

China Anji Bai Cha Mao Feng - ceai verde
Frumusețe de privit, minunăție de gustat. Frunzele ceaiului chinezesc Anji Bai Cha Mao Feng arată ca o dantelă delicată, care se transformă într-o băutură dulce florală după ce se toarnă peste apă fierbinte. Pe scurt, acest ceai verde definește delicatețea și ușurința. Ne putem aștepta doar la ce este mai bun din grădinile tradiționale din provincia Zhejiang.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul China Anji Bai Cha Mao Feng oferă o infuzie de culoare galbenă frumoasă. Gustul poate fi descris ca dulce, delicat, cu note florale. Are un efect foarte armonios, lasă o urmă plăcută, de lungă durată pe cerul gurii. Acest ceai este perfect pentru prepararea unui cold brew, adică marerarea în apă rece pentru o perioadă lungă de timp.
Originea ceaiului
Provincia chinezească Zhejiang este renumită în întreaga lume pentru ceaiurile sale verzi de calitate. Situată pe coasta de est a țării, are o tradiție foarte îndelungată în cultivarea arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Plantațiile de ceai sunt adesea îngrijite de generații întregi de fermieri. Nu e de mirare că exportă cele mai faimoase ceaiuri din China, care sunt căutate printre adevărații cunoscători. Ceaiul pe care vi-l prezentăm acum combină două soiuri - ceaiul Bai Cha prospăt și ceaiul Mao Feng delicat. Ambele ceaiuri sunt din zona Anji din nordul provinciei Zhejiang.
Pentru locuitorii din Anji, un mediu sănătos și grija pentru natură sunt esențiale, așa că optează pentru o agricultură ecologică și, folosind condițiile naturale locale, produc culturi astfel încât să nu polueze mediul. „Deși regiunea noastră este muntoasă, în fiecare zi vin la noi un număr mare de vizitatori. Munții, apele și aerul curat din Anji, sunt acum bunuri valoroase”, spune, de exemplu, Qian Kunfang, un judecător local de district. Produsele agricole cultivate complet natural reprezintă astăzi 40 la sută din piață, dar ambițiile sunt mult mai mari. În plus, modul de agricultură ecologică atrage investitori în Anji, iar administrația locală este atât de strictă încât nu permite niciun proiect cu impact negativ asupra mediului. Pe lângă plantațiile de ceai, în Anji se cultivă și bambus, legume și flori.
Dar să revenim la ceai.Ceaiul Bai Cha se caracterizează prin frunze lungi, asemănătoare unor ace. Numele său poate da impresia că este un ceai alb, dar „Bai Cha” în acest caz se referă la faptul că acest ceai este făcut din primii lăstari cu frunze foarte deschise la culoare. Muncitori culeg acest ceai de la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Ceaiul Mao Feng este mai creț și este făcut din primele trei frunze recoltate mai târziu decât Bai Cha. Gustul primului este revigorant, al doilea iese în evidență prin subtonuri florale și dulceață.
Ambele ceaiuri verzi se completează de minune, așa că vă puteți aștepta la o băutură cu adevărat armonioasă, cu un aftertaste frumos.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă de 70-80 °C în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LONG ZHU IASOMIE - ceai verde

WHITE MONKEY - MAIMUȚA ALBĂ ceai verde
