

CEYLON PEKOE RUHUNA - ceai negru
Ceylon sau Sri Lanka? Perla Oceanului Indian sau Insula splendidă? Indiferent dacă preferați denumirea veche sau nouă a acestei insule care se învecinează cu India, un lucru este sigur, cultivatorii locali sunt maeștrii în domeniul lor, iar ceaiul lor negru este unul clasic pe care nu trebuie să-l uitați.
Compoziție
Ceai negru CEYLON PEKOE RUHUNA 100%Infuzia și gustul ceaiului
O infuzie care amintește la culoare și gust de ciocolata cu lapte topită și vă va cuceri cu tonurile sale picante și un final plăcut astringent.
Originea ceaiului
Sri Lanka se mândrește cu câteva locații importante pentru ceai. Unul dintre acestea este zona Ruhuna. Această zonă, situată în provincia sudică, este un izvor de frumusețe naturală. Pe o parte, vârfurile pitorești ale munților și pe cealaltă parte, jungla misterioasă cu leoparzi sălbatici, elefanți sau urși care pândesc aventurierii. Istoria arborilor de ceai în Ruhuna este relativ scurtă comparativ cu alte imperii ale ceaiului. Pământul a fost întotdeauna fertil datorită solului bogat în nutrienți și a umidități ridicate din zona musonului, dar fermierii au preferat alte culturi. Acest lucru s-a schimbat la începutul secolului XX și foarte repede ceaiul negru cu gust complet din Ruhana a devenit un fenomen. Plantațiile de ceai situate la o altitudine de aproximativ 600 de metri sunt tipice pentru Ruhana.
Datorită combinației unice de climă și peisaj, așa-numiții arbori de ceai cu creștere mai joasă s-au extins rapid și sunt, de asemenea, umpluți dens cu frunze lungi, ferme și cu aspect fără cusur. Creșterea rapidă a arborilor permite recoltarea pe tot parcursul anului. Se recoltează întotdeauna numai „pekoe”, o expresie caracteristică ceaiurilor din India și Sri Lanka. Indică primele două frunze, care au gustul cel mai intens. Aceste frunze se rulează ușor și în timpul uscării primesc culoarea neagră specifică. Infuzia de Ceylon Pekoe Ruhuna nu-și neagă originile în fosta colonie britanică. Este absolut delicios cu lapte și este foarte potrivit pentru micul dejun.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

EARL GREY - ceai negru

CEYLON ORANGE PEKOE - ceai negru
