CHINA LUNG CHING 1st GRADE - ceai verde
Fântâna dragonilor în toată slendoarea sa! Acest ceai verde tradițional cu frunze de jad și o aromă minunata cu siguranță trebuie incercat. Lung Ching Tea are un gust plin, rotund, cu un aspect floral-condimentat. Este invaluit cu multe legende, iar maeștrii de ceai il servesc în conformitate cu cele mai stricte ritualuri. Citiți manualul de instrucțiuni pentru a nu-l deteriora.
Compoziție
Ceai verde China LUNG CHING 1st GRADE 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia ceiului Fântâna dragonului are o frumoasă culoare galben-portocalie. Gustul este delicat, răcoritor și delicios condimentat. Valoarea medie a astrigenței indică faptul că ceaiul va fi ușor, lăsând pe cerul gurii o urmă natural proaspătă.
Originea ceaiului
Ceaiul chinezesc de înaltă calitate cu denumirea Fântâna dragonului îl puteți cumpăra și ca Lung Ching, Dragonwell sau Long Jing Xi Hu. Va fi întotdeauna una și aceeași delicatesă - ceaiul verde cu frunze tipice plate și gust fin. Denumirea și-a câștigat-o datorită unui dragon sălășluind în fântână, la care s-a încumetat un agricultor sărac implorând ploaia. Ce i-a promis în schimb nu știm, însă a reușit, după cum se pare, să convingă dragonul să învăluie în nori regiunea năpăstuită de secetă și i-a adus umiditatea necesară. Dragonul a ascultat cererea sa, iar de atunci, grădinile de ceai din provincia Zhejiang sunt permanent verzi.
Fântâna dragonului se produce din frunzele plantelor de ceai (Camellia sinensis) de cea mai înaltă calitate, ce cresc la poalele munților Zhejiang. De grădinile de ceai, prosperitatea lor, recoltarea și tehnologia de producție a ceaiului verde au grijă familiile tradiționale de fermieri. Își păstrează secretele, datorită cărora Lung Ching Tea este în continuare inegalabil și neimitabil. După recoltare, frunzele și mugurii de ceai sunt lăsate să veștejească și apoi se prăjesc în tigăi mari încălzite. Prin mișcări dibace sunt presate pe pereții acestora și amestecate. Obțin astfel o formă plată, culoare minunată și aromă fină fumurie.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul verde turnați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.