

China Keemun Hao Ya - ceai negru
Ca o zebră. Într-adevăr. Frunzele de ceai din ceaiul China Keemun Hao Ya sunt alternativ negre și argintii, ceea ce este oarecum neobișnuit pentru ceaiurile keemun. Însă nu atrage atenția doar vizual. Gustul său este minunat de floral, cu note de fructe și miere. Deși ceaiul este relativ recent, are un număr mare de admiratori. Credem că vă veți alătura după prima ceașcă.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul China Keemun Hao Ya conferă infuziei o culoare maro închisă până la mahon, cu o aromă ușoară de miere. După ce turnați apă, veți obține o băutură cu un gust armonios, dulceag, în care florile și fructele joacă un rol major. Astringența este redusă și completează plăcut întreaga compoziție gustativă.
Originea ceaiului
În ceea ce privește locația din care provine ceaiul China Keemun Hao Ya, putem fi destul de exacți. Ceaiurile Keemun sunt produse districtul Quimen, provincia Anhui China. Districtul este situat în sud-estul provinciei, are aproximativ 190.000 de locuitori și datează din anul 766, când China era condusă de dinastia Tang. Quimen (Keemun) și-a primit numele de la Muntele Qi din nord-est și râul Chang din sud-vest. Quimen se caracterizează printr-un climat subtropical umed musonic, temperatura medie anuală este în jur de 15 ̊C, cele mai multe precipitații sunt între aprilie și iulie.
De asemenea, special este și soiul chinezesc de arbore de ceai (Camellia sinensis) - acesta este Quimen Zhu Ye. Pentru recoltare sunt selectate numai frunze nedeteriorate, proaspete, fără boli și dăunători. Deoarece plantațiile de ceai din districtul Quimen sunt situate pe dealuri relativ inaccesibile, muncitorii trebuie adesea să urce foarte de sus până la arborii de ceai. Acest lucru se întâmplă la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, când ceaiul are cele mai bune proprietăți aromatice.
În cazul ceaiului China Keemun Hao Ya, se recoltează atât frunzele, cât și vârfurile argintii. Datorită lor, ceaiul are „dungi”. Muncitorii lasă apoi frunzele culese să se ofilească, iar când își pierd cel puțin o treime din umezeală, le rulează cu mâna. Acest lucru le perturbă și declanșează fermentația, fermentația necesară pentru a conferi ceaiului proprietățile senzoriale dorite. Odată ce se întâmplă acest lucru (întregul proces trebuie monitorizat cu mare atenție și momentul de fermentație finalizat corect), recolta este transportată fie în cuptoare preîncălzite, fie în tigăi mari. În cele din urmă, ceaiul trebuie sortat și ambalat, în acest caz manual.
Ceaiul negru de tip Keemun, deși este produs în China, care este celebră cu o istorie de o mie de ani în domeniul ceaiului, este unul dintre ceaiurile mai recente. În spatele succesului său se află un oficial guvernamental, Yu Quianchen, care ar fi intenționat să afle secretele producției de ceai negru din provincia Fujian. S-a întâmplat în 1875, înainte ca grădinile de ceai din Anhui să fie dedicate exclusiv ceaiurilor verzi. Rezultatul muncii domnului Quianchen a depășit toate așteptările, iar ceaiul său keemun a câștigat rapid o popularitate considerabilă. A devenit cel mai important ingredient din amestecul de ceai English Breakfast din Anglia.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul China Keemun Hao Ya se prepară cu apă clocotită de 100 ̊C în raport de 1 linguriță la 150 -200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA KEEMUN CONGU - ceai negru

LONG ZHU BLACK - ceai negru
