CHINA GUANGXI JASMINE SILVER NEEDLE BEENG CHA 200 g - ceai alb
Credeți că la perfecțiune nu se poate îmbunătăți nimic? Maeștrii chinezi ai ceaiului cu siguranță nu cred asta. Dacă maturarea poate fi atât de benefică pentru ceaiul pu-erh, ce poate face cu exclusivul și pentru mulți probabil cel mai bun ceai alb din lume, Jasmine Silver Needle? Rezultatul este mai mult decât excelent. O presare complet netradițională într-un cuib și un joc paradisiac de gusturi cu o aromă tipică captivantă se află în spatele definiției unui nou lider printre ceaiuri.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia are o nuanță aurie, care este mult mai pronunțată decât la clasicul Silver Needle. Gustul plin este delicios de dulce, cu un retrogust plăcut, de lungă durată. Iasomia se observă bine și este într-o simbioză armonioasă cu ceaiul.
Originea ceaiului
Tărâmul munților, pădurilor, râurilor și a ceaiului extraordinar. Așa poate fi descrisă pe scurt regiunea autonomă chineză Guangxi. Datorită climei subtropicale, arborii de ceai se dezvoltă bine aici. De aceea au îndrăznit să creeze o adevărată capodoperă în grădina de ceai de acolo. Silver Needle cu miros de iasomie este o experiență de lux în sine, dar dacă se lasă să matureze câțiva ani, atunci veți obține un ceai alb rar și excepțional, care este irezistibil.
Doar cei mai buni muguri albi pufoși sunt selectați pentru ceaiul Silver Needle. Recoltarea se face exclusiv manual, iar lăstarii sunt ușor formați în ace subțiri. Urmează uscarea, care în mod normal are loc în încăperi speciale cu o temperatură controlată, dar pentru Jasmine Silver Needle Beeng Cha au preferat lumina directă a soarelui. Datorită acestui lucru, are suficient timp pentru oxidarea naturală, care îmbină aromele și scoate în evidență dulceața. Florile de iasomie sunt apoi așezate între lăstari la intervale regulate, iar ceaiul absoarbe aroma lor. Acele odată uscate, sunt expuse puțin la abur și se presară într-un cuib de 200 de grame, din care se taie cu un cuțit înainte de a prepara ceaiul.
După aceea, totul este lăsat să matureze în același mod ca și ceaiul pu-erh. Însă, Silver Needle are o perioadă limitată de maturare, 7 ani se consideră ideal. Fiecare an de odihnă aduce noi dimensiuni ceaiului și cu siguranță aici este adevărat că lucrurile bune trebuie așteptate.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
1. Puneți ceaiul Guangxi Jasmine Silver Needle într-un raport de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
2. Preparați ceaiul cu apă la o temperatură de 70-80 °C.
3. Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi strecurați.
4. Ceaiul poate fi infuzat de 4 ori.