

CEYLON OP1 FĂRĂ COFEINĂ - CEAI NEGRU
Varianta fara cofeina a ceaiului negru traditional din Sri Lanka puteți oferi cu îndrăzneală elevilor, mamelor care alăptează și seniorilor. Oferă porțiunea dorită de vitamine și antioxidanți, ajută la calmarea stomacului și virozei. Ceylon OP1 decofeinizat are un gust bogat, ușor picant și o astrigență minimă.
Compoziție
Ceai negru Ceylon OP1 fără cafeină 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul clasic de Ceylon se distinge printr-o aromă puternică și o infuzie închisă la culoare. Gustul este descris ca fiind plin, armonios, cu un final ușor picant. Ceylon OP1 este un ceai tipic pentru micul dejun. Pentru aceste scopuri recomandăm a se atenua cu un pic de lapte.
Originea ceaiului
În celebra provincie din Ceylon Dimbula, plantele de ceai (Camellia sinensis) se cultivă din anul 1870. Au înlocuit plantațiile de cafea, care au fost distruse de epidemia de mucegai. Pentru Dimbula sunt caracteristice ploile musonice sud-vestice și temperaturile relativ scăzute din ianuarie până în martie. Recoltarea frunzelor de ceai este o chestiune a femeilor și fetelor, care le culeg manual și le pun în coșuri mari, cel mai adesea de bambus. După veștejire, frunzele sunt rulate și modelate. Un pas indispensabil în tehnologia de producere a ceaiului negru este fermentația - un proces chimic natural prin care are loc oxidarea enzimelor și schimbarea proprietăților ceaiului. De monitorizarea strictă a temperaturii, umidității și duratea oxidării este responsabil managerul de plantație. La fel de conștiincios supraveghează și uscarea ceaiului, în timpul căreia poate interveni supraîncălzirea chiar arderea recoltei zilnice. Indicația OP (Orange Pekoe) din denumirea ceaiului, afirmă că ceaiul este comups numai din mugurii frunzelor și conține foarte puține codițe, în schimb este bogat în frunze mici, bine rulate.
Ceaiul Ceylon OP1 este fără cafeină, adică frunzelor le-a fost extrasă cofeina stimulătoare. Există mai multe metode de extragere, cea mai prietenoasă cu mediul este prin utilizarea dioxidului de carbon, care dizolvă cofeina la presiune negativă, fără a afecta în vreun fel gustul sau aroma ceaiului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

BRAZIL MINAS SWISS WATER DECAF - cafea boabe

Japan Sencha fără cofeină BIO - ceai verde
