075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

CEYLON PEKOE RUHUNA - ceai negru

Cod: 1483

Ceylon sau Sri Lanka? Perla Oceanului Indian sau Insula splendidă? Indiferent dacă preferați denumirea veche sau nouă a acestei insule care se învecinează cu India, un lucru este sigur, cultivatorii locali sunt maeștrii în domeniul lor, iar ceaiul lor negru este unul clasic pe care nu trebuie să-l uitați.

Pachete mari:
Pachete mici:
55,9 Lei /250 g 22,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Ceylon
Regiune
Regiune:
Ruhuna
Gust
Gust:
Picant, Ușor constrângător
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
600m

Compoziție

Ceai negru CEYLON PEKOE RUHUNA 100%

Infuzia și gustul ceaiului

O infuzie care amintește la culoare și gust de ciocolata cu lapte topită și vă va cuceri cu tonurile sale picante și un final plăcut astringent.

Originea ceaiului

Sri Lanka se mândrește cu câteva locații importante pentru ceai. Unul dintre acestea este zona Ruhuna. Această zonă, situată în provincia sudică, este un izvor de frumusețe naturală. Pe o parte, vârfurile pitorești ale munților și pe cealaltă parte, jungla misterioasă cu leoparzi sălbatici, elefanți sau urși care pândesc aventurierii. Istoria arborilor de ceai în Ruhuna este relativ scurtă comparativ cu alte imperii ale ceaiului. Pământul a fost întotdeauna fertil datorită solului bogat în nutrienți și a umidități ridicate din zona musonului, dar fermierii au preferat alte culturi. Acest lucru s-a schimbat la începutul secolului XX și foarte repede ceaiul negru cu gust complet din Ruhana a devenit un fenomen. Plantațiile de ceai situate la o altitudine de aproximativ 600 de metri sunt tipice pentru Ruhana.

Datorită combinației unice de climă și peisaj, așa-numiții arbori de ceai cu creștere mai joasă s-au extins rapid și sunt, de asemenea, umpluți dens cu frunze lungi, ferme și cu aspect fără cusur. Creșterea rapidă a arborilor permite recoltarea pe tot parcursul anului. Se recoltează întotdeauna numai „pekoe”, o expresie caracteristică ceaiurilor din India și Sri Lanka. Indică primele două frunze, care au gustul cel mai intens. Aceste frunze se rulează ușor și în timpul uscării primesc culoarea neagră specifică. Infuzia de Ceylon Pekoe Ruhuna nu-și neagă originile în fosta colonie britanică. Este absolut delicios cu lapte și este foarte potrivit pentru micul dejun.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


EARL GREY - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

EARL GREY - ceai negru

Vechi, clasic, dovedit ca intotdeauna bun. Negrul Earl Gray aparține in inventarul necesar la multe familii. Sunteti curiosi de ce il iubesc oamenii de la Manchester pana la Tokyo? De ce în fiecare dimineață mirosul lui se simte în milioane de bucătării? Noi stim asta. Are un gust excelent și o capacitate excepțională de stimulare. Indiferent dacă îl gătiți dimineața sau dupa amiaza, întotdeauna vă va bucura. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
50,8 Lei /250 g 20,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023

CEYLON  ORANGE PEKOE - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON ORANGE PEKOE - ceai negru

In doua cuvinte: curat și proaspăt. Ceylon Orange Pekoe este cea mai buna esența care o putem astepta de la ceai negru. Foarte delicat, de înaltă calitate și extrem de stimulant. Clasic din provincie unde ceaiul se cultiva din 1870, nu va dezamăgi. Ceaiul ușor picant încălzește degetele și va reda energia dupa o plimbare prin natura acoperita de zăpadă. Luati-l, bineinteles și într-o după-amiază de vară fierbinte în oraș - vă va aduce o stare bună și pofta de lucru. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
47,8 Lei /250 g 19,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023

CEYLON UVA PEKOE - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON UVA PEKOE - ceai negru

Acest ceylon elegant provine din regiunea Sri Lanka. Plantațiile de ceai sunt situate în zonele înalte unde diferențele de temperatură sunt caracteristice. Aici, frunzele de ceai se dezvoltă treptat, pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât gustul UVA Pekoe va ajunge la potențialul său plin și bogat.Ceylon este tipic frumos sub forma de ac răsucit din frunze de ceai. Ceylon UVA Peoke este ceaiul potrivit pentru iubitorii Ceylonului. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
50,8 Lei /250 g 20,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »