Ceai negru Taiguli din Georgia
Proaspăt cules manual de către sătenii locali, ceaiul Taiguli este adevărata esență a ceaiului negru tradițional georgian. Se produce din cele mai fine frunze de ceai pline de vârfuri. Infuzia de culoarea chihlimbarului, cu o aromă medie și o urmă de malț, evocă o atmosferă perfectă de relaxare și de bine.
Compoziție
Ceai negru Taiguli 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Ceaiul negru Taiguli surprinde prin culoarea sa de chihlimbar deschis, care îi arată caracterul. Intensitatea aromatică medie, cu o aromă predominantă de malț, este ideală pentru cei care preferă o aromă subtilă, dar distinctivă. Deși este ușor, gustul său este unic. Acest lucru se datorează faptului că în el se combină rezultatele tehnologiei tradiționale georgiene cu unele tehnici moderne de producție a ceaiului negru.
ORIGINEA PLANTEI
Ceaiul Taiguli provine din regiunea pitorească Guria din vestul Georgiei. Aceasta se află în inima câmpiei Colchis, mărginită de 22 de kilometri de coastă a Mării Negre. Regiunea este cunoscută pentru ospitalitatea sa, natura maiestuoasă și clima excepțională, care este ideală pentru cultivarea ceaiului. Guria, cu combinația sa unică de câmpie de coastă și zone muntoase din jur, oferă arborelui de ceai chinezesc (Camellia sinensis) condiții naturale absolut perfecte.
Tradiția georgiană a ceaiului are o istorie îndelungată în regiunea Guria. Aceasta datează din vremea în care localnicii făceau ceaiuri din plantele sălbatice din Munții Caucaz. Prin urmare, aceștia se ocupau de ceai cu mult înainte ca primii arbori de ceai să fie aduși de fermierii sovietici în 1847.
În secolul XX, ceaiul negru georgian a fost popular în întreaga Uniune Sovietică. La rândul său, ceaiul verde georgian a fost căutat de populația din Asia Centrală. După prăbușirea Uniunii Sovietice, industria georgiană a ceaiului s-a confruntat cu un declin semnificativ al producției, dar a cunoscut o redresare lentă în ultimele decenii. În special, regiunea Guria, care rămâne în centrul tradiției ceaiului georgian, trece prin schimbări semnificative.
Întreaga regiune este renumită pentru stațiunile sale de la malul mării, care atrag vizitatori din întreaga lume. Aici nu numai că puteți gusta deliciosul ceai Taiguli, dar vă puteți bucura și de vacanțe relaxante, de drumeții în munți sau de aerul proaspăt de munte și de izvoarele minerale vindecătoare. Când veniți aici, nu ratați o vizită la vechile case Oda. O seară pe balconul de lemn cu o ceașcă de ceai aromat este una dintre experiențele de neuitat ale fiecărui călător.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
95 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul negru se prepară cu apă la 95°C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.