

GOLDEN YUNNAN - ceai negru
Ce v-ati lua pe o insula pierduta? O carte groasă, un portofel subțire sau un ceai negru mirositor și dulce? Alegerea noastră este clară - nimic nu ne-ar plăcea mai mult decât cana cu ceai splendid din cea mai tradițională provincie chineză. Când valurile înalte ne vor cuprinde, părul aruncat de vântul sălbatic si umerii nostrii udati de ploaie, atunci umplem ceainicul plin cu ceai și din nou va fi bine ...
Compoziție
Ceai negru Golden Yunnan 100%Infuzia și gustul ceaiului
Acest ceai nu se numește degeaba „auriu”. După turnarea apei, frunzele de ceai dau o culoare exact ca aurul. Infuzia completă și bogată, miroase minunat, dulceag. Gustul se dezvoltă din dulceața naturală ușoară și este colorat cu condimente și fum. În general, Golden Yunnan seamănă cu o ciocolată cremoasă, cu o aromă ușoară de piper.
Originea ceaiului
Provincia Yunnan este locul unde s-a născut faimosul ceai chinezesc. Se află la granița cu Vietnamul și găzduiește cei mai vechi arbori de ceai. Grădinile sale de ceai au renume mondial, sunt adesea destinația turiștilor și iubitorilor de ceai cu experiență. Cu toate acestea, producția de ceai negru este relativ nouă pentru agricultorii locali - primele soiuri au fost preparate aici abia în 1939. Dar acest lucru nu schimbă faptul că ceaiul negru din Yunnan este unul dintre cele mai căutate și de cea mai înaltă calitate.
Yunnan are o climă blândă, care este influențată atât de Oceanul Pacific, cât și Oceanul Indian. Sezonul de vegetație este lung și, chiar dacă arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) cresc la altitudini mari, au creșteri ideale și un conținut excelent de substanțe valoroase. Relieful din Yunnan este muntos, altitudinea medie în provincie este de aproximativ 1980 de metri. Recoltarea are loc în grădinile de ceai chinezesc în special primăvara. În cazul ceaiului Golden Yunnan, însă, se așteaptă până toamna, când arborii de ceai au cele mai bune proprietăți. Frunzele sunt culese (cu mâna pentru ceaiuri de cea mai înaltă calitate), introduse în coșuri mari și transportate la fermele de procesare. Acolo le întind pe grătare și le lăsă să vestejească. Procesul poate fi accelerat de ventilatoare, producătorii tradiționali utilizează veștejirea la soare. După veștejire vine timpul rulării. Și din nou, se poate realiza manual sau, mai modern, folosind așa-numitele role. Acestea sunt mașini simple cu două plăci metalice pe care frunzele se rostogolesc. Următorul pas este fermentația, un moment crucial în producerea ceaiurilor negre. La o umiditate ridicată a aerului, frunzele fermentează natural. În acest moment, își schimbă culoarea și dobândesc o aromă, gust și tărie tipică. Prin urmare, fermentația trebuie monitorizată foarte atent. În cele din urmă, ceaiul este uscat, fie deasupra focului sau în tigăi mari. Produsul rezultat este sortat, ambalat și exportat.
Ceaiul Golden Yunnan (cunoscut și sub numele de Dian Hong) se caracterizează printr-un număr mare de vârfuri aurii și o aromă ușor condimentată.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

YUNNAN BLACK PREMIUM - ceai negru

YUNNAN BLACK MAO FENG - ceai negru
