China Fine Oolong
Cui îi plac ceaiurile parțial fermentate trebuie să încerce acest ceai. Iar cei care nu au găsit încă o cale către aceste ceaiuri, acum se deschide în fața lor. Ceaiul China Fine Oolong din celebra provincie de ceai oferă un gust floral distinct și o aromă delicat dulce. Îl puteți consuma pe tot parcursul zilei - are capacitatea de a se trezi, de a revigora și de a liniști. Oferă plăcere oricând aveți nevoie.
Compoziție
Oolong 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul China Fine Oolong are o culoare de chihlimbar, după prima înghițitură lasă o impresie absolut minunată pe cerul gurii. Va invada cu un gust dulce, floral și o aromă atractivă. Nu neagă în el ceaiul verde chinezesc de calitate, așa că veți găsi și o prospețime plăcută.
Originea ceaiului
Când spuneți China și ceai, trebuie să completați - Fujian. Provincia de pe coasta de sud-est a Chinei este asociată cu ceaiul de cel puțin două mii de ani. A călătorit prin această provincie împreună cu mătasea, zahărul și hârtia, de-a lungul Drumului Mătăsii. Istoricii menționează că oamenii l-au exportat apoi prin Mongolia în Rusia, ceea ce a durat câteva luni bune. Nu este surprinzător faptul că cea mai mare companie comercială chinezo-mongoleză la acea vreme avea angajați 7 mii de muncitori și a folosit 20 de mii de cămile. Totodată, fiecare cămilă transporta o încărcătură de aproximativ 180 de kilograme de ceai! Mult mai târziu, în timpul domniei dinastiei Qing (1644-1911), procesatorii de frunze de ceai din Fujian au venit cu o nouă metodă de producție - ceaiurile numite oolong erau lăsate să oxideze doar parțial. În acest fel, au obținut un gust și o aromă nouă, unice, iar ceaiurile oolong și-au găsit foarte repede drumul în toată lumea.
Fujian în sine este considerată una dintre cele mai inovatoare și dezvoltate provincii din China când vine vorba de ceai. Desigur, clima subtropicală, ploile sezoniere de vară și iernile uscate ajută la creșterea arborilor de ceai cu frunze pline de aromă bogată. Se spune că regiunea este „opt părți munte, o parte apă și o parte pământ”. În nord, un lanț muntos se ridică până la 2.000 de metri altitudine. La poalele acestui lanț este regiunea Anxi din care am adus acest ceai China Fine Oolong.
Este un ceai făcut dintr-un soi al arborelui de ceai chinezesc (Camellia sinensis), care combină speciile Hairy Crab și Tie Kuan Yin. Primul enumerat este tipic pentru grădinile din regiunea Anxi. Se traduce prin „crab păros”, care se referă la puful care poate fi văzut pe frunzele de ceai. Ceaiul are un gust dens și dulce și este considerat unul dintre cele mai bune. Soiul Tie Kuan Yin, în schimb, este mai floral și are o aromă subtilă. De asemenea provine și din regiunea Anxi.
Ceaiurile oolong oferă o gamă largă de gusturi și arome, atât în funcție de unde provin, cât și de modul în care sunt procesate. Gradul de fermentare este important – pe piață găsim oolong-uri fermentate sub 20 % între 20 și 40 % și între 50 și 70 %. Producția presupune ofilirea pentru scurt timp a frunzelor culese, zdrobirea lor ușoară și „scuturarea verdelui” (aruncarea în mod repetat a frunzelor de ceai în coșuri), etapă care încheie încălzirea intensă. În cele din urmă, oolong-urile sunt modelate și uscate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul oolong se prepară cu apă la o temperatură de 80-90 °C, în raport de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.