075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Ceylon FBOPEXSP Golden Tips - ceai negru

Cod: 1767

Pentru iubitorii de ceaiuri negre adevărate, cele care au cu adevărat mai multe straturi în gust, ceaiul Ceylon FBOPEXSP Golden Tips va fi absolut încântător. Pe cât este de dulce, pe atât este și plăcut picant și răcoritor de acrișor. Vine dintr-o zonă în care puteți întâlni plantații de ceai la fel de des ca statuile lui Buddha. Pe scurt, Kandy este „ținutul făgăduinței” pentru ceai. Iar producția sa are un renume minunat printre iubitorii de ceai.

Pachete mari:
Pachete mici:
169,2 Lei /250 g 67,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 22. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Ceylon
Regiune
Regiune:
Provincia Kandy
Gust
Gust:
Acrișor, Picant, Aromatică
Pentru copii
Pentru copii:
de la 16 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
600m - 1200m

Compoziție

Ceai negru Ceylon FBOPEXSP Golden Tips 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul Ceylon FBOPEXSP Golden Tips oferă o băutură minunată închisă la culoare și plăcut aromată după ce se toarnă apa fierbinte. Este unul din acele ceaiuri, pe care veți dori să le gustați din nou și din nou, pentru că veți descoperi mereu ceva interesant în gustul lui. La prima degustare veți simți dulceață și gust picant, iar pe cerul gurii se va revărsa un gust ușor acrișor. Următoarele infuzii vor fi mai delicate, poate puțin fructate.

Originea ceaiului

Primii arbori de ceai au fost plantați în Sri Lanka, în regiunea Kandy. Deci, este evident că localnicii au o relație profundă cu acești arbori și îi consideră parte a culturii lor. Acest lucru s-a întâmplat în 1867, după „marele dezastru de cafea”, în timpul căruia o boală fungică a afectat plantațiile de cafea. Locul lor a fost luat de o nouă cultură - arborele de ceai chinezesc (Camellia sinensis).

Fostul sediu al regilor sinhalezi, accesibil doar prin trecători montane, a devenit literalmente capitala ceaiului din Sri Lanka. Plantațiile de ceai acoperă dealurile între 650 și 1.300 de metri altitudine, clima este umedă și influențată de vânturile musonice de sud-vest. Temperaturile medii anuale sunt în jur de 18 ⁰C, perioada din ianuarie până în aprilie este considerată cea mai uscată perioadă a anului. Musonii frecvenți apar între lunile mai și iulie și din octombrie până în decembrie. 

În regiunea Kandy, ceaiul este recoltat din ianuarie până în aprilie, când zilele sunt senine și răcoroase. Cel mai adesea femeile merg pe plantații. Ele pot recolta până la 20 de kilograme de frunze de ceai pe zi, care sunt transportate de muncitori la fabricile de procesare imediat după culegere. Acolo, ceaiul este lăsat să se ofilească, apoi este rulat fie manual, fie cu mașina. Datorită acestui fapt, sucul celular este eliberat în frunze și începe procesul de fermentație. Așa-numita fermentație controlată trebuie supravegheată de o persoană cu experiență. Aceasta monitorizează temperatura, culoarea, aroma și umiditatea ceaiului. Determinarea momentului potrivit pentru a opri fermentația necesită multă practică. Această etapă este cea mai importantă pentru că de ea depinde gustul mirosul și aspectul pe care îl va avea ceaiul. În cele din urmă, frunzele trebuie să fie uscate, sortate, cântărite și împachetate.

Să analizăm pe scurt numele ceaiului. Golden Tips se referă la mugurii aurii din care este făcut și care îi conferă un gust delicat. Abrevierea FBOPEXSP descrie Fine Broken Orange Pekoe Extra Special, ceea ce înseamnă că este un ceai de o calitate excepțională.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul negru se prepară cu apă de 100 °C în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - ceai negru

Când am aflat despre calitățile excelente ale acestui Darjeeling, a trebuit să-l degustăm. Și pentru că este excelent și absolut unic, am cumpărat o cantitate suficientă și pentru dumneavoastră. Când se termină, ne îndreptăm imediat către furnizorul nostru din India pentru un lot proaspăt. Silverhill reprezintă clasa de calitate a primului cules de primăvară, cu gust puternic și aromat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
96,5 Lei /250 g 38,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 22. 5. 2024

CEYLON  HIGH GROWN OP - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON HIGH GROWN OP - ceai negru

Calitate excelentă la un preț excelent - acesta este ceaiul negru Ceylon, pe care l-am descoperit pe drumurile noastre prin cele mai bune grădini de ceai din lume. Creste in zonele ridicate deasupra mării, se cultiva manual, se caracterizează printr-un miros inconfundabil și cu dulcimea sa decenta. Atractiv elegantul Ceylon High Grow poate fi introdus cu îndrăzneală in randul celor mai bune 10 ceaiuri negre de top ale voastre. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
72,0 Lei /250 g 28,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 22. 5. 2024

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - ceai negru

Alo, alo! Aducem ceai negru delicat, dulce și aromat din Ceylon. Asia adevărată pe masa dvs. în cea mai mare prospețime și la un preț bun. Bucurați-vă de o zi plină de energie, inspirație și plină cu ganduri de bucurie. Ceaiurile Ceylon revigorează și încălzeste. Consumul acestuia evita bolile malitioase și starea proastă. Cine cumpără, cu siguranță nu va fi dezamăgit. Sfârșitul raportului! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
63,5 Lei /250 g 25,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 22. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »