Ceai oolong georgian Guria
Ceaiul care a crescut înconjurat de o pădure parfumată, lângă flori și izvoare minerale trebuie să fie pur și simplu minunat. Și așa și este! Ceaiul oolong georgian Guria miroase a miere, fructe și plante, în gust se recunoaște netezimea, condimentele și fructele proaspete de pădure. Când vine vorba de ceai, Georgia revine în topul mondial. Reface plantațiile originale, educă fermierii și are grijă de resursele sale naturale. Acest ceai este dovada că este pe calea cea bună.
Compoziție
Ceai Oolong Georgian Guria 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul oolong georgian Guria oferă o infuzie de culoarea mierii. Gustul poate fi descris ca fiind neted, untos, acrișor de la fructe și condimentat. Ceaiul miroase dulce, floral. Acest ceai oolong aparține ceaiurilor cu un gust extrem de atractiv. Este potrivit pentru a fi consumat pe parcursul întregii zile și este cel mai bine să fie „savurat” fără aromatizare. Vă recomandăm să încercați ceaiul oolong georgian Guria atât în varianta caldă, cât și sub formă de ice tea.
Originea ceaiului
Georgia (localnicii îi spun Sakartvelo) a fost odată una dintre puterile ceaiului. S-a clasat pe locul patru în lista mondială a producătorilor de ceai și nu a existat nicio gospodărie, care să nu cunoască ceaiul georgian adevărat. Acest lucru s-a schimbat după prăbușirea URSS-ului, care a adus probleme în multe sectoare, inclusiv în industria ceaiului. Dar acum fermierii georgieni revin la o tradiție puternică, restaurând plantațiile abandonate și cultivând noi arbori de ceai într-un regim de agricultură ecologică. Exact așa procedează în regiunea Guria, din care am adus ceaiul oolong georgian Guria.
Este o zonă din vestul Georgiei, unde abundă o natură uluitoare. Clima este umedă, subtropicală, verile și iernile tind să fie relativ blânde. Guria este o destinație frecventă pentru turiștii, care vin să-i admire pădurile, izvoarele minerale, plajele cu nisip, dar și pajiștile alpine și munții înalți. Pe o suprafață de 2.000 de kilometri pătrați, se află atât câmpia, cât și versanții Munților Meskheti. Deoarece regiunea este scăldată și de valurile Mării Negre, are o climă unică, care combină marea caldă și aerul rece de munte, cu o temperatură medie anuală de 12-14 ⁰C. Acest lucru este de bun augur pentru cultivatorii de ceai.
O altă particularitate a regiunii Guria este că acolo cresc arborii de ceai Camellia sinensis Kolkheti. Această varietate a primit numele după Parcul Național Kolkheti, care ocupă o mare parte a zonei. Acești arbuști au gene speciale despre care experții spun că au un potențial mare în ceea ce privește posibilitățile de reproducere. Sunt plantați sub arbori de paulownia, arbori de aproximativ 20 de metri, care înfloresc foarte frumos. Datorită acestui fapt, plantele de ceai cresc ferite de vânt și de soarele aspru, și în același timp au suficientă umiditate și umbră. Ca să vă imaginați frumusețea și parfumul, covoare albastre de flori scuturate acoperă pământul de sub copacii de paulownia. Guria este singura regiune georgiană cu o combinație atât de uimitoare de plantații de ceai, paulownia și flori, pe care localnicii o numesc Kesane.
Lucrătorii culeg frunzele de ceai manual în condiții precis definite, adică la umiditatea și temperatura ideală a aerului. Le lasă să se ofilească pentru scurt timp și apoi le aruncă de mai multe ori în coșuri mari. Astfel li se perturbă structura celulară și începe procesul de oxidare naturală a enzimelor. Această etapă este numită „scuturarea verdelui” și se termină cu o încălzire bruscă a ceaiului.
La final, un fapt interesant: producătorii scoțieni de gin, de exemplu, experimentează cu frunzele acestei varietăți specifice Camellia sinensis Kolkheti. Au îmbogățit ediția specială de gin cu 12 plante, printre care ienupăr, coriandru, portocale și cu ceai negru din această varietate. Așa a căpătat ginul o aromă ușoară de miere și mere.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
95 °C | 5-7 minut | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul oolong se prepară cu apă la o temperatură de 95 °C, în raport de 1 linguriță de ceai la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5-7 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.