CHINA CHUN MEE - ceai verde
Chinezii l-au numit Sprancene deosebite și il beau zilnic. Despre ceaiul delicios, ușor îndulcit, care încurajează și deschide gandurile, au auzit si în Europa. Ceaiul verde chinezesc tradițional a devenit astfel o băutură răcoritoare populară pe vechiul continent. Se spune că miroase ca pădurea și pământul după o furtună și la o degustare atenta simtim tonurile dulci a prunelor.
Compoziție
Ceai verde China Chun Mee 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul China Chun Mee oferă o infuzie galbenă minunată. Are un gust ușor dulceag, delicat astringent. Putem distinge elementele proaspete ale plantelor și la final mulți iubitori de ceai recunosc prune galbene dulci. În orice caz, este un gust plin, netulburat, care poate fi ușor îndrăgit. Ceaiul este potrivit pentru consum în orice moment al zilei. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru prepararea ceaiului cu gheață.
Originea ceaiului
Această varietate tradițională de ceai verde chinezesc se caracterizează nu numai prin gustul său delicios și aroma fructată, dar și prin aspectul său. Frunzele din ceaiul China Chun Mee (cunoscut și sub numele de Zhen Mei sau Chun Mei) sunt rulate în arcade mici care seamănă cu niște sprâncene. Se spune că sunt sprâncenele frumuseților chinezești sau ale păpușilor de porțelan. Arborii de ceai Camellia sinensis din care se culeg frunzele cresc în provincia Jiangxi. Este o zonă deluroasă înconjurată cu munți cu un climat în funcție de altitudine. În general, este un loc cu temperaturi subtropicale și umiditate ridicată. Acest lucru este decisiv pentru cultivarea arborilor de ceai. Ceaiurile din Jiangxi sunt verzi proaspete, extrem de parfumate și adesea, deși nu sunt fermentate, ating puterea ceaiurilor negre. Culesul are loc dimineața devreme, astfel încât roua să nu aibă timp să cadă pe frunzele de ceai, ceea ce ar face să se aburească și temperatura să crească nedorit. După colectare, frunzele se lasă să veștejească și se rulează manual în forma unui ac mic, cu o ușoară curbură. Totul are loc în condiții foarte stricte - temperatura trebuie să fie stabilă, mâinile agile ale lucrătorilor trebuie să fie precise și coordonate. Sprâncenele prețioase finite sunt transportate pentru uscare și sortare.
Ierbar și efecte ceaiuri
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul verde turnați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.