

CHINA KEKECHA - ceai galben
Nu ați auzit niciodată de ceai galben? Nu e de mirare. Chiar și în patria sa este un tip extrem de rar de ceai parțial fermentat. Datorită gustului său perfect, se răsfăță cu el în China și astfel doar o mică parte din acest ceai ajunge în lume. Kekecha este o experiență reală care nu poate fi asemănată cu niciun alt ceai și noi suntem foarte încântați să putem oferi această raritate.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
O culoare care amintește de câmpurile vibrante de cereale, cu reflexe de cupru și o aromă care vă va captiva prin dulceața delicată și tonuri ușoare de fructe și nuci.
Originea ceaiului
Guandong, cea mai populată provincie a Republicii Populare Chineze, este o regiune cu mai multe forme. De la un climat aproape tropical, în apropierea Mării Chinei de Sud, până la zonele răcoroase din jurul munților masivi. Clima diversificată și multă umiditate pe tot parcursul anului fac ca unele dintre cele mai cunoscute și mai bune ceaiuri să vină de aici. Este adevărat, că ceaiul Kekecha nu va fi unul dintre cele mai cunoscute, dar doar pentru că chinezii îl păzesc ca comoară și pur și simplu nu le place să-l lase să plece în străinătate. Complexitatea producției și gustul rafinat face ca ceaiul să fie atât de exclusivist, încât multă vreme, băutul acestui ceai a fost privilegiul călugărilor budiști. În prezent oricine se poate bucura de acest ceai, dar o limită semnificativă este doar cantitatea limitată produsă anual. În cazul ceaiului galben nu este o problemă cultivarea sau culegerea mugurilor și frunzelor, așa cum se întâmplă în cazul altor soiuri.
Dificultatea vine din procesarea lor. Și este nevoie de un adevărat maestru al ceaiului cu mulți ani de experiență și cunoaștere exactă a procesului. În ciuda apariției mecanizării în industria ceaiului, omul joacă încă un rol major și indispensabil în cazul ceaiurilor galbene. În timpul Men Chuan, așa cum se numește producția, frunzele proaspăt recoltate sunt încălzite în tigăile mari și apoi acoperite cu un covor special sau sunt transferate în containerele metalice închise. Acest lucru duce la așa-numita îngălbenire, când ceaiul „înăbușit” își absoarbe propriile substanțe aromatice timp de câteva ore. Un maestru experimentat monitorizează cu atenție toată procedura și comandă cât timp trebuie acoperite frunzele și de câte ori acest pas trebuie repetat. Oprirea oxidării în momentul potrivit este cel mai important lucru aici. Doar în acest fel puteți obține un ceai galben autentic de cea mai înaltă calitate, ceea ce vă va încânta total și, datorită conținutului său foarte scăzut de teină, nu vă va priva de un somn dulce.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul galben se pune în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Peste ceaiul galben adăugați apă fierbinte de 70 - 80 °C.
- Lăsați la infuzat timp de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LONG ZHU IASOMIE - ceai verde

SILVER NEEDLE - ceai alb
