kolkhida. Frunzele speciale de ceai dintr-un loc special de la granița Europei și Asiei vă vor încânta cu un gust delicat, dar persistent, cu o aromă dulceagă, condimentată și de lămâie. Fermierii plantează arbori de ceai sub arbori de paulownia înfloriți frumos, așa-numiții arbori imperiali, care le creează un microclimat ideal și le oferă umbra necesară.

Pachete mari:
Pachete mici:
100,0 Lei /250 g 40,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 14. 2. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Gruzie
Regiune
Regiune:
Guria
Gust
Gust:
Fin, Condimentat, Dulceag
Pentru copii
Pentru copii:
de la 16 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
250 - 300m

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul negru georgian Kolkhida se remarcă prin gustul său pur, aproape dens. Este dulce, ușor condimentat și cu parfum de lămâie. Postgustul său este foarte lung, așa că îl veți reține foarte ușor. Pe fundalul tuturor gusturilor pe care le oferă, veți găsi și o ușoară urmă de camfor. Datorită acesteia, ceaiul are un efect ușor condimentat. Infuzia are o culoare de chihlimbar cu reflexe frumoase și o aromă condimentată, dulceagă.

Originea ceaiului

Munți, vin, ceai și oameni primitori. Așa descriu turiștii entuziaști Georgia (în limba georgiană Sakartvelo). Țara situată la malul Mării Negre a fost cândva al patrulea cel mai mare producător de ceai din lume. Ceaiul georgian se găsea în fiecare gospodărie din Uniunea Sovietică de atunci. Când URSS a preluat controlul, industria ceaiului (și nu numai ea) s-a prăbușit în Georgia. În prezent, fermierii încearcă să o readucă la viață. Aceștia sunt dedicați cultivării organice a arborilor de ceai chinezești (Camellia sinensis), preferând în același timp plantațiile mai mici și producția manuală. Ei consideră că este mai importantă calitatea decât cantitatea.

Regiunea georgiană Guria, din care provine acest ceai, este situată în partea de vest a țării. Se spune că numele său înseamnă „țara neliniștiților” și se referă la evenimentele dramatice din secolele al VIII-lea și al IX-lea. Însă, este posibil și ca acestă denumire să provină de la cuvântul „guri”, care înseamnă inimă în dialectul local. Oricum, Guria este o zonă cu o istorie foarte lungă. În prezent, este renumită pentru apa minerală Nabeglavi și nisipul magnetic și predomină aici turismul și agricultura - în special cultivarea ceaiului.

Este bine de știut că ceaiul georgian a fost influențat atât de interesele chinezești, cât și de cele rusești. În plus, producția lui s-a bazat pe tehnologie englezească. Inițial, ceaiul georgian a fost numit „ceaiul împăraților ruși”. După 2000, fermierii au început să se dedice din nou cultivării și producției de ceai. Unii au mers în Fujian, China pentru a aduna cunoștințe și experiență. În 2018, 25 de fermieri s-au înscris pentru a studia domeniul Sprijinul pentru dezvoltarea industriei ceaiului în Georgia.

Ceaiul negru Georgian Kolkhida se produce din frunzele arborilor de ceai Camellia sinensis Kolkhida, care sunt rezistente la frig și aparțin soiurilor de elită cu potențial ridicat de reproducere ulterioară. Ceaiul Kolkhida poartă numele Câmpiei Kolkhida, de unde provin acești arbori de ceai. Este o locație cu o altitudine de 330-500 de metri, de-a lungul istoriei acolo s-au cultivat citrice și arbori de ceai. Zonele joase mai umede și temperaturile reci din Kolkhida permit plantelor de ceai să crească uniform și încet. Arborii Paulownia tomentosa cunoscuți sub numele de arbori imperiali chinezești îi protejează de vânt.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 95 °C Timp de pregătire 5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul negru se prepară cu apă la o temperatură de 95 °C în raport de 1 linguriță de ceai la 150 - 200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 5 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


CEYLON  HIGH GROWN OP - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON HIGH GROWN OP - ceai negru

Calitate excelentă la un preț excelent - acesta este ceaiul negru Ceylon, pe care l-am descoperit pe drumurile noastre prin cele mai bune grădini de ceai din lume. Creste in zonele ridicate deasupra mării, se cultiva manual, se caracterizează printr-un miros inconfundabil și cu dulcimea sa decenta. Atractiv elegantul Ceylon High Grow poate fi introdus cu îndrăzneală in randul celor mai bune 10 ceaiuri negre de top ale voastre. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
71,3 Lei /250 g 28,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 14. 2. 2023

CEAI NEGRU GEORGIAN MAGHALI ETSERI
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEAI NEGRU GEORGIAN MAGHALI ETSERI

Legendarul ceai georgian aruncă încet haina uitării și aceasta numai datorită muncii oneste a noilor producători, care pun pe primul loc calitatea și respectul pentru meșteșug. O dovadă unică că și în Europa se poate cultiva un ceai excepțional, dar care nu neagă rădăcinile chinezești. Uitați înlocuitorii acestui fenomen din Georgia și gustați singurul, cel adevărat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
87,2 Lei /250 g 34,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 14. 2. 2023

Ceai oolong georgian Guria
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Ceai oolong georgian Guria

Ceaiul care a crescut înconjurat de o pădure parfumată, lângă flori și izvoare minerale trebuie să fie pur și simplu minunat. Și așa și este! Ceaiul oolong georgian Guria miroase a miere, fructe și plante, în gust se recunoaște netezimea, condimentele și fructele proaspete de pădure. Când vine vorba de ceai, Georgia revine în topul mondial. Reface plantațiile originale, educă fermierii și are grijă de resursele sale naturale. Acest ceai este dovada că este pe calea cea bună. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
125,6 Lei /250 g 50,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 14. 2. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »